Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

27 minutes ago, Mircea said:

Cata victimizare... cata vreme el a oprit si tu i-ai luat-o inainte, e clar ca ti-a dat prioritate. Daca se baga in fata ta era altceva si indignarea avea sens.

Nu e nicio victimizare, ca nu a plins nimeni, e o situatie care poate aparea oricui in trafic.

Tu cam, ce crezi ca trebuia facut cind el are semnul cedeaza, merge ca boul, inainte, nu?  El NU a oprit deloc, (nici macar nu a schitat ca ar opri/incetini).

Link spre comentariu
32 minutes ago, Marian said:

link-ul ala nu ma contrazice cu nimic.

Link-ul ala iti arata ca cele doua masini nu intra in conflict daca fiecare isi urmeaza drumul. Drumurile lor nu acolo se intersecteaza.

Editat de d2134
Link spre comentariu

Sa dea cu piatra ala care nu a greșit măcar odată în trafic. 

Chiar dacă ai prioritate, e bine sa lași de la tine, pt ca daca vrei sa demonstrezi ca ai dreptate, și te opintesti într-o rapciuga de firma, ala nu pățește nimic la mașină, dar tu ai de umblat de îți sar capacele pana o vezi făcută cum era. Și între noi fie vorba, o fi ea fer, dar odată pocnit, nu mai este ca din fabrică după reparatie. Ramai cu satisfacția ca plăvanul (poate) a rămas pieton 30 zile. Mare satisfacție. 

Link spre comentariu
2 minutes ago, d2134 said:

Cred ca ti-am spus mai sus. E pentru cei care circula pe banda 2.

Care banda a doua, a cui, banda a doua?

Acolo este o singura banda, este delimitata de linie continua trasata si semnalizata ca atare cu ocolire obstacol pe ambele parti, atit pentru cei ce ies in bulevardul mare (si au si ei cedeaza trecerea) cit si pentru cei care isi continua drumul paralel cu plazza.

1.jpg

Link spre comentariu
2 hours ago, Mircea said:

Mariane, ala cu duba a fost agresiv, fara indoiala. Insa oprirea completa distruge fluiditatea traficului. In orasele mari asta creeaza ambuteiajele.

Daca colegul victima se misca mai repede, nu mai aparea nevoia de franare la duba. In trafic toti interactionam, nu doar reactionam.

In filmare se vede ca era SINGUR, nu obstructiona pe nimeni in spatele lui, deci ce spui tu, pica. Daca acceleram mai tare, era posibil sa ma loveasca in spate, sau atunci era "obligat de semn" sa-mi cedeze trecerea?!?

Semnele de circulatie nu sint aproximabile, si nici interpretabile la mica intelegere sau parerea individuala a fiecaruia. El nu avea de unde sa stie ca eu voi accelera sau voi frina, eram deja pe bretea, rulind, deci trebuia sa incetineasca/pina la frinare completa eventual si sa ma lase sa trec. El nici nu a incetinit, nici nu a frinat, deci ce vorbim?

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
11 minutes ago, DjLeco2021 said:

Tu cam, ce crezi ca trebuia facut cind el are semnul cedeaza, merge ca boul, inainte, nu?  El NU a oprit deloc, (nici macar nu a schitat ca ar opri/incetini).

La secunda 47-48 este complet oprit si tu treci in fata lui. Unde nu a oprit? Poate vorbim de situatii diferite...

Da, nu a oprit complet sa se uite ca vine unul din stanga, dar a oprit (in ultima clipa, departe de a fii ideal) si te-a lasat sa treci. 

Link spre comentariu
5 minutes ago, DjLeco2021 said:

Acolo este o singura banda,

Da, asa este dar in anumite conditii de trafic s-ar putea ca marcajul sa nu fie vizibil si sa intre careva pe banda 2.

Cu timpul o sa intelegi si ce e aia semnalizare redundanta.

Link spre comentariu
6 minutes ago, Mircea said:

Ideea e ca in timp, vei face parte din trafic, si nu mai stai la cerut dreptatea la fiecare chestie.

Nu cer nicio dreptate, doar arat cum sint unii.  Si nu, nu a oprit, a frinat in ultima secunda, asteptindu-se ca eu probabil, sa ma fi oprit eu de frica (in acceptiunea lui), ba chiar am frinat eu usor si am tras si de volan stinga sa nu ma loveasca.

Pe scurt, cine trebuia sa opreasca ca celalalt sa treca, LEGAL, el sau eu?

Asta e esenta.

Link spre comentariu
1 minute ago, DjLeco2021 said:

Pe scurt, cine trebuia sa opreasca ca celalalt sa treca, LEGAL, el sau eu?

Nu intelegi ca niciunul?

ti-am spus sa intrebi soferi mai cu vechime, oameni in care ai incredere, ca vad ca pe noi nu ne crezi.

Link spre comentariu

Deci de aici sa inteleg ca respectarea semnului cedeaza trecerea este "la alegere", facultativa, interpretabila...

Semn care care spune clar:

Se amplaseaza pe drumul public fara prioritate, la intersectia acestuia cu un drum public prioritar. La intalnirea acestui indicator, conducatorul auto este obligat sa reduca viteza si sa se asigure ca pe drumul prioritar nu circula autovehicule, si abia apoi poate sa patrunda in intersectie. Daca pe drumul prioritar circula alte autovehicule, conducatorul auto este obligat sa opreasca pentru a le acorda prioritate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări