Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Asa e, dar de ce sa fie tzeapa?

Nu umfla nimeni pretul acolo deci epava va fi cat de ieftina. Ceea ce e bine pt tine in caz ca o pastrezi ca sa o faci.

Si da e normal sa fie ieftina cand in ziua de aziv un vopsit integral e 2mii euro. Mai ai niste indreptari si alte piese de luat si constati ca e mai ieftin sa cumperi ceva bun de a gata.

Ca sa nu zic de cate smecherii nu se fac cu asigurarile....devize umflate, piese schimbate degeaba, piese contrafacute lovite intentionat si inlocuite cu originale...

Link spre comentariu

Pai e normal stiu si eu cazuri destule. Treaba e f relativa. Daca pt un cacat de ambreaj am avut oferte de la 2mii la 4mii lei ce sa mai zic?

Cand treaba e clara acolo si am cerut kit luk ca ala e de fabrica.

Diferenta e japca.

Fiecare isi incearca norocul, nu vad de ce la carpeli nu ar fi la fel.

Facturezi piesa noua dar tu de fapt ii dai doua ciocane si kit.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Sharky a spus:

Daca pt un cacat de ambreaj am avut oferte de la 2mii la 4mii lei ce sa mai zic?

Cand treaba e clara acolo si am cerut kit luk ca ala e de fabrica.

Diferenta e japca.

Dăi tu jos cutia,nu mai umbla pe la ăștia că pierzi timpul.

La tine e tracțiune spate,nu trebuie nici măcar să-i scoți roțile,o ridici de față pe suporți și scoți cardanul.

Motorul e longitudinal,rămâne la poziție.

Cutia e mai ușoară decât la cele cu tracțiune față,pentru că nu conține diferențialul.

Din ce zici că a rămas decuplată,mai mult ca sigur a crăpat diafragma/soarele.Cauți în dezmembrări o placă de presiune și gata.

Nu te apuci să schimbi inutil alte treburi,simering de prin spatele volantei,rulment de presiune.

Discul dacă mai merge îl lași în pace,dacă nu bați ferodouri sau cauți tot la dezmembrări.

Cu 500 de lei ai rezolvat-o imediat,și o și vinzi repede și pe bani mai mulți,defectă e mai greu.

Sunt doar niște sfaturi,dacă aș fi în situația ta,așa aș proceda....treaba e să permită caroseria să scoți cutia,să nu fi obligat să tragi motorul jos...

Link spre comentariu

Am facut o cu 2mii si gata. Set nou cu rulment. Am vazut ce a facut omu dar fara elevator e cam greu.

Discu era mancat complet pe o parte.

Era un exemplu unde pretul la piese e relativ fix dar speculeaza servicurile de te doare capu.

Link spre comentariu

Observ cretinia asta cu fuga de la locul accidentului pt accidente usoare.

La un accident usor nu ai nici o obligatie decat sa il declari la poliție daca nu vrei sa faci amiabila.

Ii vad pe astia cum se agita si cer asigurare, buletine azi maine te leaga si te duc la politie...

Link spre comentariu

Se poate da dauna totala economica la o masina de 15 ani care o freci bine pe ambele parti, adica faruri, usi, aripi, eventual capota si grila. Vb aici de zgarieturi usoare. Masina nu prezinta nesiguranta nici asa cum e lovita, dar nu merita sa o repari pt ca e mai ieftin sa iei alta. IEi banii iei epava, piese din dezmembrari, vopsesti la varu dorel si s-ar putea chiar sa ramai cu bani din despagubire.

Pt ca dauna se evalueaza la un service serios, gen reprezentanta, unde o usa, un far, o capota are totul alt pret decat cand il iei din dezmembrari si negociezi un pret bun.

In rest tzepe se trag la tot pasul, daca ies bani din asta.

Doar e plin de masini sudate reparate pe sant.

Link spre comentariu

Se da totala, pt că reparația ar fi mai scumpă decât prima de asigurare. Ce fac mai departe samsarii, ar trebui sa fie treaba organelor. Mașinile au serii de identificare, și astea apar la reînscrierea în circulație. Doar că nimănui nu-i pasă. Dictatura banului, să trăiască în democrație.

Acum 16 minute, BRANCA a spus:

De ce crezi că se dă daună totală??

Link spre comentariu

Sharky.Am văzut pe net că Volkswagen foloseşte la multe maşini un oţel special pentru longeroane.Longeronul e de "unică folosinţă",adică o data deformat e "kaput"!Normal că se poate tăia,suda,dar nu mai asigură siguranţă la un accident!

Cred că ce zic ăia din linkul pus e corect,adică la anumite deformări ale maşinii să nu mai fie permisă repararea...

Link spre comentariu

Eu vorbeam de zgarieturi si daune uperficiele gen usi indoite si tu spui de lonjeroane sudate....

Carpeli se fac si in service neautorizate, dar cine sta sa controleze? Politia e ocupata sa verifice daca motociclistii au 2 triunghiuri, trusa si stingator...

Link spre comentariu

Sharky.Nu prea cred că la zgârieturi,daune superficiale sau chiar şifonări tablă se dă daună totală!În general acolo se înscriu deformarea caroseriei şi a longeroanelor.

Este evident că sunt daune totale şi cazurile în care la maşina veche,ce are valoare de piaţă f mică,reparaţii diverse pot depăşi valoarea ei...

Dau exemplu vopsirea totală a unei maşini,care poate depăşi 1600-2000€.La o maşină estimată la 1000€ cum ar veni??

Link spre comentariu

Dacă valoarea asigurată e mai mică decît costul reparaţiei... nu mai are importanţă nici suma, nici vechimea maşinii.

Link spre comentariu

Am văzut,la un service,un Tuareg făcut varză în partea din faţă.Păcat că n-am făcut o poză,să vedeţi!

Un accident ca-n filmele cu proşti!Două şoferiţe,ambele cu Tuareguri,s-au întrecut cu "muşchii,pe dealul Bujorescu,de lângă Motru.La un moment dat una din ele se încadrează într-o coloană de maşini şi cealaltă se angajează în depăşirea coloanei.Totul bine până când cea încadrată încearcă să iasă din coloană.Cum scoate "botul",cum o atinge pe cea angajată în depăşire!Urmarea e că respectiva e proiectată în decor!Maşina distrusă în faţă şi şoferiţa cca o lună în spital!

Cea care a provocat accidentul a şters-o şi a încercat să-şi repare aripa stânga...Au arestat-o după 2 ore.

Acu,cât de tâmpit să fii să fugi de la locul accidentului şi să încerci să ştergi urmele accidentului,în condiţiile în care te-au văzut o mulţime şi ţi-au şi raportat numerele de la maşină??

Mare-i gredina...

Link spre comentariu

Aia da, dar sunt aia care si au zgariat masinile in parcare si ti ar cere si certificatul de casatorie al bunicii.

Cand e cu victime părăsirea e penal, reparatia fara dovada politie e iar penal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări