Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Acum 31 minute, daniels a spus:

Da, dupa mine e porc, nu am pretentia sa ma intelegi, asta e parerea mea.

Si a mea...e inconstient sa puna familia in pericol, doar pt a demonstra ca are dreptate. Si eu circul pe sectorul ala de drum de cateva ori pe an. Se practica asemenea depasiri, mai ales daca de pe contrasens nu vin 2 masini paralel, adica exista jumatatea aia de banda libera. Un sofer cu bun simt, se retrage acolo cand da de asemenea situatie, si nu odata am intalnit asemenea depasiri. Poate ala cu dubita se muncea de mult sa depaseasca TIR-ul, pt ca se stie ca si astia merg tare, si poate la momentul inceperii depasirii nu avea nimic din fata. La aceeasi categorie de porc l-as incadra si pe soferul camionului, pt ca sigur a vazut in oglinda ca dubita e expusa. Putea sa traga putin dreapta de volan, sa-l ajute. 

Link spre comentariu

A fost weekend prelungit, e clar ca la plecare s-a facut ambuteiaj si au iesit in weekend jmekerii.

2 accidente la iesirea din Cluj, drumul spre Dej.

Aceeasi cauza probabil, drumul are aceeasi configuratie, unii se baga ca doar e loc, doar ca nu e tot timpul....

Aceleasi fenomene se intampla cand vin capsunarii acasa de Craciun sau de Pasti.

Tare ma tem ca duba aia venea cu viteza si s-a bagat, tiru nu ar fi apucat sa se traga. Probabil nici nu se gandea ca prostu se baga.

De multe ori am vazut ca tiristii se trag doar cand e loc, in rest stau pe stanga.

Tampit rau drumul ala, dar pana una alta omu cu filmarea circula corect, chiar daca periculos.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Tu crezi ca bizonu ala era curios daca era linie continua sau dubla continua?

Ala s-o bagat ca doar s-or trage restu...

Sau poate nu era chiar asa de bizon si n-a vazut de tir decat pe astai 2 care mergeau pe dreapta, a considerat ca mergeau la misto fix pe marginea santului si ca restu de drum e liber.

Ca norocu drumu spre Dej are in mare parte marcaj continuu pe dreapta si cat e continuu, eu il respect. Poate sa imi dea ala din spate blitz-uri si claxoane pana i se arde instalatia ca nu il calc fara un motiv serios.

Oricum in general ma duc repede, dar nu trec in viteza pe langa restul din trafic si nici nu ma bag cand nu sunt sigur ca e destul loc + marja de eroare.

Iar cand e aglomerat pe distante lungi nu ma apuc de depasit ca tot aia e.

Personal nici n-as stii cum sa conduc pe drumul ala. Stai pe dreapta esti aproape de sant si imbii bizonii la depasiri riscante, stai pe mijloc, intre benzi nu e ok, clar, dar macar cresc sansele de supravietuire. Si cred ca important e sa tii pasul, ca ritm de viteza, dar din pacate aia au si ritm mare la prostie si inconstienta....greu de contracarat.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Inainte de modernizare, erau fix doua benzi, cate una pe sens. Atunci sa fi vazut distractie in depasire. Acum cred ca doar prostii se mai incurca, sau un lant de imprejurari nefavorabile sa te bage in situatii neplacute. Clar duba a fortat, dar sa nu te feresti daca ai unde, doar ca sa demonstrezi ca ai dreptate, mi se pare la fel de vinovat ca cel cu duba. De regula camioanele se trag pe dreapta, dar ramane roata din stanga pe banda alaturata, insa iti ramane suficient loc sa depasesti fara sa ai treaba cu cei de pe contrasens. Banda de la axul drumului e de fapt cam o banda jumate ca latime, si cea de la acostament, doar o banda unde poate circula un autoturism fara probleme. Mie mi s-a parut ok drumul ala, doar ca mai tine si de noroc, peste ce tampiti dai pe parcurs.

Link spre comentariu

Eu cred ca nu l-a vazut decat tarziu si apoi s-a panicat si a ramas blocat pe repede inainte.

Loc avea sa se bage intre aia 2.

Se vede dupa balans ca a pus frana cand s-a trezit bot in bot cu ala, era in dreptul masinii negre deja, nu mai avea unde sa se retraga.

Probabil se concentra asupra masinii negre sa nu o acroseze, de vazut a vazut tirul, dar nu bizonu decat prea tarziu.

Nu cred ca e vorba de inconstienta, cred ca e doar neatentie/lipsa de reactie...acu ca ma uit mai atent.

Cat despre:

"Nu știu ce noroc am avut și ce inspirație să calc pedala la fund. Dacă nu acceleram și puneam frână, cum fac mulți din instinct, sigur ieșea urât pentru toți."

E o aberatie cat se paote de mare, avea timp sa intre intre aia doi, si dupa mine omul a pus frana sau a lasat gazul fix cand era in dreptul masinii negre(se vede cum masina face balans), si conform legilor lui murphy toti 3 s-au intalnit deodata. DAca punea frana violenta tot aia iesea, cred, in functie de cand si-a dat seama.

Cred ca omul a vrut sa se si laude cat e el de sofer cand de fapt nici nu e atent la drum...

" Și duba era pe bandă (nu pe acostament), dar se vede că decide să depășească atunci când el era aproape în dreptul mașinii negre."

Fix filmarea il contrazice, duba se baga in depasire cand asta depasise masina rosie, iar viteza relativa la celelalte masini nu era deloc mare, timp ar fi fost berechet sa se incadreze, in cel mai rau caz, dar cel mai rau caz, il impingea un pic pe ala negru, dar tot mai bine decat bot in bot cu o duba.

DAr na, inteleg ca pe moment te panichezi si nu stii ce sa faci si te tii de planul initial, bine ca a scapat.

Daca in loc de duba era chitoiu, sau huidu....cine stie ce iesea, iar in legatura cu vinovatul era clara treaba.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 16 minute, doru3160 a spus:

Mie mi s-a parut ok drumul ala,

Aici parerile sunt impartite:

Citat

Recent au fost introduse sensuri alternative

Pe un tronson de 12 kilometri din E85 au fost introduse sensuri alternative pentru a reduce accidentele de circulaţie.

E85 este tranzitat, în cele mai aglomerate zile, şi de 15.000 de maşini. „Drumul morţii” a făcut numai anul trecut 89 de victime. Dacă numărul accidentelor va scădea, autorităţile ar putea decide la anul să extindă regula benzilor alternative pe toată şoseaua, adică 330 de kilometri.

https://www.promotor.ro/stiri-auto/soferul-unui-golf-este-filmat-cum-repeta-o-greseala-de-mai-multe-ori-in-final-provoaca-un-accident-pe-e85-video-18402363

Link spre comentariu
Acum 7 minute, d2134 a spus:

Aici parerile sunt impartite:

Normal...si daca il face cu 4 benzi pe sens, sigur vor exista evenimente. Nu drumul e de vina, ci berbecii care nu stiu sa-l foloseasca. La ce pana mea sa te bagi in depasire pe contrasens, cand vezi ca din fata iti vin 2 umar la umar, chiar nu pricep. Astia care o cauta cu lumanarea o gasesc indiferent de drum.

Link spre comentariu

Am circulat de nenumărate ori pe acel DN. Într-adevăr e ciudat/neobișnuit deoarece   are o bandă și jumate pe sens. Dar e mai bun decât o șosea clasică, dacă știi să-i folosești avantajele și n-ai ambiții prostești.

Vezi că din sens opus vine unul în depășire, te lași naibii spre dreapta (căt încapi jumate aia de bandă) și îi faci loc omului. Eu așa procedez. Majoritatea fac la fel. Çănd sunt în postura de a depăși și mie mi se face loc.

Mai rar am întălnit și "pe  unii" care se cred cu trei ooo, ăia nu fac loc. Îi vezi de la o poștă. Țin tare "stânga", mai dau și "flashuri".  Atunci mă retrag elegant din depășire, n-are sens să creez situații periculoase. Dacă omul e prost ca noaptea, ducă-se! ... :).

Link spre comentariu

Vinovat e clar cel cu dubita dar bou e cel ce a filmat. Vezi ca vine un timpit pe jumatate din banda ta iar tu nu te retragi usurel intre cele doua masini pe dreapta, vrei sa intre ala sub camion ca sa-ti elibereze banda?!?

Link spre comentariu

Din cauza boilor se produc accidente si gatuiri in trafic. din cauza boilor care stau pe mijlocul drumului si se formeaza coazi in ambele sensuri. Daca asa se circula acolo inseamna ca oamenii s-au adaptat la niste conditii care sunt avantajoase pt toti. Dar, trebuie avut in vederde ca mai circula cate un idiot pe care l-a lepadat masa cu regulamentul in mana.

Link spre comentariu
Chiar acum, daniels a spus:

Dar, trebuie avut in vederde ca mai circula cate un idiot pe care l-a lepadat masa cu regulamentul in mana.

Exact. Să dau un exemplu din traficul bucureștean: pe un mare bulevard aglomerat, eu circul pe banda 3.  Pe banda 2, puțin în fața mea, o mașină dă semnal stănga încercănd să se încadreze pe banda mea, cu intenția (probabil)  de a vira la stănga în următoarea intersecție. Ca șofer civilizat ce sunt, calc puțin frăna și îl las să "intre". Nu-l claxonez și nu-l înjur, pentru că înțeleg situația. Din punct de vedere legal ăla a călcat pe bec (a forțat oarecum intrarea) . Teoretic, un milițian zelos ar putea să-i ridice permisul, însă  ar fi un dobitoc dacă ar face asta. Așa se circulă în trafic aglomerat, ne înțelegem unii pe alții, chiar dacă teoretic ceea ce facem e contrar literei regulamentului.

Cam așa și cu depășirile pe acel DN, cu o bandă și jumătate pe sens.

Link spre comentariu

Din ce in ce mai multi turisti straini incep sa viziteze si Romania. Cum pentru ei a inchiria o masina este par la ceas, sunt sanse foarte mari sa ii vezi in trafic si pe E85. Buba este ca ei nu sunt "adaptati" la stilul de trafic de pe E85, ei saracii stiu doar ca trebuie sa respecte regulamentul si daca vine un gibon spre ei, dureaza pana compileaza o solutie. 

Nu mai spun ca nici semnele facute cu farurile nu corespund. Tirurile in vest pe autostrada isi dau un flash lung unul la altul si asta inseamna ca il lasa pe ala de pe banda 2 aflat in depasire sa intre repede si sters pe banda 1 ca sa elibereze mai rpede banda 2. 

Link spre comentariu
13 minutes ago, +_Florin_+ said:

Exact. Să dau un exemplu din traficul bucureștean: pe un mare bulevard aglomerat, eu circul pe banda 3.  Pe banda 2, puțin în fața mea, o mașină dă semnal stănga încercănd să se încadreze pe banda mea, cu intenția (probabil)  de a vira la stănga în următoarea intersecție. Ca șofer civilizat ce sunt, calc puțin frăna și îl las să "intre". Nu-l claxonez și nu-l înjur, pentru că înțeleg situația. Din punct de vedere legal ăla a călcat pe bec (a forțat oarecum intrarea) . Teoretic, un milițian zelos ar putea să-i ridice permisul... 

Florine, cred ca esti un pic prea sensibil. Ce a facut soferul ala e corect, cu exceptia de a o face in ultimii 20 de metri pana la semafor. Nu dau sa iert, dar se mai intampla sa gasesti strada in ultimul moment. 

Altfel, te-ai comportat normal. 

Link spre comentariu
13 minutes ago, +_Florin_+ said:

Exact. Să dau un exemplu din traficul bucureștean: pe un mare bulevard aglomerat, eu circul pe banda 3.  Pe banda 2, puțin în fața mea, o mașină dă semnal stănga încercănd să se încadreze pe banda mea, cu intenția (probabil)  de a vira la stănga în următoarea intersecție. Ca șofer civilizat ce sunt, calc puțin frăna și îl las să "intre". Nu-l claxonez și nu-l înjur, pentru că înțeleg situația. Din punct de vedere legal ăla a călcat pe bec (a forțat oarecum intrarea) . Teoretic, un milițian zelos ar putea să-i ridice permisul, însă  ar fi un dobitoc dacă ar face asta. Așa se circulă în trafic aglomerat, ne înțelegem unii pe alții, chiar dacă teoretic ceea ce facem e contrar literei regulamentului.

Cam așa și cu depășirile pe acel DN, cu o bandă și jumătate pe sens.

Pai semnalizarea nu se face pe o distanta de 2-3 metri si nu apesi maneta si in microsecunda 2 tragi de volan stanga. Chiar daca este aglomerat cu aplicarea regulamentului traficul devine fluid. Ala din Suceava cu duba nu putea sa astepte in spatele tirului? Il manca in cur ca in secunda aia sa depaseasca, nu? Ala tot timpul a facut asa: eu ma bag ca restul se feresc sigur! Depasirile astea sunt ca si alcoolul: nu te poti opri cand trebuie, tot timpul mai continui!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări