Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Urat impact, nasoale imagini...

Ce D-zeu o fi in capul unora de ies in calea altora asa orbeste? 

Cum sa nu-l vezi pe ala ca vine, cum e posibil? Ce cauti la volan daca atata lucru nu ai stiut sa eviti?

Link spre comentariu

De acord.

Desi cunosc personal oameni pe la varsta asta care conduc foarte bine, totusi sunt de acord ca ar trebui mai des si mai strict monitorizati cei trecuti de o anumita varsta.

PS: Am citit acum articolul complet si...deprimante imagini.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Rammstein a spus:

să nu mai vorbim că sunt praf cu vederea și auzul, pentru cei trecuți de 65 ani aș da lege să facă vizita medicală anual, dar nu la clicici unde pot lua vizita medicală cu șpagă, la o clinică a Poliției Rutiere.

Exista reglementări în sensul asta. Doar trebuie respectate. De cate ori te-a întrebat poliția de viza medicală, la un control de rutina? Stai sa vezi de acum balamuc, cu noile reglementari, care aduc anularea permisului in cazul unor boli cronice. Până la preschimbare crezi că îi va deranja cineva pe posesori?

In cazul de față cred că BMW-ul a apărut de după colț, pt că dacă drumul era drept, doar un sinucigaș ar fi ieșit în felul ăsta. Circulând cu viteza, și o mică curba a drumului l-ar fi ținut în zona puțin vizibilă, și cum omul se misca greu, a apărut de nicăieri. A pățit că moșul la cules de melci...când să pună mâna, melcul faști, fugea din fata lui.:rade:

Link spre comentariu
30 minutes ago, Rammstein said:

Nu vezi că tataie a fost vinovat? Cel cu BMW o să fie despăgubit de asigurătorul senilului cara nu s-a asigurat. 

Am vazut ca nu s-a asigurat si de aia e unul din vinovati. 

Ala cu BMW nu a respectat viteza si e al doilea vinovat.

Procentajul de vina in producerea consecintelor, ca aici e culpa comuna, va fi stabilit prin expertize. 

Daca expertiza medico-legala va stabili ca la 90 km/h si-ar fi rupt mai putine oase iar cea tehnica va stabili ca masina ar fi fost mai putin indoita, va primi mai putini bani sau chiar nimic.

13 minutes ago, doru3160 said:

In cazul de față cred că BMW-ul a apărut de după colț, pt că dacă drumul era drept, doar un sinucigaș ar fi ieșit în felul ăsta.

Drumul e drept citiva kilometri. Accidentul a fost in fata la vorny service: https://www.google.ro/maps/place/Dumbrava/@47.2207977,26.4696692,16z/data=!4m5!3m4!1s0x4735380e25b9e205:0xf7f48b7fa1f33193!8m2!3d47.216808!4d26.4689395?hl=ro

Link spre comentariu
2 hours ago, Rammstein said:

Pare drum național, deci 90km/h Poate rula cu 110...120km/h, chiar dacă rula cu 90km/h..... greu putea evita, tataie a ieșit fără să se asigure. 

Aprob pozitiv, mare branza nu faceai.

la fel mă enervează idioții care merg cu viteză pe străzi înguste, mai ales unde sunt parcate mașini pe ambele sensuri.

Mai era unul care zicea ca el, si la 50km/h, tot evita in astfel de cazuri. Tot asa, mai in varsta colegul, dar el zice oricum multe si nepotrivite.

Ai o atitudine preventiva daca reduci viteza.

Hai să nu ne dam virgine, toți rulăm cu 110...115km/h unde este maxim 90km/h, mai ales dacă drumul este în câmp și este liber. 

Cum două ore m-am întors de la pescuit, pustiu pe A2, am rulat cu 150...160km/h, dacă este liber...... de ce nu? 

Eu sunt dintre virginele de care zici ca nu exista. 105km/h este limita mea la drum de 100km/h. Ca sa nu calc pedala pun pe Cruise si drum bun. Si nu din frica sau de amenzi, ca nu te opreste daca mergi sub 120km/h. Dar vorbesc de autostrazi, nu de drumuri intre satucuri si orasele. 

Daca ai drum de peste 2-300km doar pe autostrada, merita un 10-15km/h peste limita, poti castiga in timp de ajuns la destinatie. Dar la drum repede-incet-repede-incet nu merita sa o tii in calcat de pedala si frane. Parerea mea. 

Link spre comentariu

Daca va uitati cu atentie la videoclip o sa observati ca dupa ce a dat cu spatele a stat cateva secunde bune si s-a asigurat....a crezut ca are timp sa faca manevra de intrare pe sosea.

Numai ca socotelile batranului nu s-au pupat cu viteza bmw-ului....si tare ma tem ca bmw-istul era cu ochii pe vreo pagina de socializare, la taclale cu  o pitipoanca virgina. E la moda...se poarta belitul ochilor in telefon in timp ce masina merge.

Link spre comentariu

Si daca te uiti ce conteaza? Iti iese cretinu in fata si n ai cum ocoli.

De franat nici atat.

E ca si cand iti sare un copil in fata, daca nu e trecere, ghinion.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Rammstein a spus:

mac01 are boală pe cei care au BMW :wretre

Cum de-ai ajuns la concluzia asta? Ti-ai dat tu seama de la tine putere, un adevarat guru al intelepciunii..... ca eu am boala pe bmw-isti! Asa-i?

Nu, nu am boala pe bmw-isti....am boala pe toti cei care i-au viata unui om sau unui animal. Daca mergea cu viteza legala acel om nu murea. Nu degeaba exista limite de viteze si ar fi bine ca aceste viteze sa fie respectate....nu sa pui in pericol vietile oamenilor crezand ca esti Schumaher pe sosele.

Mai acum cateva zile a omorat unul un catel....tot datorita vitezei...nici macar nu a oprit, si-a continuat drumul cu aceeasi viteza de turbat ce era!

Editat de mac01
Link spre comentariu

De unde stii cu ce viteza mergea? Ca nu suntem ca babele la piata:  "avea viteza, domle!".

Ma indoiesc ca viteza legala se stabileste dupa certitudinea ca la impact nu moare nimeni.

E trist cand sunt accidente, mai ales cu victime.

Link spre comentariu

La 90 la ora cat este limita legala pe Dn-uri  nu arunci masina 50 metrii mai departe. Imediat in spatele bmw-ului a oprit in siguranta unul cu o Dacie....si asta fara sa depaseasca locul accidentului. 

Ala cu bmw-ul n-a schitat nici un gest...niciun gram de frana nu a pus. Efectiv l-a spulberat pe batran...mare mirare daca inainte nu s-a angajat cu acea viteza in depasirea Daciei.

Schita accidentului a fost cam asa:

Batranul a vazut Dacia care mergea regulamentar, a zis ca are timp sa intre pe sosea, numai ca bmw-ul venit tare din spate, a depasit Dacia iar pe batran nu l-a vazut si n-a mai avut timp sa-l evite. Cam asta cred ca s-a intamplat acolo.

Nici camera de luat vederi din zona nu a avut un timp de raspuns asa de rapid...n-a putut deloc sa focalizeze accidentul.....va puteti da singuri seama ce viteza de spulberare a fost in acel accident.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Aici @mac01 are dreptate cind spune ca BMW-ul a depasit Dacia.

Uitati-va cum este incadrata masina pe drum.

Este mai mult pe contrasens, sigur venea din depasire.

Daca ar fi avut viteza legala nu cred ca evita accidentul pt ca si la 90km/h tot te deplasezi foarte mult intr-o secunda dar sigur nu mai era accident mortal.

Link spre comentariu

Batranul s-a asigurat ca poate sa intre pe sosea in siguranta....a stat in parcare cateva secunde bune...dar nu l-a vazut pe bmv-ist care venea tare din spatele Daciei.

A murit nevinovat batranul.

Link spre comentariu

Când tai calea cuiva cu prioritate, nu mai contează viteza ăluia de te loveşte.Eşti vinovat fie că scapi, fie că mori....

Dacă cel cu prioritate va avea ceva remuşcări ulterior, gândindu-se că dacă rula mai încet nu se mai întâmpla nenorocirea, rămâne cu ele, dar puţin probabil.

Am dat şi eu acum vreo patru ani într-unul când mergeam pe un drum cu prioritate, iar el ieşea de pe un drum secundar.

S-a băgat cam la zece-cinsprezece metri în faţa mea şi dacă se mişca mai cu tupeu, scăpam amândoi fără şifonare, dar el a estimat greşit viteza mea (vreo 75 km/h) şi a traversat exact ca bătrânul din discuţie, uşurel de tot.Eu n-am mai putut decât să ciupesc frâna şi să trag mult stânga ca să nu-l rup în două, el a scăpat doar cu o lovitură în zona portbagajului.Eu am avut farul praf, semiaripa şi capota varză, radiatorul spart.

Era un puştan de vreo 22 de ani, culmea şi şofer profesionist.Prima întrebare pe care i-am pus-o a fost ,,Dacă tot mi-ai tăiat calea deşi n-aveai prioritate, de ce naibii nu ai ,,călcat-o,, mai tare ?,,.

Mi-a spus că a crezut că are timp....la care i-am răspuns ,,Bine că nu erai cu camionul, că era belea,,..

La reconstituirea accidentului (că am fost fraier şi am mers la constatare amiabilă, în loc să chem poliţia), puştiul a venit cu mă-sa, care era tare în clanţă, tot insista ,,Dar dumneata ce viteză aveai în zona aia, de nu ai putut să frânezi ?,,

Constatatorul a lăsat-o în pace şi după ce am desenat ambii schiţa drumului şi poziţiile maşinilor în momentul impactului, a întrebat-o pe clenţoasă ,,Ce semn avea fiu-tău în faţă ?  Cumva ,,Cedează trecerea,,? . Atunci domnul care l-a lovit putea să aibă şi 120km/h, că nu l-a oprit niciun radar, iar fiu-tău trebuia să aştepte că n-avea prioritate....şi a închis cazul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări