Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

De ce vă plângeţi de şoselele din oraşe şi de aglomeraţie?Aţi protestat vreodată la ce se întâmplă?!Aţi protestat vreodată la supra aglomerarea urbanistică a oraşelor?!

În toate oraşele mari s-a permis construirea unor noi locuinţe."Fără număr"...Nici dracu nu va mai rezolva problema circulaţiei în oraşe!Răul e făcut...

Singura soluţie e limitarea sau restricţionarea circulaţiei maşinilor mici.Să văd eu cine ar fi de acord cu asta!...

Link spre comentariu

Restricţionarea circulaţiei se practică şi-n ţări cu apă mai caldă....cred că va fi singura soluţie la un moment dat.Cum era pe vremea împuşcatului, într-o zi circulau numerele cu soţ, în altă zi cele fără soţ.Exceptând pe cele ale serviciilor publice of course...

Link spre comentariu

Corect Validae.Toţi se plâng acuma,ba mai şi visează centuri,trasee suspendate,ş.a. dar nimeni nu-i de acord cu restricţionarea...

Nu mai vorbesc că circulaţia e prima cauză a poluării aerului în oraşe...

Link spre comentariu

Eu zic sa se interzică circulația, eventual sa se revină la măsura permiterii circulației alternative, după număr, par sau impar și sa se bage din nou timpi de așteptare de 5...6 ani la achiziția unei mașini noi. Deocamdată au început cu 6 luni pana la un an, din cauza de CIP, dar noi știm ca nu e asta. Sa creeze artificial o criza a carburanților, și sa se dea din nou cartele, sa mai stea naibii melteanul cu mașina parcata. Pt cei incapatanati rămași, taxe astronomice ca să-i descurajeze sa se mai urce în mașini. Ca doar asa era înainte, și mulți cred ca înainte era mai bine. În 89 au murit niște fraieri care au crezut ca am câștigat printre altele dreptul de a ne mișca liber, și a deține un autoturism de familie de care sa ne putem folosi. Aiurea, libertatea e buna, dar nu pt toți. În loc sa se ocupe de infrastructura, au furat cât au putut și acum ce sa vezi... tot omul de rand e de vina, ca a îndrăznit sa creada ca are voie sa se plimbe cu mașina personala când și unde vrea.

PS- contribuția la poluarea generala, a autoturismelor, e în cuantum de 5%. Restul vine de la transport terestru, maritim, aerian sau industrie. Dar dintre toate astea cel mai ușor e sa interzici autoturismele. Oare de ce? 

Link spre comentariu

Pentru că ele aglomerează traficul, nu autobuzele.Şi cei mai mulţi cretini din trafic tot din rândul amatorilor sunt, nu că profesioniştii nu ar avea cota lor.Nu e zi să nu văd câte un ,,profesionist,, care uită să semnalizeze, sau face slalom printre benzi cu ochii în telefon...

Şi nu are nicio legătură cu vreo nostalgie a trecutului, ci cu realitatea cruntă.Am nevoie uneori de câteva minute bune ca să trec strada din cauza traficului supraaglomerat, iar eu nu stau într-un mare oraş.Cred că sancţiunile pentru unele abateri sunt glume proaste.Vorbitul la telefon ar trebui să fie sancţionat cel puţin la fel cu condusul în stare avansată de ebrietate.Să vă arăt numai un exemplu de ce face condusul cu telefonul la ureche ? Chestie întâmplată la doi paşi de mine....o farmacistă lovită pe trecere de o idioată care se grăbea vorbind la telefon.Farmacista nu mai e pe treaba ei după accident, a rămas cu sechele grave, dar e de mirare că a supravieţuit....

https://imgur.com/EVYWyRU

Link spre comentariu
Acum 12 minute, validae a spus:

Nu e zi să nu văd câte un ,,profesionist,, care uită să semnalizeze, sau face slalom printre benzi cu ochii în telefon...

.Vorbitul la telefon ar trebui să fie sancţionat cel puţin la fel cu condusul în stare avansată de ebrietate.

Si pt asta trebuie restricționat traficul? Era vorba de poluare, dar nu vreau sa mai dezvolt, pt ca vad discuția se duce în alte direcții. Desigur, aveți dreptate, se întâmplă toate în traficul cotidian. Ma tem numai ca în caz de restricționare, sa rămâneți în trafic numai cu exemplarele nesimțite, pt ca cei cu bun simt oricum nu fac probleme în trafic, și vor fi primii care vor înțelege situația. 

Link spre comentariu
8 hours ago, Sharky said:

Din pacate, ala cu masina verde e un tembel. Pai a avut un sfert sau o jumate de giratoriu parcurs cand  putea sa schimbe banda si el o schimba doar cand vrea sa iasa? Isi merita accidentul si vina. 

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Mircea a spus:

Din pacate, ala cu masina verde e un tembel.

Ala cu masina galbena a incalcat legea (nu a respectat semnifictia marcajelor de obligare). Ala cu masina verde a circulat corect.

Link spre comentariu

Cel cu masina verde eventual poate fi sanctionat pentru nerespectarea incadrarii pe banda, pentru accident insa cel cu galbena este vinovat fara nici o portita de scapare.

Acum 9 ore, Sharky a spus:

I-am scris omului pe fb blog sa faca un video despre asta.

In special despre aberatia cu "prioritatea de stanga din sens" cu care insista lumea.

Pe timpuri exact asa era, cel de pe interior din sens avea prioritate, cred ca inainte de 90 era asta, cu mult inainte prioritatea era de stinga, s-a trecut la prioritate de dreapta dar in sens giratoriu a ramas tot de stinga apoi s-a renuntat si este ca in ziua de azi.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Dacă e vorba de ultimul exemplu, cu maşina galbenă ce virează la stânga, aşa este.Cel cu maşina verde îşi păstrează banda şi poate merge înainte sau la stânga.Cel galben aşa cum s-a încadrat la intrarea în sens, poate circula înainte sau la dreapta, nu poate vira la stânga....iar el taie calea celui care merge corect.

Link spre comentariu

Poate nu vad eu bine, dar verdele face dreapta prin fata celui galben. Nu putea sa il lase sa treaca pe ala galben si apoi sa faca si el dreapta? Ca nu trebuie musai sa intri in unul, care poate circula ilegal, ca ai tu dreptate?!

Eu m-am uitat la a 2-a jumatate, d-aia verdele era pe interior.

Link spre comentariu

Dacă galbenul a forţat trecerea şi verdele îl loveşte, galbenul e vinovat.Verdele în cazul ăsta nu ,,face dreapta,, acolo ci îşi continuă mersul înainte pe banda lui.Că nu trebuie să loveşti maşinile şi pietonii care circulă necorespunzător e clar, dar aici se vorbeşte de prioritatea fiecăruia.Când te încadrezi greşit, fie că eşti prost, fie că eşti şmecher, trebuie să îţi asumi răspunderea şi să dai prioritate cui trebuie.Că ştii vorba aia ,,când eşti mort nu simţi nimic, doar celorlalţi le e greu.Când eşti prost se întâmplă la fel....,,

Link spre comentariu
26 minutes ago, validae said:

Dacă galbenul a forţat trecerea şi verdele îl loveşte, galbenul e vinovat.Verdele în cazul ăsta nu ,,face dreapta,, acolo ci îşi continuă mersul înainte pe banda lui.

Ca sa lamurim, ca fiecare vorbeste de altceva:

Screenshot-20211130-092830.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări