Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Pai credeti ca politia rutiera poate verfica fiecare km de sosea?Sa vedeti la americani cum se mergea cu "mortu".Era o autostrada si nu vedeam pe nimeni depasind sau depasind viteza legala.Am intrebat de ce nu se baga talpa.Raspunsul sec a fost:"nu stii din ce tufis ies politaii si ori iti iau din puncte ori iti iau carnetul"!Nu mai vorbesc de amenda...Iar la depasirea cu f mult a vitezei legale in localitati te baga si la curte,adica tribunal...

Eu va spun ca pe toate soselele din tara se depaseste viteza legala in draci!Si pe autostrada!Pana n-o sa ia carnetele cu sutele pe zi n-o sa faca nimic!

Daca ar avea elicoptere ar putea "taia bilete" si din aer.Fara numar...

Link spre comentariu

Acu s-a instituit o noua clasa de amenzi, de peste 60 la ora. Limita maxima parca e vreo 9mii lei. SAu oricum suma serioasa fata de ce era inainte. Nu mai stiu cat timp te lasa fara permis, dar macar stii o treaba, ca ii arzi.

Oricum de cand era sa raman fara carnet, din pur noroc, in sate ma duc cu maxim 95, evident, pe unde se poate.

Nu m-am bagat niciodata cu viteza prin sate intortocheate populate.

Nu e nevoie de elicoptere, e nevoie doar sa foloseasca timpii inregistrati de camerele de rovineta.

Apoi sa explici tu cum ai ajuns de la Cluj la Oradea in 1:30 ore.

Pe de alta parte e si penibil in anumite zone cu sate rasfirate de munte, unde mergi sute de m si nu e nici o casa, iar in dreapta ai versantul de unde sigur nu iese nici un om. Cum sa mergi cu 50 km intregi, in stilul ala nu mai ajungi la destinatie.

Link spre comentariu

Mi-a povestit un patit. In Austria, era sa il coste de 10 ori mai scump o tocmeala din asta, care la noi e mai mult decat normala. Ba, daca ai tupeu, scuipi organul si il iei pe capota, pt ca nu am auzit sa pateasca careva ceva in urma acestor gesturi. E valabil pana la Nadlac :rade:

Link spre comentariu

Cu organu pe capota e cea mai mare tampenie posibila in RO!Il fac astia erou national!Eu vreau sa vad care e protocolul ala european care zice,pentru politai,ca trebuie sa stea  in fata masinii cand o opreste!!Adica nu s-ar lua in considerare posibilitatea unor accidente,chiar involuntare??Calca cineva pe acceleratie aiurea findca se timoreaza sau chiar voit,etc,etc...Si noi facem boul de politai,care greseste evident, erou national?!

Link spre comentariu

Azi la stiri TV : o femeie a fost testata pt alcool si a iesit 0.04 alcoolemie ,ea a spus ca a dat cu dezinfectant in masina dar politaiul i-a tras o amenda si parca a ramas si fara permis.....a fost la spital ,a facut analize de sange si nu s-a gasit nimic ,a durat circa 30 minute ,A trebuit sa dea in judecata sa redobandeasca permisul etc.Valorile astea le produci si cu apa de gura ( listerine ) , daca dai proaspat pe fata cu after shave , la noi un taximetrist a ramas fara permis tot la 0.04 ca a mancat ceva 7Day -corn dulce cu crema sampanie.....mi se par aberatii valorile astea ......

Unii oameni au in intestine bacterii care produc cantitati mici de alcool....

Link spre comentariu
Acum 14 ore, merck a spus:

Cred ca nu-i rau sa se termine odata cu prostia asta cu multumirea folosind "luminile de avarie". 

Niciodata nu ai sa vezi asa ceva in vest. Acolo aia au format reflexul sa apese pedala de frana instant cand vad lumini de avarie!

Te inseli mult. Poate nu se practica in Franta, Germania..

In Anglia regula cu multumitul din avarii e o practica zilnica!

Eu o folosesc mai nou pentru a multumi celui care doarme pe banda de langa ax cand se da la o parte din fata mea dupa ce stau 3-5 minute in spatele lui pe aceiasi banda.

De ce o folosesc pentru a ii multumi dupa ce trec in fata lui, chiar daca cresc viteza mentinandu-mi banda??

Pentru ca sunt atatea orgolii in trafic de n-ai vazut!!

(Si conduc un bmw vechi../ cum sa ma bag, sa vreau sa merg mai repede ca ala de pe "fast lane"..? Daca el are masina mai noua../ sa vezi ce risipiti stau englezii mei pe toata autostrada, de parca toata e a lor/fiecaruia..) unii sunt ata de berbeci ca nu se dau la o parte, ca ei circula la limita vitezei maxime admise.. si nu trebuie.

Deja se vorbeste, Doamne cand o sa apara, sa scoata o lege prin care esti penalizat/amendat ca tii banda inutil!

Si nu tii stanga, util. (Vorbesc de circulatia pe stanga strazii)

Se semnalizeaza de multumire cand se baga in fata aproape la limita.

Se pun avariile cand treficul pe autostrada se opreste brusc, si tu opresti foarte aproape sau esti in procesul de a incetini brusc..

Asa ca, nu e o prostie daca o folosesti judicios.

Dar de aia cu facutul din faruri?

Numai in Romania e invers decat U.K. pentru ca daca aici iti "spune" spune soferul din fata ca poti sa treci primul.. in Romania inseamna "pazea ca vin"..

Editat de DjOhms
Link spre comentariu
Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Pai credeti ca politia rutiera poate verfica fiecare km de sosea?Sa vedeti la americani cum se mergea cu "mortu".Era o autostrada si nu vedeam pe nimeni depasind sau depasind viteza legala.Am intrebat de ce nu se baga talpa.Raspunsul sec a fost:"nu stii din ce tufis ies politaii si ori iti iau din puncte ori iti iau carnetul"!Nu mai vorbesc de amenda...Iar la depasirea cu f mult a vitezei legale in localitati te baga si la curte,adica tribunal...

Eu va spun ca pe toate soselele din tara se depaseste viteza legala in draci!Si pe autostrada!Pana n-o sa ia carnetele cu sutele pe zi n-o sa faca nimic!

Daca ar avea elicoptere ar putea "taia bilete" si din aer.Fara numar...

In America, orice sofer poate suna la politie si da numarul unui alt sofer indisciplinat si aia e.

De aia nu se intampla fapte periculoase.

Comunisti, nu alta.. ;)

Link spre comentariu

Era o propunere de acu un an şi pe la noi, ca orice participant la trafic să poată trimite o sesizare la Poliţia Rutieră împotriva celor care sfidează grav codul rutier, având ca probă filmarea de pe camera de bord.Dar cum jegurile din Parlament nu au niciun chef să-şi vadă odraslele la ştiri, depăşind pe linie continuă, pe linia de tramvai, sau drogaţi prin trafic, e greu de crezut că astfel de lege va fi aprobată...

Link spre comentariu
39 minutes ago, DjOhms said:

Te inseli amarnic.

In Anglia regula cu multumitul din avarii se practica zilnic.

Asa si? Daca si aia sunt prosti, care-i treaba? Cand faci o prostie nu o poti "legaliza" doar pentru ca o mai fac si altii!

Cand se folosesc avariile:

1. Când vehiculul a fost imobilizat pe carosabil ( pană de cauciuc,
avarie apărută la motor,
tamponare sau accident,
lipsă de benzină)

2. Când vehiculul se deplasează foarte lent(avarie apărută involuntar, 
lipsă de benzină (caz în care mergi până la cea mai apropiată benzinărie),
transporți o remorcă sau încărcătură sensibilă,
tractezi un alt autovehicul)

3. Când vehiculul este remorcat (intra si la categoria de mai sus)

4. Când se blochează circulația

Cand nu se folosesc luminile de avarie:
- Când staționezi în loc nepermis
- Când mulțumești unui alt șofer

În țările civilizate, nu există practica „mulțumirii” unui alt șofer prin acționarea avariilor. Nici la noi nu ar trebui să existe, însă s-a propagat ca o formă populară de mulțumire.

Această formă de comunicare nescrisă ar putea duce la confuzii. Din definiție, luminile de avarie sunt folosite în cazuri excepționale, obiective, care nu țin de șofer, precum cele menționate mai sus. Nu trebuie să abuzăm de ele.

Editat de merck
Link spre comentariu

Aia ca aia cu avariile...Da' ce ziceti cum se trece in Bucuresti la stg in intersectii?Cam asa e problema.In loc sa ocolesti centrul intersectiei prin stg o faci prin dreapta!Si te intalnesti cu aia din partea opusa,care fac si ei stg.Evident ca si aia fac stg tot prin dreapta centrului!"Regula de Bucuresti"!Vazuta si traita de multe ori de mine,mai multi ani!Si nu se intreprinde nimic pt rezolvare!In buricu' tarii!...

Link spre comentariu
Acum 28 minute, BRANCA a spus:

Aia ca aia cu avariile...Da' ce ziceti cum se trece in Bucuresti la stg in intersectii?Cam asa e problema.In loc sa ocolesti centrul intersectiei prin stg o faci prin dreapta!Si te intalnesti cu aia din partea opusa,care fac si ei stg.Evident ca si aia fac stg tot prin dreapta centrului!"Regula de Bucuresti"!Vazuta si traita de multe ori de mine,mai multi ani!Si nu se intreprinde nimic pt rezolvare!In buricu' tarii!...

Daca intersectia e prea mica atunci poti, sau nu iti ramane decat sa te inscrii prin dreapta centrului de intersectie.

Mai grav e cand intersectia ARE MARCAJ si atunci tu incalci marcajul ca idiotul/jmecherul.. (nu ma refer la persoana de fata)

Link spre comentariu
Acum 1 oră, merck a spus:

Asa si? Daca si aia sunt prosti, care-i treaba? Cand faci o prostie nu o poti "legaliza" doar pentru ca o mai fac si altii!

Această formă de comunicare nescrisă ar putea duce la confuzii. Din definiție, luminile de avarie sunt folosite în cazuri excepționale, obiective, care nu țin de șofer, precum cele menționate mai sus. Nu trebuie să abuzăm de ele.

Ei bine, eu sunt de parere ca regulile de circulatie trebuie respectate mai intai si apoi trebuie si folosite ca forma de ghidare. Faptul ca folosesti luminile de avarie o data in plus nu insemna ca le folosesti abuziv sau cu rea intentie.

Sa o spun/intreb altfel, cum as putea multumi cuiva (in timp ce imi conduc masina..) fata de care poate am gresit incomodandu- l prin manevra mea pe sosea??

As vrea o solutie..

Nu cred in mana pe geam si salut; o consider muult mai periculoasa, si in plus ridicarea mainilor de pe volan e ilegala.. pentru altceva decat schimbatul vitezelor..

Iar in sprijinul ideii de a folosi avariile ca multumire iar altii vor sa creada ca tocmai se intampla ceva IMPREVIZIBIL in fata ochilor lor (si sa se intample sa si franeze..) inseamna ca fie circula prea imprudent, fie nu era atent la ce se intampla in jurul sau.. iar asta nu cred ca il scuteste de o cauza/victima a unui accident.. nu cred ca poti sa spui, pai l-am vazut pe ala din fata ca pune avariile si m-am bagat in el ca nu am avut timp sa (ce)? 

De obicei, faza cu multumitul asa are O ANUME SPECIFICITATE dupa cum si un anume timp cand se face. Si crede-ma, nu am vazut pe nimeni franand ca nebunul pentru ca a vazut avarii in fata ochilor.. 

Si asa sper ca am justificat indeajuns motivul "logic".

Pot fi de acord cu tine, dar fapta in sine nu aduce un mare prejudiciu in sine.

Eu cand circul cu masina in UK si las pe cineva in fata mea la limita, MA ASTEPT sa imi "multumeasca" asa, si suntem "cool"..

Eu ii pot raspund foarte scurt din faruri si suntem si mai cool!

Altfel, il simt mizer pe cel din fata mea.. nu stiu daca intelegi..

Sau, se intampla sa semnalizez (pret de cateva secunde..) ca vreau sa ma bag pe banda in fata lui, iar el imi face semn cu farurile din spate de pe banda mai rapida si atunci ma bag si foarte probabil voi da din avarii in semna de multumire daca m-a lasat.

Sa nu uitam Anglia are unele dintre cele mai sigure tari in materie de siguranta a circulatiei, cu una dintre cele mai mici rate de victime pe sosele. Si crede-ma, din nou, se conduce de multe ori prea tare pentru placul meu.. iar spre exemplu soferii francezi sunt considerati mai prosti de catre englezi..!!

S-a intamplat sa conduc in Franta si Germania..

Regulile sunt mult mai mult respectate (probabil pentru ca e suficienta politie pe strazi), asa ca englezului ii trebuie mai multa politie pe strada..

dar uite ca se descurca si asa..

Editat de DjOhms
Gramatica, sprijinirea ideii expuse
Link spre comentariu
15 minutes ago, DjOhms said:

Eu cand circul cu masina in UK si las pe cineva in fata mea la limita,MA ASTEPT sa imi "multumeasca" asa, si suntem "cool".

Altfel, il simt mizer pe cel din fata mea.. nu stiu daca intelegi..

Bag seama ca nu prea ai condus prin tari civilizate, altfel ai fi vazut cum se multumeste. Daca in sport cel are a gresit lasa capul in jos si ridica bratul drept si la volan cei din vest au pastrat acest obicei. Cel care a gresit iti va ridica bratul drept in dreptul oglinzii din mijloc. Nu ai cum sa nu observi asta.

In schimb prin tarile civilizate s-a auzit de "curtoazie la volan". Ei nu asteapta ca dupa ce au ajutat pe cineva sa primeasca multumiri. O fac pur si simplu pentru ca stiu ca altfel nu se poate.

bine.png

daca vrei ceva si mai "adanc":

62472.jpg

Link spre comentariu

In Marea Britanie, politia te ARDE cu puncte pe carnet (cred ca vreo 6, sau 3.. ca astia nu stiu sa numere decat din 3 in 3..) si amenda serioasa daca esti cu mana pe mobil..

Mana pe geam e destul de grav..

Mainile trebuie sa stea pe volan.

Pai, orgolii sunt mari in vest, aici..

Acum 12 minute, merck a spus:

Bag seama ca nu prea ai condus prin tari civilizate, altfel ai fi vazut cum se multumeste. Daca in sport cel are a gresit lasa capul in jos si ridica bratul drept si la volan cei din vest au pastrat acest obicei. Cel care a gresit iti va ridica bratul drept in dreptul oglinzii din mijloc. Nu ai cum sa nu observi asta.

In schimb prin tarile civilizate s-a auzit de "curtoazie la volan". Ei nu asteapta ca dupa ce au ajutat pe cineva sa primeasca multumiri. O fac pur si simplu pentru ca stiu ca altfel nu se poate.

bine.png

daca vrei ceva si mai "adanc":

62472.jpg

Scuza-ma, si asta am vazut ca se face, numai ca, ce te faci daca ai o masina care nu are geam in spate? Destul de rar se ridica mana la oglinda din mijloc, probabil ca e grea (mana)..

(Mi-am amintit, se ridica mana cand chiar te bagi in fata la limita, adica e peste "limita" avariilor.. :) Avariile fiind folosite ca se vad mai de departe.. ;) tu fiind mai departe in spate..)

Nu stau aici in vest decat de 20 de ani..

Editat de DjOhms
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări