Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

La 60km/h ai 16,6 m parcursi intr-o secunda. Restul tine de reflex si frinare, cu toti parametrii ei inclusi la pachet (carosabil/pneuri/aderenta, etc).

Nu mai bine mergi mai incet, decit sa gonesti ca neghiobul (vb in general), ca tot nu te alearga nimeni?

Conduita preventiva nu prea mai exista la noi, in Bucuresti in special.

Ce cistigi pe parte, poti pierde pe alta parte, insa multi sint disperati, au ura pe pedala de acceleratie, vor s-o "strivesca" ca pe un gindac d-ala urit mirositor, atit la demaraj cit si in trafic...

Link spre comentariu

Oamenii sunt foarte grabiti in ziua de azi...iar stresul pe aceasta tema este mare.

Si vorbim de orice...nu numai de circulatie. Si daca repari un aparat...il vezi pe client ca este grabit si nu are rabdare cu reparatia, vrea cat mai repede. Toata lumea e pe fuga si pe graba...nu le mai ajunge timpul.

Link spre comentariu

La un drum recent inafara localitatii am vazut pe un care m-a depasit pe linie continua si s-a tot agitat sa se duca tot mai departe. Partea comica este ca, din cauza drumului relativ aglomerat, la intrarrea in oraul urmator dupa vreo 30 Km, l-am vazut cu vreo "doar" 3 masini in fata mea, eu mergind normal aproape fara sa depasesc viteza legala de 90km/h (traficul oricum nu prea permitea).

Deci ce a cistigat ala cu depasire pe linie continua? Inafara de risc inutil si posibilitatea de a-si pierde carnetul.

Link spre comentariu
42 minutes ago, mac01 said:

Si daca repari un aparat...il vezi pe client ca este grabit si nu are rabdare cu reparatia, vrea cat mai repede.

E normal in cazul expus. Tu vrei sa fii taxat 2 ore de lucru sau 10 ore de lucru? Ca taxa orara e fixa, numai totalul se schimba, in defavoarea platitorului. 

Link spre comentariu

Nu ma refeream la taxa orara cand am spus repede....iar in Ro nu cred ca se poate taxa clientul la ora, ar insemna in unele cazuri sa renunte la aparat si sa cumpere altul.....

Dar nu are importanta daca este taxat la ora sau nu....clientul vrea sa lasi totul balta si sa te ocupi de aparatul lui cat mai repede.....la asta m-am referit.  

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 15 minute, Mircea a spus:

E normal in cazul expus. Tu vrei sa fii taxat 2 ore de lucru sau 10 ore de lucru? Ca taxa orara e fixa, numai totalul se schimba, in defavoarea platitorului. 

de fapt, nu-i chiar asa! se taxeaza la ora, dar fiecare operatiune are alocat un anumit timp. deci daca sint alocate 2 ore pentru o reparatie, platesti doua chiar daca meseriasul a bijbait 4 ore (sigur, poate incerca sa adauge operatiuni in plus pentru a scoate timpul)! asa a fost la toate firmele unde am avut echipamente in sevice, chiar si in la reprezentantele din RO!

Link spre comentariu
Acum 40 minute, Marele Savant a spus:

de fapt, nu-i chiar asa! se taxeaza la ora, dar fiecare operatiune are alocat un anumit timp. deci daca sint alocate 2 ore pentru o reparatie, platesti doua chiar daca meseriasul a bijbait 4 ore (sigur, poate incerca sa adauge operatiuni in plus pentru a scoate timpul)! asa a fost la toate firmele unde am avut echipamente in sevice, chiar si in la reprezentantele din RO!

Perfect adevarat dar doar atunci cind singurele reparatii se fac doar prin schimbat citeva module.

Link spre comentariu

Se moare mult pe soselele din Romania.

Si nu are legatura cu starea drumurilor, cu lipsa autostrazilor sau a infrastructurii sau mai stiu eu ce scuze ieftine din astea.

Se moare dureros de mult deoarece dureros de multi soferi romani sunt cretini cu acte in regula.

Si depasirile iresponsabile sunt una dintre principalele cauze, eu insumi sunt permanent martor la asa ceva.

Trebuie sa fii complet batut in cap si bun de internat la nebuni ca sa te bagi in depasire pe un sector de drum in panta si in curba stiind ca nu vezi nimic, si totusi deseori vad chiar asta, zilele trecute cineva a murit tocmai din cauza asta.

Din motive imposibil de explicat s-a bagat in depasire intr-o zona cu vizibilitate zero, si a avut o italnire mortala cu un tir.

Daca circuli cu viteza regulamentara esti discriminat, considerat pampalau, nimeni nu are rabdare sa stea si sa mearga precum un fraier in 60 in localitate, foarte multi forteaza depasiri nebune in localitati din cauza asta.

Nici in afara localitatii limita legala nu-i deajuns, pai cum ba eu cu beamveu' meu da fitza sa merg cu 90? 

Ce, sunt ultimu fraier??

PS: Pe pietonii care se arunca precum chiorii in fata masinilor pe treceri nesemaforizate, fara sa se asigure catusi de putin i-as trimite pe toti la psihiatru, devreme ce si-au pierdut simtul autoconservarii clar au nevoie de consiliere psihologica!

Link spre comentariu

Sharky.Aproape tot tineretul poţi să-l încadrezi la categoria "schumacher"!Problema e,ca-n orice meserie,să mai ai şi talent sau,măcar,o constanţă de mers liniştit,preventiv.

Mă enervează ăştia de pe sticlă cu accidentele produse de vârstnici.Deşi sunt extrem de rare,se face o campanie exagerată.Zici că orice vârstnic e o "bombă" pe şosea!

Mai să susţină că peste 70 de ani să ne taie permisul!...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări