Ion_Bumbu Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 Domnule, am peste 1 milion de Km facuti in Romania, am depasit si depasesc coloane curent, nici o data n-am avut vreo problema, la fel colegii mei de serviciu, nici un accident sau altceva, chiar e hilara dorinta de a demonsta o ineptie. Nici unul din noi n-a mizat pe noroc, doar o corecta evaluare a situatiei, nici o data n-am fost pus in situatii critice si nici n-am mizat sau fortat ajutorul altora, colegii mei la fel. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 (editat) Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus: Domnule, am peste 1 milion de Km facuti in Romania, am depasit si depasesc coloane curent, nici o data n-am avut vreo problema, la fel colegii mei de serviciu, nici un accident sau altceva, chiar e hilara dorinta de a demonsta o ineptie. Nici unul din noi n-a mizat pe noroc, doar o corecta evaluare a situatiei, nici o data n-am fost pus in situatii critice si nici n-am mizat sau fortat ajutorul altora, colegii mei la fel. Domnule, perfectiunea nu exista! Poti sa ai si 1 miliard de km, macar o data undeva candva cineva ti-a oferit dreptul la viata. Ca tu esti prea ingamfat sa accepti adevarul este alta treaba. Chiar nu ai dat niciodata in milionul asta de km de un frustrat care in momentul cand erai in dreptul lui a accelerat si nu te-a lasat sa-l depasesti? Greu de crezut ca doar sunt din ce in ce mai multi si nu cred eu ca ai tu Lamborghini sau Ferrrari sa iesi dintr-un cacat din asta in 2 secunde. P.S. Cate din masinile din Romania sunt tunate? Ai habar cati dintre ei nu se lasa depasiti? Ei numai sa ii faca pe altii de cacao au in cap. Nu pot sa cred ca nu ai intalnit asa ceva. De cate ori in depasire ai fost nevoit sa te repliezi in spatele unor melteni? Editat Noiembrie 2, 2021 de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 (editat) Domnul meu, limbajul si modul de a discuta lasa de dorit la dumneavoastra, cind dati din colt in colt nu este cazul sa jigniti pe cineva, nu sinteti cu nimic mai convingator facind asta. In milionul si ceva de Km am dat de tot felul de soferi inclusiv din aceea care se trezesc sa accelerezee cind dai sa-i depasesti, nu-i nici o mare problema, frinezi si-l lasi sa se duca. Im momentul in care conduci zilnic astea sint lucruri curente, doar cei care circula putin sau sint hipersensibili si cu un ego supraccentuat tin cont de ele, asta este realitatea, ceilalti sint calmi si isi vad de drum, nici macar nu discuta astfel de aspecte! Am avut colegi noi care condusesera putin, povestile astea soferesti au durat pina in 2 luni, dupa aia s-au dat pe brazda insa aveau cam 15-20KKm condusi deja in 2 luni. Din pacate vad ca o tot tineti pe a dumneavoastra cu tamponarea frontala, in momentul in care intri in depasirea unei coloane cel mai mare pericol nu este cel care vine din fata, pe ala l-ai vazut, evaluat si stii de el, este un altul din coloana care are aceeasi idee sa intre in depasire, acolo trebuie sa fiti atent, daca o sa si faceti manevra asta de depasire a coloanei. Azi am avut un drum scurt de vreo 150Km, am fost atent, doar 6 coloane am intilnit! 3 din ele erau cu tractorul in frunte si proprietarul cu avariile aprinse iar celelalte din cauza lucrarilor. Fiti sigur ca nu am stat mult dupa ei. Editat Noiembrie 2, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 (editat) Domnule Ion_Bumbu, stiti bancul cu semaforul rosu si asul de la volan? Cele mai multe accidente si morti pe sosele, unii nevinovati, se intimpla din cauza unor "asi" ai soselei. Depasirea pe linia continua sau a coloanei, fie stationara sau in mers, este una din marile surse de accidente. Daca legea spune sa nu o faci, de ce o faci? Esti grabit? Pai...nu toata lumea e grabita? Altfel ar merge cu caruta sau pe jos! Milionul de km la volan, nu spune mai nimic, in afara unui scaun bine batucit. Sa faceti o glorie din asta (Fiti sigur ca nu am stat mult dupa ei), nu mi se pare o politete, ba chiar o privire "de sus", superioara, asupra celor care inteleg ca legea trebuie respectata, in folosul lor sau a celorlalti participanti la trafic. Iertat sa-mi fie, dar puneti gresit problema. Editat Noiembrie 2, 2021 de icar Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 (editat) Domnule, sint doar un sofer mediu, asa se circula nu din povesti cu pesti ca este interzisa depasirea coloanei. Totusi de unde si pina unde am sustinut eu trecerea pe rosu si a fi as al volanului. Am combatut doar lipsa cunostiintelor elementare de circulatie si trafic, colegul face confuzia dintre coloana in asteptare si cea in mers, unde masa spune ca n-ai voie sa depasesti o coloana in mers, aia poate fi formata din 2 tractoare! Chiar nu conduceti? Pai sa fiti sigur ca n-am stat mult dupa 3 tractoare cu insotitor, dumneavoastra sau alt coleg credeti ca ar fi stat? Hai sa nu ne furam caciula! Si da, mi-ar fi placut sa-l vad pe cel care sustine ca depasirea coloanei in mers este interzisa ce ar fi facut! N-am stat dupa ei cu ditamai bolidul Logan de 1,6Mpi! Acum 3 ore, icar a spus: Sa faceti o glorie din asta (Fiti sigur ca nu am stat mult dupa ei), nu mi se pare o politete, ba chiar o privire "de sus", superioara, asupra celor care inteleg ca legea trebuie respectata, in folosul lor sau a celorlalti participanti la trafic. Iertat sa-mi fie, dar puneti gresit problema. Dumneata chiar vorbesti serios? Ce lege n-am respectat cind am depasit o coloana in mers? Va rog frumos detaliati. Editat Noiembrie 2, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 Acum 1 oră, Ion_Bumbu a spus: 1. In milionul si ceva de Km am dat de tot felul de soferi inclusiv din aceea care se trezesc sa accelerezee cind dai sa-i depasesti, nu-i nici o mare problema, frinezi si-l lasi sa se duca. Din pacate vad ca o tot tineti pe a dumneavoastra cu tamponarea frontala, in momentul in care intri in depasirea unei coloane cel mai mare pericol nu este cel care vine din fata, pe ala l-ai vazut, evaluat si stii de el, este un altul din coloana care are aceeasi idee sa intre in depasire, acolo trebuie sa fiti atent, daca o sa si faceti manevra asta de depasire a coloanei. Azi am avut un drum scurt de vreo 150Km, am fost atent, doar 6 coloane am intilnit! 3 din ele erau cu tractorul in frunte si proprietarul cu avariile aprinse iar celelalte din cauza lucrarilor. Fiti sigur ca nu am stat mult dupa ei. 1. Cat timp se pierde intr-o astfel de intamplare? (cand ajungi in dreptul unui meltean si aceasta accelereaza si franezi si te asiguri si intrii in spatele lui). Ma indoiesc ca ai luat in calcul si acest timp suplimentar sa faci acest lucru fara sa il deranjezi pe cel care iti vine din fata. Daca nu ai prevazut acest lucru => cel din fata care vine ti-a dat sansa sa ajungi intreg acasa (te-a ajutat). 2. Nu cred ca pe la voi nu sunt idioti care in varf de rampa nu depasesc intrand pe contrasens (li se falfaie lor de regulament), deci destul de des te trezesti cu un meltean care este in depasire si vine spre tine pe banda ta stiind ca tu ai sa te feresti. La fel in viraje cand nu ai vizibilitate si melteanu' taie curba sau tot in curba cand melteanu incaleca banda de demarcatie si uita sa se retraga pe banda lui cand te apropii de el . Iti spun ca nu ma cac eu pe mine de frica degeaba in ceea ce priveste tamponarea frontala. Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 (editat) Nu stiu la noi dar prin vest astia cu tractoarele lasa o distanta de manevra intre ele special pt cei se se antreneaza in depasirea coloanei, sa aiba loc sa intre in cazul in care apare ceva neprevazut. Daca astia din coloana merg bara in bara e normal sa nu faci pe-a gobonul si sa-i depasesti, nu indeplinesti conditiile de siguranta, se duce dracului condusul preventiv si poti oricand cauza un accident . Dar daca distanta dintre masini iti permite si poti efectua depasirea in conditile enuntate de mine cu o pagina in urma, te poti angaja in a face respectiva manevra. Legat de vizibilitate, unde nu o ai nu depasesti nici o bicicleta, de masini sau coloane nu poate fi nici vorba, asta daca nu esti vre-un retardat cu permis... PS: Sa nu se intelega gresit, nu fac referire la nici o persoana de fata! Editat Noiembrie 2, 2021 de AlpHs00 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 (editat) Pai exista o problema, nu mai este specificat faptul ca trebuie lasat spatiu in cadrul circulatiei in coloana, de ce, este extrem de simplu, onor legiuitorul a trecut lejer peste problema asta, probabil era din categoria anticoloana ca la antivaccinisti! Mai mult decit atit, daca faci coloana in spatele tau esti obligat sa tragi pe dreapta pentru a fluidiza traficul, unde? la altii! @merk 1. Chiar vorbiti in necunostiinta de cauza, ala accelereaza eu frinez si intru in spatelelui ca am loc destul din cauza ca merge mai repede, in nici un caz nu il jenezi pe cel ce vine, bineinteles daca iti dai seama ca cel din dreapta incearca sa acelereze, o manevra interzisa la noi, in Germania este insa permisa! 2.Da, am avut n momente in care am frinat sau am tras pe acostament pentru ca cel din fata sa aiba loc sa treaca, de ce a facut asta, doar Cel de Sus stie si eu nu-mi bat capul deloc, nimeni n-a patit nimic si am plecat la fel de calm mai departe. Editat Noiembrie 2, 2021 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 (editat) Nu, în Germania nu e permisă accelerarea când ești depășit : Citat § 5 Überholen (6) Wer überholt wird, darf seine Geschwindigkeit nicht erhöhen Editat Noiembrie 2, 2021 de Liviu M Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 Cind am intrebat niste bastinasi de ce masa fac ai lor asaceva au zis ca la ei e permis de lege, ma rog,, povestea e de acum vreo 15 ani si de atunci am luat-o ca atare. Totusi si acuma mai fac magarii de astea. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 Cred că e plin și la ei de șoferi care nu se mai pun la curent cu modificările regulamentului. Și-l tot modifică și ăștia. Poate că așa o fi fost acum 15 ani, nu mai știu. Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 Articolul 120 punctul" k" se interzice depasirea vehiculelor pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 Avem un nou Danycta!!! Link spre comentariu
valivoi Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 Articolul 118 punct "c" --sa pastreze in timpul depasirii o distanta laterala suficienta fata de vehiculul depasit. Asa ca la portiera luata in bot coroborat cu articolul 145 politistul cred ca da culpa comuna. Link spre comentariu
vily Postat Noiembrie 2, 2021 Partajează Postat Noiembrie 2, 2021 Mai este vreun topic atat de lung si absurd? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum