Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

2 hours ago, d2134 said:

Tu ai permis de citeva luni si ii inveti pe altii cum se circula pe vremuri?...

Daca am permis de 11 luni, nu inseamna ca sint vreun fraier sau ca nu cunosc chestii de baza din vechea legislatie rutiera.

Am mers mult timp ca pasager pe locul din dreapta, in multe locuri din tara si am intilnit multe situatii pe care le-am bagat la cap.

Am luat permisul la 50 ani pentru ca nu m-au pasionat masinile deloc, dar am fost fortat de imprejurari sa dau de permis, pentru ca sotiei ii este frica sa conduca in Bucuresti la cita "ghelbaneala este"..

Iar la primul chestionar facut pe site in primavara anului trecut, fara sa citesc NIMIC, doar din logica semnenlor de circulatie si situatiilor date in chestionar, am facut 18 puncte din 26.

O sa rizi dar in timpul scolii de soferi si mai mult actual, am vazut soferi vechi, "profesionisti" care nu stiu cum se vireaza la stinga cind nu este semaforizare separata de stinga pe sensuri opuse de mers, eu o luam pe drumul cel mai scurt, ocolind centrul imaginar prin exterior (centrul imaginar in dreapta masinii) si el imi venea direct in fata, culmea claxonindu-ma+ flash-uri si injurind.  

Sa vezi ce fata avea, cind instructorul i-a zis sa mai citeasca legislatia actualizata, ca s-au mai schimbat chestii la virajul stinga si prioritatea in sensul giratoriu.

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Eu am luat permisul inainte de 2000 insa imi aduc aminte bine ca la partea de teorie instructorul ne-a zis ca legal trebuie inconjurat centrul imaginar al intersectiei, insa in practica (la acea vreme) nimeni nu o face, deci sa nu o facem nici noi inclusiv la examen. Instructorul atunci folosea termenul "hora" pentru inconjurarea centrului imaginar, zicand: astazi nu se mai practica hora .... ca nu mai asculta nimeni muzica populara :rade:

Link spre comentariu
5 hours ago, d2134 said:

Zau nene? Si daca ala rosu ar fi ajuns in intersectie odata cu ala albastru care ar fi avut prioritate? 

Prioritate la ce? La facut stanga?

Pai pe vremea cand exista reglementarea de care scriam eu (si ceilalti) nu existau prea multe benzi speciale de stanga, si ca urmare nici nu exista situatia in care sa se intalneasca fata in fata cele 2 vehicule....

Tu vrei sa exemplifici cu un desen din alta legislatie?....

Eu ma intreb cum au luat unii permisul......

Sau nu, mai bine ma intreb, cat discernamant au in interpretarea legislatiei si a situatiilor reale din trafic....

PS

Intrebarea asta este fix ca cea care a creat o celebra polemica pe alt forum..

Daca eu fac stanga prin stanga (ca in desen) trebuie sa dau prioritate de dreapta, dar daca am o duba (in dreapta mea) care face stanga venind din sens opus, cum mai vad daca vine cineva din dreapta ca sa dau prioritate?

Link spre comentariu
Acum 28 minute, draku a spus:

Daca eu fac stanga prin stanga (ca in desen) trebuie sa dau prioritate de dreapta, dar daca am o duba (in dreapta mea) care face stanga venind din sens opus, cum mai vad daca vine cineva din dreapta ca sa dau prioritate?

Asta trebuia scrisa cu majuscule...sa priceapa tot omul ca nu mai ai vizibilitate sa acorzi prioritate autovehiculelor care circula din sens invers, pe directia inainte. Suntem in Ro nu in Anglia.

Editat de mac01
Link spre comentariu
10 hours ago, Rammstein said:

Ce am observat pe acest forum, toți colegii respectă cu sfințenie legislația rutieră, conduc preventiv, nu depășesc niciodată viteza maximă legală. 

Din telefon simt că iese un miros greu de ipocrizie :57

Eu mă autodenunț că uneori.... 

Viteza o respect, in rest mai gresesc voit sau nu, in limita bunului simt. Totusi, cred ca numarul infractiunilor si plata amenzilor definesc cu cata sfintenie respecti regulile la nivel de bun simt. 

PS: creste pretul la asigurari daca ai multe bube la activ in dosar. Iar de conduc mai multi masina cu infractiunile, se intinde buba si la ei. De parca e vina masinii ca e soferul tembel... :rade:

Link spre comentariu

Asigurarea e strict pe persoana fizica. Daca propritarul are 3 masini si cu una face o pocneala din vina lui, va avea puncte de penalizare pe toate politele incheiate pt restul de masini, pe numele lui. Deci soferul este penalizat, nu masina.

Link spre comentariu
2 hours ago, mac01 said:

Asta trebuia scrisa cu majuscule...sa priceapa tot omul ca nu mai ai vizibilitate sa acorzi prioritate autovehiculelor care circula din sens invers, pe directia inainte. Suntem in Ro nu in Anglia.

Si daca nu mai ai vizibilitate ce faci?

Legat de respectarea legislatiei (de orice fel) in Romania....

Toti, dar absolut TOTI romanii respectam legislatia numai cand ne convine....

De aia am si ajuns unde suntem, ca tara si natiune....

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Rammstein a spus:

Asa ar fi corect, să fie șoferul, la noi este pe mașină, pe nr de înmatriculare. 

Asa si e cu noua lege!

Pe bmw am clasa maxim, la fel ca si pe mercedes!

Fara sa fac vreo cerere!

Link spre comentariu
Acum 43 minute, Rammstein a spus:

Asa ar fi corect, să fie șoferul, la noi este pe mașină, pe nr de înmatriculare. 

Nu, este sigur pe sofer, nu are treaba masina. Punctajul  bonus-malus il iei pe persoana fizica, fara nici o legatura cu masina. Iti spune asta un patit :rade:

Link spre comentariu
42 minutes ago, Rammstein said:

Aici cand faci asigurarea inscrii pe toti care pot conduce masina respectiva. Astfel ca daca unul e mai nazbatic in familie, mostenesc si ceilalti o asigurare mai costisitoare pe masina respectiva. Asta voiam sa spun. 

Link spre comentariu

O tot dadeati cu drumu mortii, recent am fost in Iasi, mers si intors pe noapte cum imi place mie.

Si inca o tura pe zi pana in Cheile Bicazului.

Nu mi se pare prea dezordonat, sau poate am avut noroc.

Sau ca poate am condus ca un BMW-ist si cu "colegul" in masina nu am simtit ca ma preseaza cineva.

Ratza stie ca daca am drum lung de parcurs nu stau sa o lalai.

In schimb in benzinarie era sa se bage o bivolita in mine.

Asa ca ce sa mai zici? Nu stii niciodata de unde sare iepurele.

Link spre comentariu

Te rog sa mergi pe drumul Iași - Tirgul Frumos ziua cind este trafic intens sa vezi atunci cum se circula. Mergi cu 110-120 chiar și 130 km/h și tot mai primești flash-uri sa te dai la o parte. Bine, acum de cind s-a băgat în lege ca asta este condus agresiv și se sancționează, sint mai puține flash-uri dar întra pe contrasens, chiar și peste linie dubla continua, ca să te depășească. Tine cont ca este doar o banda si jumătate nu-s doua benzi. 2 autoturisme încap dar un autoturism și o mașină mai mare gen TIR nu încap și pe alea ca să le depășești trebuie sa intri pe contrasens. De asta e denumit drumul morții din cauza grabitilor ce depășesc pe contrasens la viteze de peste 120-140km/h avind și trafic venind din sens invers. Dacă ai din sens invers TIR și autoturism tu nu poți depăși în siguranță nici măcar un autoturism. 

Link spre comentariu

De bine ce e facut drumul asta (1 banda + 1 acostament pe sens), s-au gandit la a-i modifica structura la 2+1 benzi, alternativ.... cum este pe bucata Sinesti - Movilita.....

Nu-mi dau seama cat ar fi costat in plus 1 metru de teren pe sens, ca sa-l fi facut cu 2 benzi pe sens de la inceput....

Oricum, mai putin decat pagubele produse de-a lungul timpului....

Link spre comentariu

In cheile bicazului pe zi am fost. 

Dar asa e. Nu te bagi cand nu e liber. Si in curbe nu stai lipit de dunga separatoare ca nu stii cand vine idiotu.

Dar ultima e valabila oriunde ca la noi e moda sa intri pe contrasens cand iei curba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări