d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 8 minutes ago, DjLeco2021 said: Initial eram pe partea dreapta a carosabilului (cum ar veni banda intii) si indiferent ca drumul este cu o banda sau 2 benzi, indiferent pe care eram incadrat, trebuia sa-mi acorde propritate de trecere, ceea ce nu a facut. Nu e chiar asa. Lasa ca mai ai timp sa inveti. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) Daca ii trageam una, faci pariu ca el raminea fara permis, nu eu, pentru neacordare de prioritate? Repet eram incadrat pe partea dreapta a carosabilului deci obligatoriu ma intersectam cu el pe axa de mers in sensul drumului. Si din nou repet, ti-ai continuat mersul neacordind prioritate, cind un alt auto este in mers. Daca nu eram deja intrat pe bretea, da, era ok, dar eram deja pe bretea cu 36km/h, aproape 9 metri pe secunda si poate doream sa accelerez pina la limita legala, fiind pe drum cu prioritate. Ai cedeaza, vine masina din stinga, CEDEZI, nu cazi la intelegere, nefiind oricum cazul acolo si totodata fortindu-ma pe mine sa frinez, cind EU am prioritate pe acel drum! Editat Mai 4, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 El fără permis, tu fără mașină...cand te dai coios. Se poate și fără mașină, și fără permis. Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 2 minutes ago, DjLeco2021 said: Daca ii trageam una, faci pariu ca el raminea fara permis, nu eu? Intreaba niste soferi mai vechi sau un politist si iti vor spune ca tu trebuia sa pastrezi banda si sa nu ai treaba cu ala cu duba. Semnul ala de cedeaza trecerea e caduc pentru banda1 si e valabil pentru banda 2. E pus pe partea dreapta ca sa nu se creeze confuzie, sa nu creada aia de pe bretea ca e pentru ei, nu pentru ca s-ar referi si la banda 1. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) Pai omule, ce nu intelegi, eu IMI PASTRAM BANDA, fiind incadrat pe partea dreapta a carosabilului si rulam, deci circulam pe drumul cu PRIORITATE, conform semnulul ce-l avea el inaintea patrunderii in intersectia de drumuri, adica CEDEAZA TRECEREA. Treaba lui este sa imi cedeze trecerea. Pentru ca asa spune legislatia rutiera, legislatie care nu este "interpretabila" dupa cum considera x sau y. Pentru ca patrunde intr-o intersectie de drumuri, de pe un drum fara prioritate (pe care era el) cu un drum cu prioritate pe care eram eu. Exista cumva alte "interpretari" ale semnului cedeaza trecerea?!? Daca semnul ar fi fost pus pe partea stinga a drumului lui, eu avindu-l pe partea dreapta a drumului meu, puteam interpreta ca mi se adreseaza mie, nu? E simplu totul, citeste in poza. Eu daca eram in masina din care s-a facut aceasta poza, trebuia sa urmez 2 obligatii: Prima, si cea mai importanta sa ma asigur ca in intersectie nu urmeaza sa patrunda un autoturism din partea stinga sau partea dreapta si obligatoriu sa le cedez trecerea. A doua, secundara, dupa ce s-a eliberat intersectia, rulez NUMAI inainte sau la dreapta. Excludem faptul ca acolo este oprita/stationata NEREGULAMENTAR o masina care IMI OBTUREAZA vizibilitatea de stinga. Editat Mai 4, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Marian Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 54 minutes ago, d2134 said: Intreaba niste soferi mai vechi sau un politist si iti vor spune ca tu trebuia sa pastrezi banda si sa nu ai treaba cu ala cu duba Uite de asta apar certuri si evenimente neplacute in trafic ( sau si de asta ), ca unii nu inteleg prea bine legislatia... In primul rand individul ala intalneste cedeaza, si cand il intalnesti esti obligat sa reduci viteza si sa cedezi trecerea, fie ca-ti place fie ca nu, NU ai incotro! Apoi individul ala nu circula nici pe randul 1 nici pe 2 ( ca nu se vad marcaje, sau nu se mai vad eventual ), ci mergea cam pe mijloc, se vede in clip ca inca dinainte de acea intersectie ( ca tot asta se numeste ) circula pe mijlocul acelui segment de drum, si la fel a facut si dupa indicatorul de cedare. Pare sa i se rupa lui de intersectie si marcaje, nu reduce nici viteza si nici nu se angajeaza din timp langa acostament, merge cum il taie capul. Repet, suspendare permis pentru neacordare de prioritate. Ca tu nu esti de acord e problema ta! Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) Traficul se numeste trafic pentru ca masinile se misca. Daca toti ar opri la fiecare cedeaza asteptand ca orice masina cu prioritate intr-o raza de 100m sa treaca... s-ar tot aduna cozi pe sosele. Ala cu duba a contat pe o intrare de tip "unul dupa celalalt", nestiind cat de repede vine ala cu prioritate. A fost destul de grabit, dar a cedat trecerea. Din scurt, din pacate, si cineva fara experienta s-a speriat. Nu zic ca e corect ce a facut duba, dar prea se infloreste povestea. Cred ca situatii similare sunt cu miile zilnic intr-un oras de talia Bucurestiului. Editat Mai 4, 2022 de Mircea Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 31 minutes ago, Marian said: In primul rand individul ala intalneste cedeaza, si cand il intalnesti esti obligat sa reduci viteza si sa cedezi trecerea, fie ca-ti place fie ca nu, NU ai incotro! Asta spune tot: https://www.google.ro/maps/place/Plaza+România/@44.4281871,26.033622,70m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x40b201b5f3164efb:0xf58f1b78be7f0c97!8m2!3d44.4284706!4d26.0347512?hl=ro Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 (editat) Pai ce facem acum, pe drumurile pubilce respectam numele drumului conform imaginii aeriene sau legislatia rutiera in vigoare (semnele de circulatie)? Cind am facut scoala de soferi, in teorie am invatat semnele de circulatie (insemnatatea si respectarea lor), nu imaginea aeriana google maps a drumurilor publice. Sau hai sa te intreb altceva, mai simplu. De ce a fost pus acolo semnul CEDEAZA TRECEREA? Cui CEDEAZA TRECEREA, daca nu ar trebui sa cedeze, conform spuselor tale? E pus aiurea? Cedeaza persoanelor de pe trotuar care NU au unde sa traverseze, ca ajung in strada? Stiu ca pentru persoane se pune trecere de pietoni care la rindu-i poate fi presemnalizata de un semn de atentionare "atentie urmeaza o trecere de pietoni". Sau cedeaza trecerea masinilor care vin din stinga (cazul de fata). Astept sa spui rolul acelui semn "cedeaza trecerea", pus exact unde se imbina breteaua ce vine din drumul mare. Nu intreb cu rautate ci chiar vreau sa inteleg opinia ta. Editat Mai 4, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Tu crezi ca unu cu duba respecta vreo regula? S a bagat ca nu avea rabdare ca se grabeste. I se rupea lui de semn s a bagat ca in India, adica se lasa ch accident? Probabil ca nu ca pune ala frana. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Cata victimizare... cata vreme el a oprit si tu i-ai luat-o inainte, e clar ca ti-a dat prioritate. Daca se baga in fata ta era altceva si indignarea avea sens. Link spre comentariu
Marian Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 @Mircea cand ala cu prioritate e la catia metri in stanga ta, opresti, nu e negociabil si nici apreciabil ( eu asa fac ). Cel cu duba s-a oprit in ultima clipa cand a vazut ca daca n-o face se lasa cu accident, si stia ca-i vina lui. @d2134 link-ul ala nu ma contrazice cu nimic. In fine, ne lungim prea mult... Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 Mariane, ala cu duba a fost agresiv, fara indoiala. Insa oprirea completa distruge fluiditatea traficului. In orasele mari asta creeaza ambuteiajele. Daca colegul victima se misca mai repede, nu mai aparea nevoia de franare la duba. In trafic toti interactionam, nu doar reactionam. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 55 minutes ago, Mircea said: Traficul se numeste trafic pentru ca masinile se misca. Daca toti ar opri la fiecare cedeaza asteptand ca orice masina cu prioritate intr-o raza de 100m sa treaca... s-ar tot aduna cozi pe sosele. Ala cu duba a contat pe o intrare de tip "unul dupa celalalt", nestiind cat de repede vine ala cu prioritate. A fost destul de grabit, dar a cedat trecerea. Din scurt, din pacate, si cineva fara experienta s-a speriat. Nu zic ca e corect ce a facut duba, dar prea se infloreste povestea. Cred ca situatii similare sunt cu miile zilnic intr-un oras de talia Bucurestiului. Mircea, eu eram in rulare, pe bretea, cu 35km/h, adica aproape 10 metri pe secunda, breteaua aia nu are mai mult de 15 metri si eram IN ACCELERARE, conform GPS, pentru ca intentionam sa imi continui drumul. Eu eram deja INTRAT pe bretea cind el era in fata semnului cu minim 1 metru. Oare trebuia sa stau "in curul loganului lipit de el", ca sa pot trece si eu, sau cum, ca nu inteleg. Eu vin pe un drum cu prioritate, tu ai cedeaza trecerea, cine trece, cind amindoi ne intersectam un buza bretelei, exact unde inainte cu 1 metru, tu ai semnul cedeaza trecerea? Trec eu, treci tu, o dam la intelegere, sau respectam fiecare semnele de circulatie pe care le intilnim la acea intersectie de drumuri? Link spre comentariu
d2134 Postat Mai 4, 2022 Partajează Postat Mai 4, 2022 26 minutes ago, DjLeco2021 said: Astept sa spui rolul acelui semn "cedeaza trecerea", pus exact unde se imbina breteaua ce vine din drumul mare. Cred ca ti-am spus mai sus. E pentru cei care circula pe banda 2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum