Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Să nu găsească vreo altă mașină sau (ferească sfăntul) vreun pieton neatent în loc de gard.

În unele țări e permis să conduci cu o alcoolemie foarte mică, de ex dacă ai consumat o bere. Dar la noi unii prea sar calul, se urcă beți criță la volan, după o noapte petrecută prin cluburi ori la oarece petrecere. Pe ăștia i-aș aresta pe loc, ca în unele state din America.

Link spre comentariu

Am fost si eu in cateva tari din acestea. Din cate stiu, in Austria e cam cea mai mare limita admisa. Ceva de genul in care poti bea cam un litru de bere daca ai cam 100kg. Dar daca faci accident ai circumstante agravante. In Franta este o limita ceva mai mica, la fostul loc de munca, la impinge tava de la subsol gaseai si dozatoare de vin. Dar n-am vazut pe nimeni sa bea mai mult de un pahar.

In concluzie, aceasta permisiune vine la pachet cu o responsabilitate mai mare. Totul e OK pana se intampla neprevazutul. 

Link spre comentariu

https://www.facebook.com/854389532/videos/10158995407854533/

129316972_10158995407749533_431708735690

129330294_10158995407799533_888675943021

ca sa se vada situatia mai bine.

Pentru cine nu stie, E85 are o banda + jumatate pe sens. Deci nu sunt 4 benzi in total. 

Si din comentarii:

Când autorul filmării a început depășirea, cel care era pe contrasens deja depășea. Singurul lucru pe care trebuia să îl facă este să frâneze și să lase pe celălalt să își termine depășirea. Asta ca să ajungă acasă întreg, fără alte polemici.

Ce sustine autorul filmarii:

Întâmplarea a avut loc ieri, 1 Decembrie(01.12.2020).
Eram pe drumul E85 la ieșire din Adjud (VN) spre Focșani. În mașină cu mine erau soția și copilul de 9 luni. Am realizat că și în duba albastră erau tot 3 persoane.
Am reușit să evit la milimetru impactul, dar în momentul în care acesta era în dreptul meu, am auzit un zgomot, bănuiesc că s-a atins de TIR.
Nu știu ce noroc am avut și ce inspirație să calc pedala la fund. Dacă nu acceleram și puneam frână, cum fac mulți din instinct, sigur ieșea urât pentru toți.
Am căutat pe net să văd dacă este vreo știre despre accident, dar nu am găsit. Sper că au scăpat nevătămați, dar de atins sigur s-au atins dupa cum pare în capturile din video. Pare să fi tras dreapta de volan după poziția față de marcaj.
Later edit(explicații suplimentare din partea șoferului care a filmat. Asta după ce au apărut comentarii care îl acuzau că ar fi condus periculos)
Șoferul spune că era pe banda sa, regulamentar, nu a depășit axul. Și duba era pe bandă (nu pe acostament), dar se vede că decide să depășească atunci când el era aproape în dreptul mașinii negre.
Șoferul mai spune că decizia de a frâna și de a te retrage pe acostament între 2 mașini care circulă cu 80 la oră poate deveni periculos. Mai ales că nu ai cum să faci atâtea calcule în 2 secunde.
Șoferul care mi-a trimis imaginile povestește că acum 3 ani a avut un accident pe E85 în condiții similare: l-a evitat pe cineva precum duba din imagini. Polițiștii de la brigada rutieră Buzau l-au sfătuit să nu mai schimbe banda la viteză, decât dacă este 100% sigur că nu există nici un pericol.
“Avem și noi un talent ca popor, să îi găsim scuze criminalului. Mă așteptam la astfel de concluzii”, concluzionează cel care mi-a trimis imaginile. Concluziile vă aparțin.

Editat de merck
Link spre comentariu

La mine nu merge videoclipul.Cum s-a explicat si intr-unul din comentarii trebuie sa te feresti.Poti sa ai si "mama prioritatii" fata de cel ce vine!Mori cu ea in brate...De ce se vorbeste despre conducerea preventiva si se recomanda aceasta?

N-ati vazut de atatea ori cum lumea trage mai spre dreapta si franeaza cand vede cate un tembel depasind pe contrasens?

Si politaii aveau dreptate in ce sustineau.Practic recomandau tot conducerea preventiva.

Link spre comentariu
Acum 35 minute, merck a spus:

Pentru cine nu stie, E85 are o banda + jumatate pe sens. Deci nu sunt 4 benzi in total. 

Cred ca e dintre cele mai timpite drumuri din Europa.

Link spre comentariu

Intamplator circul pe E85 destul de des. Nu sunt doua benzi egale ca latime pe sens, dar e o situatie normala pe drumul ala sa te retragi un pic de pe mijlocul drumului cand vezi ca se face o depasire din fata. Asa se inteleg soferii acolo. Eu cred ca cel din dubita a vazut ca cel care filmeaza ii poate face loc.

Link spre comentariu
14 minutes ago, daniels said:

Intamplator circul pe E85 destul de des. Nu sunt doua benzi egale ca latime pe sens, dar e o situatie normala pe drumul ala sa te retragi un pic de pe mijlocul drumului cand vezi ca se face o depasire din fata. Asa se inteleg soferii acolo. Eu cred ca cel din dubita a vazut ca cel care filmeaza ii poate face loc.

Intrebarea este: Daca se producea un accident,  cine era vinovatul?

Pe acel drum incap 4 loganuri in paralel, insa daca intra in ecuatie un tir (cum este si in cazul de fata) s-a schimbat treaba si nu mai incap 4 autovehicule in paralel. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 5 minute, merck a spus:

Intrebarea este: Daca se producea un accident,  cine era vinovatul?

Pe acel drum incap 4 loganuri in paralel, insa daca intra in ecuatie un tir (cum este si in cazul de fata) s-a schimbat treaba si nu mai incap 4 autovehicule in paralel. 

In situatia de fata, ca si in cele similare e vinovata dubita. De obicei acolo se depasesc masinile mari, iar 3 masini incap lejer.

Cel care filma ramane cu satisfactia ca e mare sofer, ca a devenit viral - asa cum se spune acuma - pe FB, etc, etc, adica e un rahat cu ochi.

Link spre comentariu
52 minutes ago, daniels said:

Ala care filmeaza e un porc. De fapt spune singur ca a mai avut un accident similar si nu s-a invatat minte. E drum drept putea sa vada din timp ce fac aia. 

Pai spui ca soferul dubei cu numere de suceava este vinovat dar il faci porc pe cel care filmeaza. Inainte sa intrii in depasire intrand pe contrasens nu te asiguri? Daca soferul dubei cu numere de suceava nu intra in depasire, mai era porc cel care filma?

Link spre comentariu

Porc,ne porc,a riscat la maxim!Primul lucru e sa te feresti.Si era vizibilitate ca sa vezi ca tembelul din fata face o manevra periculoasa!Daca te lovesti de unul ca asta frontal nu mai conteaza cine e de vina...

Linga Severin e o bucata de drum,spre Calafat,f lunga si dreapta.Au fost cateva accidente mortale din situatii ca cea prezentata.In conditiile in care incap 4 masini jumate pe latime...

De asta spun ca poti muri linistit cu prioritatea in brate...

Link spre comentariu

Am mai spus-o si o repet: numarul de tembeli este in continua crestere! Oricat de vigilenti vom fi, nu vom mai putea sa ne ferim. Tembelul daca tot ii merge va risca din ce in ce mai mult. Chiar daca acum a lovit un pic tirul, nu inseamna ca s-a lasat de "sportul periculos" de a depasi de-am p'lea pentru ca nu are rabdare. 

Acum ar trebui ca politia sa se autosesizeze si sa aplice legea. Nu cred ca soferul din SV avea permis de la "fabrica de permise", dar ma intreb: daca asta conduce in halul asta, aia care au obtinut permisul contra unei sume de bani de la "fabrica de permise" din SV cam cat de periculosi sunt? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări