Sharky Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 Acum 16 minute, BRANCA a spus: La 110000 de km făcuţi motorul încă nu "papă" ulei... Am un amic,poreclit local "Şumaker",care a terminat un Nissan benzinar,luat de nou,la cca 100000 de km!Cauza?Depăşiri din scurt la 5000-6000 de ture,întreceri pe şosea,ş.a.m.d... Mertzanul numai drumuri lungi a vazut, depasiri, autostrazi cu peste 3mii ca ls 3mii am 130 la ora. Rulaj total 100k pana acum. Manca ulei ca si cand l am luat. Gen 2l la 10 15k in functie de drumurile facute. Link spre comentariu
draku Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 Eu am inteles exact ce am citit. Ar fi fost bine sa scrii ca virajul la stanga se face fara intersectarea traiectoriei cu cei care fac stanga din sensul opus de mers... Sau, cum am invatat eu, virajul la stanga se face cu ocolirea prin dreapta a centrului imaginar al intersectiei.... Dar asta s-a schimbat intre timp, ai dreptate.... Si sunt de acord cu tine ca sunt multi care nu au aflat despre acest lucru.... De aia, cand situatia permite (adica nu incurc), fac stanga conform regulamentului, uneori doar ca sa ii vad pe ceilalti cum se scandalizeaza... Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 2 hours ago, draku said: Ar fi fost bine sa scrii ca virajul la stanga se face fara intersectarea traiectoriei cu cei care fac stanga din sensul opus de mers... Pai nu a fost asa de cind e lumea lume? Eu imi aduc perfect aminte ca am avut o intrebare cu poza exact ca aia de mai sus, doar ca nu erau desenate liniile punctate (fiindca nu se inventasera marcajele de ghidare) si masinile erau desenate la intrarea in intersectie (inainte de marcajul transversal), in 1980 cind am dat examen de admitere la scoala de soferi. Intrebarea era cine are prioritate? a) rosu b) albastru c) cei doi nu se inersecteaza Raspuns corect c). Link spre comentariu
draku Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 Nu era asa, cel putin prin anii '90... Virajul la stanga se facea ocolind centrul imaginar, adica prin intersectarea traiectoriilor... Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 5 minutes ago, draku said: Nu era asa, cel putin prin anii '90... Virajul la stanga se facea ocolind centrul imaginar, adica prin intersectarea traiectoriilor... Zau nene? Si daca ala rosu ar fi ajuns in intersectie odata cu ala albastru care ar fi avut prioritate? Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 Acum 3 ore, Rammstein a spus: Extrem de multe mașini au pe lângă cruise control și limitatoare de viteză, dacă nu vrei să depășești viteza legală o pui pe cruise control setat la viteza maximă legală de pe acel sector de drum, caz în care circuli mai greu pentru că pe drumurile județene, DN, nu prea poți circula cu viteză constantă, sau activezi limitatorul de viteză la viteza maximă de pe acel sector de drum, in cazul ăsta o conduci bine, chiar dacă nu circuli cu viteză constantă. Ar fi maxim să ai diagramă la un turism. Nu e vorba de limitatoarele de viteză. Ăla e cu doua tăișuri, câteodată ai nevoie de mai mult pe perioada scurta de timp. Eu mă refeream la o memorie care sa stocheze timpii rulați cu viteza peste limita legală. Cine se uită acolo știe dacă ești vitezomanul Gică, chiar daca tu te juri pe roșu că ai mers cu 50km/oră și în afara localităților in ultimii 5 ani. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 6 minutes ago, doru3160 said: Eu mă refeream la o memorie care sa stocheze timpii rulați cu viteza peste limita legală. N-ar fi rau dar intra in contradictie cu poltica europeana de protejare a dreptului la viata privata... (GDPR). Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 Acum 4 minute, d2134 a spus: N-ar fi rau dar intra in contradictie cu poltica europeana de protejare a dreptului la viata privata... (GDPR). Așa, și ăștia cu TIR-urile nu au dreptul la viață privată? Ești pe domeniu public sau privat, respecți regulile. Acasă la tine ai dreptul la viață privată. Pe șosele ești pericol public daca nu respecți regulile. Numai gândul că cineva poate dovedi că ai depășit în mod curent viteza legala, i-ar face pe mulți sa se gândească ce talpa dau la pedală. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 3 minutes ago, doru3160 said: Așa, și ăștia cu TIR-urile nu au dreptul la viață privată? Persoanele juridice nu. 4 minutes ago, doru3160 said: Acasă la tine ai dreptul la viață privată. De acord! 5 minutes ago, doru3160 said: Numai gândul că cineva poate dovedi că ai depășit în mod curent viteza legala, i-ar face pe mulți sa se gândească ce talpa dau la pedală. Ai dreptate dar ce sa faci? GDPR... Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 Eu zic că nu ar fi o problemă nici la persoane fizice. Până la urmă nu supraveghez trasee ci doar viteze de rulare. Daca o iei așa, și radarul fix sau mobil lezează dreptul la viață privată... Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 Inainte se ocolea avind in interiorul curbei centrul imaginar al intersectiei si se crea ambuteiaj pentru ca se opreau unii in altii. Tocmai de asta cred ca s-a si schimbat legislatia, acum centrul imaginar fiind in exteriorul curbei, masinile ruleaza ca "2 pinioane in angrenaj", intelegeti voi ce si cum. Noroc ca s-a facut semaforizare separata pentru viraj stinga in majoritatea intersectiilor, ca unii stiu intr-ul fel, altii in alt fel. La intersectia cu Auchan la fosta Tricodava, era mereu mare nebunie, pina sa faca semaforizare dubla (tripla aici ca are si tramvaiul separat), inainte de a da verde pentru stinga 1 spre Drumetului si stinga 2 spre strand. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 36 minutes ago, DjLeco2021 said: Inainte se ocolea avind in interiorul curbei centrul imaginar al intersectiei si se crea ambuteiaj pentru ca se opreau unii in altii. Tu ai permis de citeva luni si ii inveti pe altii cum se circula pe vremuri?... Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 (editat) 22 minutes ago, Rammstein said: blocase toată intersecția pentru că așa a învățat el in 1980 toamna să facă la stânga. Nu te cred ca asa a invatat el cum nu te cred nici la treaba cu "prietenul politist la rutiera". Asta din simplul motiv ca asa cum se circula azi se circula din 1947. Legislatia privind circulatia pe drumurile publice nu e facuta nici de CC al PCR si nici de guvernul Ponta. E facuta la Geneva de unii care se pricep si e aplicata in toate tarile civilizate. Editat Mai 17, 2022 de d2134 Link spre comentariu
merck Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 19 minutes ago, Rammstein said: l-am înjurat pe unu până am putut face stânga, blocase toată intersecția pentru că așa a învățat el in 1980 toamna să facă la stânga. Da te-au auzit macar? Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 17, 2022 Partajează Postat Mai 17, 2022 Legislatia cu centrul intersectiei era sigur in 90 si ceva cand ma ducea tata cu masina si imi explica cum e treaba aia. Si suspectez ca regula e veche rau. Dar cine sa priceapa? Cu sensurile giratorii era altfel dar aja e alta mancare de peste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum