Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

10 hours ago, BRANCA said:

Mă enervează ăştia de pe sticlă cu accidentele produse de vârstnici.Deşi sunt extrem de rare

In aceeasi zi, la interval de cateva zeci de minute, prin Tgv am reusit sa evit 2 situatii limita cauzate de 2 persoane varstnice, un barbat cu o duba si o femeie cu un Logan ( ambii bine trecuti de prima tinerete ), si ambii pentru ca au schimbat directia fara sa se asigure catusi de putin, se tineau cu mainile de volan de parca ar fi fost in pericol sa cada de undeva, privirea fixa inainte si viraje cretine peste mine, in ambele situatii a trebuit sa urc pe bordura ca sa scap ( noroc ca nu erau masini acolo parcate ).

Ala care a murit in depasirea cretina descrisa mai sus de mine era trecut de 70.

Ieri, prin Gaesti, la un viraj la dreapta, era cat pe ce sa fiu lovit de un logan grabit care nu avea prioritate si care era condus de un barbat ce parea trecut bine de 50 de ani, pur si simplu a facut stanga grabit ignorand faptul ca nu avea prioritate si ignorand ca intra in mine, noroc ca am avut loc de manevra in fata si-am evitat, ca el nu s-a stresat catusi de putin, se tinea strans de volan si venea cu tupeu in mine...

Cu ceva timp in urma printr-o localitate pe care o consider ca avand cea mai mare densitate de cretini pe metru patrat, un domn de ceva mai mult de 70 a iesit de pe o strada laterala in fata mea la cativa metri, imagineaza-ti ce frana am pus si ce sperietura am tras...

Am oprit in fata lui si l-am intrebat bai nene esti nebun? 

Replica lui a fost ca el a dat semnal ca intra pe strada principala, deci eu trebuia sa opresc...

Sa continui?

Ce zici, sunt totusi atat de "extrem de rare" cum spui? 

Link spre comentariu

Dacă s-ar da prin sondaj în trafic câte un test ca la examenul de permis, trei sferturi din participanţi l-ar pica cu brio...vă garantez.

De vreo trei ani am cameră de bord, am surprins şi vreo două accidente cu ea, iar cretinisme din trafic...fără număr.Schimbarea benzii fără semnalizare e pe primul loc, slalom printre benzi cu ochii în telefon la mică distanţă, să nu uit de depăşirea în trombă şi apoi frână ca să oprească pe dreapta....etc

Link spre comentariu

Confirm spusele lui Marian, dar in Bucuresti. Si culmea si cu numere de Bucuresti cit si cu alte numere din afara.

Pai sa fac 2 "vedete" in interval de maxim 2 minute, ieri in drum spre dentist, B888RON, avea loc destul sa incadreze din timp pe banda de inainte/dreapta si sa se bage in spatele meu, era gol. "Sofer" pe care treaca-mearga il mai intelegi, s-a razgindit nu mai vrea inainte, vrea sa faca dreapta, (situatie des intilnita), desi schimbarea directiei de mers in cazul lui (pe linie continua si pe trecere de pietoni) nu este corecta, cit si in mod special pe IDIOTUL cu duba alba cu numere de Brasov, pe care nu-l intereseaza ca are cedeaza trecerea si in care daca aveam o masina de serviciu sau o cratita, as fi intrat fara remuscari. Am scos sunetul pentru a nu va da idei noi la cuvinte triviale:)

Eu m-am incadrat din timp pe banda 1 pentru ca intentionam ca imediat dupa intersectie sa virez dreapta pe linga Plazza.

Ce parere aveti, sa lase sau nu, permisele si sa se apuce de gradinarit?!?

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

12 minutes ago, DjLeco2021 said:

desi schimbarea directiei de mers in cazul lui (pe linie continua si pe trecere de pietoni) nu este corecta

Si mai grav e ca nu ti-a acordat prioritate, nu schimbi banda pana nu te asiguri si nu dai prioritate celor care circula deja pe banda unde vrei sa intri ( exceptand desigur situatiile foarte aglomeate cand ei te vad si-ti dau voie sa intri ).

Ambilor le-ar fi trebuit permisul suspendat.

In prezent condusul defensiv este indispensabil, in special in localitati mai aglomerate.

Asta pentru ca asa cum vedem sunt pline soselele de soferi cretini.

Link spre comentariu

Tocmai de aia zic, condusul preventiv te scapa de multe neplaceri, dar repet, daca aveam un cazan, sau ceva mare, ala cu duba alba merita pocnit, nici macar nu a avut intentia de a se uita pe geam, ba, am cedeaza, vine careva din stinga? Ce o fi zis, are lamii, da-l dreq de prost/fraier, ca pune el frina si trec eu, bo$$ de bo$$, asta in cazul in care m-a vazut inainte...

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu
Acum 41 minute, DjLeco2021 a spus:

Ce o fi zis, are lamii, da-l dreq de prost/fraier, ca pune el frina si trec eu.

Lasă că dai tu lămâile jos și sa vezi atunci reverențe și politețuri la câți or să-ți dea prioritate și când nu o sa ai...:rade:

Cât despre vârsta la care fiecare se simte pilot de curse e discutabilă treaba. Nici cu juncanii cu caș la cioc nu îmi e rușine la câte nefăcute fac pe șosele. Curba lui Gauss se aplica și aici. Nici nu va închipuiți ce repede trece vremea, și as vrea sa vad câți din lupii moraliști vor duce carnetele la politie când împlinesc 60 ani. 

Link spre comentariu
1 hour ago, doru3160 said:

Nici nu va închipuiți ce repede trece vremea, și as vrea sa vad câți din lupii moraliști

Nu am pozat in asa ceva, interventia mea a fost motivata de afirmatia lui Branca legata de faptul ca varstnicii nu provoaca accidente, am dorit sa enumar cateva dintre situatiile intalnite personal.

Asta nu inseamna ca am generalizat si nici ca discriminez o anumita categorie de varsta.

Vorba lui Validae, prostia nu are varsta.

Link spre comentariu
2 hours ago, DjLeco2021 said:

cit si in mod special pe IDIOTUL cu duba alba cu numere de Brasov, pe care nu-l intereseaza ca are cedeaza trecerea si in care daca aveam o masina de serviciu sau o cratita, as fi intrat fara remuscari.

Eu n-am inteles cu ce a gresit ala cu duba. Cred ca te-ai speriat tu degeaba.

Link spre comentariu

Ala cu duba intalneste indicatorul cedeaza trecerea, adica se afla pe un drum fara prioritate si urmeaza sa intre pe unul principal ( cu prioritate ), se cuvine ca sa te asiguri din stanga si sa cedezi prioritatea oricui circula deja pe drumul cu prioritate. 

Individul cu duba nu a facut asta ci a intrat direct in acea intersectie fara stres, ceea ce in mod normal s-ar fi lasat cu suspendare de permis pentru neacordare de prioritate.

Simplu.

Link spre comentariu
10 minutes ago, Marian said:

Ala cu duba intalneste indicatorul cedeaza trecerea, adica se afla pe un drum fara prioritate si urmeaza sa intre pe unul principal ( cu prioritate ), se cuvine ca sa te asiguri din stanga si sa cedezi prioritatea oricui circula deja pe drumul cu prioritate. 

Individul cu duba nu a facut asta ci a intrat direct in acea intersectie fara stres, ceea ce in mod normal s-ar fi lasat cu suspendare de permis pentru neacordare de prioritate.

Simplu.

Nu e asa. Acolo e o bretea cu o banda, pe care a venit colegul, bretea care are prioritate si deverseaza intr-un drum cu doua benzi din stinga, in banda 2. Duba a venit pe banda1, fara sa intre in relatie cu cei veniti pe bretea. Uita-te si cum circula ala din fata colegului.

Link spre comentariu

Eu nu m-am speriat deloc, pentru ca l-am vazut din timp, insa eram sigur ca nu-mi va acorda prioritate de trecere, tocmai de aia mi-am continuat drumul si n-am frinat, sa vad ce face, ma lasa sau nu ma lasa sa trec, aveam spatiu de manevra (evitare in stinga mea, in caz de), in retrovizoare nu vedeam nicio alta masina in spatele meu. Daca va uitati atent, cind a trecut acel Logan, a incetinit usor, apoi cind (daca) a vazut ca mai urmez si eu, l-a durut la bascheti da-l incolo, e incepator, fraier si frineaza el ca ii e frica. Eu eram incadrat pe partea dreapta a carosabilului (cum ar veni banda intii) si indiferent ca drumul este cu o banda sau 2 benzi, indiferent pe care eram incadrat, trebuia sa acorde prioritate de trecere pentru ca asa spune acel semn de circulatie "cedeaza trecerea", ceea ce nu a facut. A schitat un pic de frina doar cind l-am claxonat si a vazut ca nu m-am oprit (cum probabil spera), dar era trecut deja cu mai mult de jumatate de masina de locul unde trebuia sa-mi cedeze trecerea. El nu avea de unde sa stie intentia mea, ca ramin pe partea dreapta a carosabilului si intru la Plazza sau ca ma incadrez apoi pe cealalta sa merg inainte, indiferent de situatie trebuia sa respecte semnul de cedeaza trecerea si imi cedeze trecerea. PUNCT!

Editat de DjLeco2021
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări