d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 35 minutes ago, Sharky said: Azi maine sar unii la bataie ca nu respecti regulile stipulate in lege in germania. Stai linistit ca nimeni nu are pretentia ca romani sunt ca nemtii. Eu ti-am spus doar asa... la caz ca ajungi si in tara in care se face BMW. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Eu las lumea sa intre cata vreme nu ma incurca prea tare. Dar fara fermoare cand in spatele meu am multe masini sj toti mergem repede, doar nu ne oprim toti sa lasam pe unu sa iasa. La fel daca nu e nimeni in spatele meu, stai sa trec si respecta legea ca nu degeaba e facuta. In rest ce aplici tu gresit nu ma interesează, bine ca nu e in lege ca sigur s ar profita din plin de asta... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 24 minutes ago, DjLeco2021 said: Vezi ca eu sint omul detaliilor, mie nu-mi scapa nimic. Pe bretea intru cu exact 33-35km/h si acceleram, dar camera arata un mic delay la afisarea vitezei data de punctul in care accelerezi/frinezi. Erau peste 30, ai dreptate. Apropo de detalii, imediat dupa ce il depasesti tragi de volan brusc stanga. Greseala de incepator. De ce? Incepatorii au "boala" sa traga de volan inspre unde privesc. Cat timp il privesti pe ala, mai ca te sui pe el, nu realizezi ca te duci inspre el. Abia cand te uiti fix in fata ta realizezi ca deviezi de la axul drumului. Mare grija pe viitor. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) 41 minutes ago, Sharky said: Eu las lumea sa intre cata vreme nu ma incurca prea tare. Tu nu esti in stare sa cunosti regulamentul de circulatie de la noi (nu stiu cum ai luat "sala") cum sa fii in stare sa intelegi ca in alte tari sunt alte legi... Macar poti sa intelegi ca in Japonia se aplica prioritatea de stinga? Editat Mai 4, 2022 de d2134 Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Nu stiu ce legatura are asta cu alte tari. A zis chiar el ca practica fermoarul cand nu incurca. Deci, se poate. Ca se poate mai mult, e chestie si de civilizatie. In multe situatii toti franam un pic sau mai mult, nu asta e un capat de tara. Insa, se pare ca ceea ce conteaza e cine trece primul. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 12 minutes ago, Mircea said: Erau peste 30, ai dreptate. Apropo de detalii, imediat dupa ce il depasesti tragi de volan brusc stanga. Greseala de incepator. De ce? Incepatorii au "boala" sa traga de volan inspre unde privesc. Cat timp il privesti pe ala, mai ca te sui pe el, nu realizezi ca te duci inspre el. Abia cand te uiti fix in fata ta realizezi ca deviezi de la axul drumului. Mare grija pe viitor. Acolo trasesem un pic mai brusc pt ca aveam liber in stinga, eram in accelerare si era si acel Citroen stationat, mi s-a parut ca ma apropii prea mult de el. Nu am zis ca sint perfect, dar tu nu nu ai tras niciodata mai brusc sa eviti o groapa, un mic obstacol, unul care iti iese brusc in fata si nu poti opri in spatiu util? Evident la viteza mica, ca la viteza mare, e aiurea. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Cote pagini de povesti de la o problema inexistenta. Am văzut odată cum a frinat un camion mic ce întra într-o intersecție (în Y) de pe o strada fara prioritate pt ca m-a văzut prea tirziu eu venind de după o curba cu vreo 50km/h. Mai sa se răstoarne. Aproape ca îmi părea rău de el. Aici totul a fost fără manevre forțate și nu vad problema. Avind in vedere cit insista Leco mai ca as zice ca s-a speriat putin (deși va mai explica încă 5 pagini ca nu s-a speriat deloc). @DjLeco2021 nu te mai ajuta atita. Ala a întrat un pic cam tare și poate vroia sa între în fata ta dar a văzut ca tu ai accelerat și atunci te-a lăsat pe tine primul. Chiar nu înțeleg indignarea ta. Mai degrabă mașina care sa schimbat banda pe linie continua și pe trecere este cu probleme. Asa m-a lovit și pe mine din spate în decembrie unul care a schimbat banda și apoi a continuat calare pe linia continua pina m-a lovit în spate. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) 2 hours ago, d2134 said: Normal ca se uita in fata; unde ai fi vrut sa se uite? Tu nu intelegi nici acum ca banda ta nu se intersecteaza cu banda lui? Tu cind l-ai vazut linga tine te-ai speriat, ai frinat si ai claxonat. Cred ca masina pe care ai facut scoala era mai mica decit cea pe care o ai tu. Am patit si eu asta. Scoala am facut-o pe un WW Jetta, un pic mai mica decit Passat. Am condus si passat B8 Break, care nu este tocmai o masina mica, intentionam sa o iau, dar motor de 1,6 si 120 cai la dita-i tancul, nu mi-a placut. Si era extrem de greu de parcat la mine, tinind cont ca baietii parcheaza jumate pe boirdura, jumate pe carosabil. Cred ca trebuie sa scriu cu litere mari si rosii ca sa se inteleaga odata pentru totdeauna: NU M-AM SPERIAT!, l L-am vazut inca din timp si am anticipat ca nu-mi va da prioritate pentru ca nicio secunda nu avea intentia sa frineze, asa cum se vede si in filmare. Daca eram cu o masina si mai lata decit a mea, de ex o duba sau ceva asemenator, trebuia sa trec peste bordura ca sa il evit sau sa dau in el, doar ca atunci, daca eram cuu ceva mare, sigur dadea prioritate! Editat Mai 4, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Cand o sa "cresti mai mare" o sa intelegi ca nu cu dreptatea de gat dormi mai bine. Rulai la 30 si ceva de km/h, deci nici franarea nu era o problema. Daca problema e ca nu treceai tu primul, mai evalueaza-ti prioritatile in viata. Putea sa fie cineva pe scaunul tau in dreapta spate, te dadeai la o parte sau nu?! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 https://www.formulapassion.it/automoto/mondoauto/dacia-duster-sperona-ferrari-la-sf90-finisce-nel-fosso-incidente-615969.html Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) 29 minutes ago, DjLeco2021 said: Scoala am facut-o pe un WW Jetta, un pic mai mica decit Passat. Exact cum am spus. Iti dai seama ca eu dupa 41 de ani de soferie te citesc ca pe o carte deschisa. Vorba aceea: pe unde ai fost tu, eu am fost dar pe unde am fost eu, tu nu ai fost. 28 minutes ago, Sharky said: Si mie mi se pare ca e exagerat. Adic k cate dinastea se intampla. Cat despre colegu 1234....vai de steaua ta. Mai bine ramai in germania.. Te-ai imbatat sau ce ai patit? ca eu nu am inteles nimic... Editat Mai 4, 2022 de d2134 Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) 30 minutes ago, Mircea said: Cand o sa "cresti mai mare" o sa intelegi ca nu cu dreptatea de gat dormi mai bine. Rulai la 30 si ceva de km/h, deci nici franarea nu era o problema. Daca problema e ca nu treceai tu primul, mai evalueaza-ti prioritatile in viata. Putea sa fie cineva pe scaunul tau in dreapta spate, te dadeai la o parte sau nu?! Cunosc foarte bine prioritatile in viata. In masina eram singur, asta nu inseamna ca sint si prost, indiferent ca sint singur sau cu pasager(i) dar nu ai inteles sau NU vrei sa intelegi desi am explicat de 101 ori ca eram in accelerare pe drumul cu prioritate si am si frinat la un moment dat tragind si un pic stinga, pentru ca intram in el. Dar, citesti ce vrei sau ce-ti convine. Iti adresez si tie aceeasi intrebare ca si colegului d1234: Tu avind semn cedeaza trecerea si eu vin pe drumul meu cu prioritate, ce trebuie sa faci tu ca sofer , d'ala "crescut mare"? Sa te doara in cot ca eu sint fraierul cu lamiia in geam, ala fricos, ala prost, ala sperios si sa-mi arati cit de smecher esti tu, ca sigur frineaza fraieru' ca i-e frica, nu? Pai cu prima ocazie cind satul fiind de fitele "baietilor crescuti mari", o sa fiu cu un cazan pe strada, o dacie 1100 sau 1300, d'aia cu bara de metal in fata si ti-o dau atunci cind o comiti, pentru ca meriti! Si poate esti intr-un Porche, intr-un X8, sau ultimul tip de BMW sau alta "scula de masina", nu intr-o duba de serviciu. Si atunci o sa zici, mai bine ii dadeam fraierului prioritate, pentru ca eu imi pastrez lamiia pe geam si sigur te maninca sa-mi arati cit de Bo$$ esti tu, ala crescut mare. E doar un pamflet. Editat Mai 4, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
validae Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Cred că unii dintre voi ar trebui să se abţină de la a mai continua, altfel nu mai terminăm controversa asta....şi cred că s-a înţeles demult că traficul din Bucureşti nu e cel mai plăcut loc pentru un şofer, fie el începător sau experimentat.Eu unul nu am de gând să vin pe acolo cu maşina decât în cazuri extreme.Odată, fiindcă circul oriunde gratuit (datorită profesiei) cu trenul şi motorina până acolo m-ar costa destul de mult, iar a doua pentru că am văzut din perspectiva de pieton cum se circulă prin Bucureşti . Stând la o trecere semaforizată ca pieton, văd semaforul cum se face verde pentru şoferi. Instantaneu, şoferul celei de-a doua maşini de lângă semafor, l-a claxonat insistent pe primul să plece de pe loc, deşi ăla nu apucase probabil nici să bage în viteză..... Cum s-ar spune, în Bucureşti e o permanentă cursă contracronometru pe şosele, probabil un coşmar pentru un începător... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) @DjLeco2021 Apropo, vezi intr-un dictionar ce inseamna cuvantul trivial, ar fii pacat ca sa se imputineze putinii vorbitori de limba română corecta pe forumul asta. Nu inseamna deloc ce crezi tu. Raspuns la intrebarile tale: as incetini si chiar opri daca nu pot sa intru in trafic in siguranta pentru toti. Incepator nu e un cuvant peiorativ. Nici "crescut mare" nu inseamna mârlan. Doar retine asta: nu toate accidentele se intampla din aere si prezenta de bemveuri pe strazi. De multe ori este neatentia sau pur si simplu "orbul gainii". O sa ti se intample si tie, sper fara incidente majore. Nu stii ce stare de spirit are unul intr-o zi si apuci sa descoperi ca exista si dintre cei "mai nebuni decat tine". E doar o expresie. 8 minutes ago, validae said: Instantaneu, şoferul celei de-a doua maşini de lângă semafor, l-a claxonat insistent pe primul să plece de pe loc, deşi ăla nu apucase probabil nici să bage în viteză..... De curiozitate, se mai crizeaza cate unii daca stai cu piciorul pe frana (deci lumini aprinse in ochii lui) la semafor? Editat Mai 4, 2022 de Mircea Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) 28 minutes ago, Mircea said: @DjLeco2021 Raspuns la intrebarile tale: as incetini si chiar opri daca nu pot sa intru in trafic in siguranta pentru toti. 28 minutes ago, Mircea said: De curiozitate, se mai crizeaza cate unii daca stai cu piciorul pe frana (deci lumini aprinse in ochii lui) la semafor? Ceea ce soferul dubei nu a facut, nici macar schitzat. Asta ma deranjeaza, daca era un camion in locul meu, se caca pe el si oprea exact in fata semnului cedeaza trecerea, nu mai intra ca bizonul "las ca frineaza fraierul cu lamiia in parbriz". Practic asta este esenta. In cazul meu, trebuie sa tin piciorul pe frina la semafor fiind cutie E-CVT, asta e, ghinionul lor. @Validae Sotia mea are permis de 13 ani, a condus in Italia, dar in Bucuresti a zis "pas". Mie nu mi-a fost si nu-mi este frica in Bucuresti, chiar imi place in aglomeratie si in "bara la bara", asa deprinzi chestii. Sala am luat-o din prima cu 24 si traseul tot din prima, dupa primele 10 minute de sofat, politistul rasfoia fecabook-ul, desi initial parea temator. Editat Mai 4, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum