validae Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Este exact despre ce vorbeam, galbenul aşa cum s-a încadrat avea dreptul să circule înainte sau să vireze la dreapta.Dar el nu respectă asta, şi face stânga de pe banda sa, în timp ce verdele circulă înainte pe banda lui.Dacă omiţi spaţiul verde separator din mijlocul intersecţiei, verdele circulă înainte, nu face dreapta.Cred că nu ai avut răbdare să urmăreşti toată filmarea explicativă... Dacă eu eram în maşina verde, m-aş fi încadrat de preferat pe banda din dreapta, fiindcă nu aveam de gând să fac stânga.Dacă eram în maşina galbenă, mă încadram pe cea din stânga pentru a vira la stânga. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 (editat) Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus: Cel cu masina verde eventual poate fi sanctionat pentru nerespectarea incadrarii pe banda, pentru accident insa cel cu galbena este vinovat fara nici o portita de scapare. Hai ca am scris o prostie! Asa am vrut sa iasa: Cel cu masina galbena eventual poate fi sanctionat pentru nerespectarea incadrarii pe banda, pentru accident insa cel cu verde este vinovat fara nici o portita de scapare. Nu se pune in discutie ca merge inainte, este in giratoriu inscris. Editat Noiembrie 30, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 (editat) Acum 13 minute, validae a spus: Este exact despre ce vorbeam, galbenul aşa cum s-a încadrat avea posibilitatea să circule înainte sau să vireze la dreapta.Dar el nu respectă asta, şi face stânga de pe banda sa, în timp ce verdele circulă înainte pe banda lui.Dacă omiţi spaţiul verde separator din mijlocul intersecţiei, verdele circulă înainte, nu face dreapta.Cred că nu ai avut răbdare să urmăreşti toată filmarea explicativă... Ca Perta spune ce vrea el in filmare este una, insa cand iesi din tara .... treaba se schimba. Totul pleaca de la banda de circulatie, cat timp tu esti pe banda ta de circulatie => ai prioritate. Orice vehicul care taie o linie intrerupta = schimba banda => pierde prioritatea. Deja in filmare se vede ca doua intrari au pe carosabil desenate niste marcaje si doua nu. Deci daca intrii de pe cele care au marcajele pe carosabil esti obligat sa respecti marcajele, de pe celelalte doua nu esti obligat si poti sa te invarti in cerc pe banda 1 cat vrea muschiu' tau. Asta este mare confuzie in sensul giratoriu: exista benzi circulare pe care cel care ruleaza are prioritate. Deci cat timp la intrarea in giratoriu nu ai marcaje pe carosabil, sau nu le vezi din cauza zapezii acumulata pe carosabil, poti sa faci cerculete in giratoriu ca nu are nimeni ce sa-ti spuna. O faza foarte des intalnita: esti intr-o tara straina, cu gps-ul in bord si ai ratat o iesire (se intampla), ce faci? Normal poti sa mai faci o tura de sens giratoriu pana ajungi la iesirea ratata mergand pe banda 1 fara probleme, insa dupa Perta trebuie sa iti iei masina in spate si sa zbori cu ea. Nu inteleg de ce la noi nu se transeaza o data problema sensului giratoriu. Iaca ca sunt gand la gand cu Bumbu : Acum 9 minute, Ion_Bumbu a spus: este in giratoriu inscris. Editat Noiembrie 30, 2021 de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Da-l in spume, adica eu schimb directia fara sa ma asigur sau sa semnalizez? Au incilcit oamenii legea si acuma fiecare o interpreteaza in favoarea lui, seamana a povestea aluia de la Oradea si circul inceput atunci. Da, clar e neplacut sa te trezesti cu unu ca face giratoriul pe exterior insa decit sa ai surprize mai bine casti ochii si-l eviti. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 26 minutes ago, validae said: Este exact despre ce vorbeam, galbenul aşa cum s-a încadrat avea dreptul să circule înainte sau să vireze la dreapta.Dar el nu respectă asta, şi face stânga de pe banda sa, în timp ce verdele circulă înainte pe banda lui.Dacă omiţi spaţiul verde separator din mijlocul intersecţiei, verdele circulă înainte, nu face dreapta.Cred că nu ai avut răbdare să urmăreşti toată filmarea explicativă... Dacă eu eram în maşina verde, m-aş fi încadrat de preferat pe banda din dreapta, fiindcă nu aveam de gând să fac stânga.Dacă eram în maşina galbenă, mă încadram pe cea din stânga pentru a vira la stânga. Nu am urmarit totul, m-am referit strict la ce se vede in poza pusa de mine captura de ecran din video. Unde verdele face dreapta. Si aiurea chiar peste galben. Daca nici acum nu e clar ce zic, sigur mi-am pierdut abilitatile sa ma exprim. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 (editat) Mai este o faza, dupa Perta, daca intrii intr-un sens giratoriu la ora 9 si te inscrii pe banda 2 (la centru) cel de la ora 6 nu are voie sa intre in giratoriu pentru ca trebuie sa sa il lase sa treaca pe cel de a intrat la ora 9. Mi se pare o prostie. Ala de a intrat la ora 9 daca intra pe banda 2 si va iesi la ora 12 nu va avea nici in clin nici in maneca cu cel care intra de la ora 6 pe banda 1 si iese la ora 3 (iese prima la dreapta). Probabil Perta nu-i la curent ca sunt giratorii si cu 3 benzi. Pai daca unul se afla la centru pe a 3-a banda, restul nu au voie sa intre in giratoriu si sa circule pe banda 2 sau 1??? Mai sunt giratorii in care intrii la ora 6 si iesirea nu-i la ora 12 ci la ora 11 (deci mai mult de 180 de grade) pentru ca la ora 12 s-a facut banda speciala pentru Bus si nu ai ce cauta pe acolo. Deci practic dupa Perta nu ai voie sa iesi de pe banda 1 de la ora 6 la ora 11 ca mergi mai mult de 180 de grade. Acum prin vest apar din ce in ce mai multe benzi pentru Bus. Intrii in giratoriu pe doua benzi la ora 6 , inainte (la ora 12) din 2 benzi doar 1 este pentru masini (adica banda 2), banda 1 de langa bordura devine banda doar pentru Bus . Cand tu esti pe banda 1 la ora 6 si vrei sa iesi la ora 12 .... ai prioritate la iesire cand iesi pe banda 2??? Acum 17 minute, Mircea a spus: Nu am urmarit totul, m-am referit strict la ce se vede in poza pusa de mine captura de ecran din video. Unde verdele face dreapta. Si aiurea chiar peste galben. Daca nici acum nu e clar ce zic, sigur mi-am pierdut abilitatile sa ma exprim. In acel sens giratoriu, galbenul este vinovat pentru ca el trebuie sa iasa pe la ora 3 (la intrare are marcaj pe asfalt). Cand nu respecti marcajul de pe asfalt => esti vinovat (linia continua este tot marcaj pe asfalt si trebuie sa il respecti). Daca insa galbenul nu intra prin stanga (ora 9) ci intra pe jos (ora 6) putea sa faca cerculele in sensul giratoriu fara nici o jena. Totusi galbenul daca a gresit si a intrat pe la ora 9 si nu vrea sa iasa la ora 3 pune semnalizare stanga, incetineste si casca ochii la cei care sunt pe banda 2 si vor sa iasa la ora 3. Eu daca eram pe banda 2 si vedeam ca galbenul a gresit desi semnalizam dreapta ii facem flash ca sa treaca pentru ca sa rezolvam situatia. Editat Noiembrie 30, 2021 de merck Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Sau cum se circula in alte tari (Italia e infern) intr-un giratoriu... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Putem spune că ambii s-au încadrat eronat conform cu direcţia de deplasare dorită, dar dacă verdele poate totuşi circula regulamentar şi înainte , galbenul nu are dreptul să facă stânga prin faţa verdelui.Dacă galbenul realiza greşeala de încadrare, încetinea şi-l lăsa pe verde să treacă, nu-i tăia calea.Când virezi la dreapta, te încadrezi cumva pe banda din stânga ? Şi invers... Săgeţile de la intrarea în sensul de mers al fiecăruia ce arată ? Galbenul nu le-a respectat. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Sunt o groaza de motive pentru care te incadrezi sau nu cum trebuie. E absurd sa crezi ca cineva trebuie sa stie si sa incadreze regulamentar in 100% din cazuri. D-aia, cata vreme esti prevazator si nu stai cu dreptatea in mână indiferent de situatie... e loc pentru toti. Si mai ales pentru prevenirea accidentelor. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 In Oradea, bulangiul de politist desi avea dreptate (parca era marcaj la intrare pe carosabil) avea datoria ca pulitist sa faca tot ce ii sta in putina sa evite un accident. El l-a vazut pe ala cu alb ca a intrat odata cu el si stia ca trebuie sa iasa odata cu el pe banda 1 si l-a durut in cur. Ala alb realizeza ca a gresit si semnalizeaza stanga cu ceva timp inainte sa ajunga la iesirea unde era obligat sa iasa. La volan, cand vezi pe unul ca a gresit faci tot posibilul ca sa il ajuti pentru a evita un accident. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Era militian si trebuia sa ii arate cine e seful. Acu asta de pe youtube e si el militian si ancheteaza cazurile. El se bazeaza pe faptul ca acele linii nu se considera benzi ca benzinle sunt marcaje longitudinale, iar aici marcajul e in cerc. Acu ce sa zic, legea nu e cu desene e exprimata in cuvinte. Asa cum marcajul longitudinal intr-o curba de tip ac de par nu e drept, asa e si in sens. Deci ce sa mai zic la asta? In curba marcajul nu se considera? Sau daca nu e marcaj eu pot sa merg cu masina in zig-zag ba pe B1 ba pe B2? In rest cu directiile si incrucisarile e ca la semafor, directiile sunt obligatorii, daca esti pe B1 si arata dreapta faci dreapta fara discutii. Daca se intampla ceva tu esti de vina ca n-ai respectat. Ce mare lucru. Inafara cand te duci in sensuri cu benzi ai surpriza ca sunt separatoare fizice, gen umflaturi serioase, borduri cu interruperi in zona schimbare a benzii care e pusa inainte de iesire, ca sa preselectezi din timp. Tare ma tem ca e loc mult de interpretare. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 3, 2021 Partajează Postat Decembrie 3, 2021 Pe alte meleaguri se joaca "popice" pe autostrada: 11.30.2021 | 1:50 AM | SOUTH LOS ANGELES - Raw camera footage shows the dramatic moments where 6 cars wrecked on the 110 freeway. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 3, 2021 Partajează Postat Decembrie 3, 2021 Prosti de dau in gropi, nu pastreaza distanta, da-i nene! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Distanţa ca distanţa, dar cum să fii atât de chior să nu observi ce e în faţă ? Cred că majoritatea sunt ca şi la noi, se ţin de colac cu ochii în smartfone...şi când observă un blocaj în faţă e prea târziu. Link spre comentariu
woodyteo Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 (editat) Principala vină o are primul care a tamponat mașina, că nu a pus un triunghi reflectorizant în spate sau să aprindă luminile de avarie sau să semnalizeze cumva incidentul. Cei care veneau din spate din cauza vitezei și din cauză că locul nu era luminat, realizau prea târziu că în față este un obstacol. Nu ați văzut câți au evitat la mustață coliziunea? Editat Decembrie 4, 2021 de woodyteo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum