Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

11 minutes ago, merck said:

Cum adica ce atitudine? Da el are voie sa deschida portiera ca melteanu fara sa se asigure?

Tu nu ai gresit niciodata, bag eu seama. 

13 minutes ago, merck said:

Serios? Deci mergem pe ideea ca hotul neprins negustor cinstit este???

Adriane, mai bine te las sa castigi argumentul decat sa ma cert cu tine.

Repet, si e ultima oara, nu legalul conteaza (adica sa castigi dreptatea), ci cum o castigi si daca o castigi.

Uita-te la cazurile din US: cate unul zice ca el nu opreste la somatia politistului ca el nu a facut nimic ilegal. La final, el e mort si politistul e viu la TV. Asa si?!

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Mircea a spus:

Tu nu ai gresit niciodata, bag eu seama. 

Adriane, mai bine te las sa castigi argumentul decat sa ma cert cu tine.

Repet, si e ultima oara, nu legalul conteaza (adica sa castigi dreptatea), ci cum o castigi si daca o castigi.

Uita-te la cazurile din US: cate unul zice ca el nu opreste la somatia politistului ca el nu a facut nimic ilegal. La final, el e mort si politistul e viu la TV. Asa si?!

Deci eu sa franez daca un marlan deschide portiera ca e jmecher, dar cel in depasire ilegala sa nu-l ierte pe cel care face viraj la stanga si nu s-a asigurat. :57

De aia nu mi-a placut NAM-ul, prea multi pulifirici in uniforma cu neuroni stingheri la mansarda. Nu stiu daca erai in Montreal cand un politist din asta (pacalici mai degraba) a intrat ca boul noaptea in casa peste un delicvent si si-a luat ce merita: un glonte care l-a dus une ii era locul - pe lumea ailalta! A uitat tembelul FARA sa urle: politia! :85 

Delicventul a fost achitat: legitima aparare. :ewryt45w

Editat de merck
Link spre comentariu
4 minutes ago, merck said:

Deci eu sa franez daca un marlan deschide portiera ca e jmecher, dar cel in depasire ilegala sa nu-l ierte pe cel care face viraj la stanga si nu s-a asigurat. :57

In ambele cazuri, un dram de conduita preventiva evita accidentul.

Ca sa nu mai vorbesc de atitudinea agresiva. Daca tu raspunzi agresiv la o actiune agresiva a altuia, atunci care e diferenta dintre tine si mârlan? Nu conteaza ce merita ala sau nu. Ca nu poti sa traiesti toata viata cu scuze: el a inceput, tovarasa invatatoare!

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Mircea a spus:

In ambele cazuri, un dram de conduita preventiva evita accidentul.

Ca sa nu mai vorbesc de atitudinea agresiva. Daca tu raspunzi agresiv la o actiune agresiva a altuia, atunci care e diferenta dintre tine si mârlan? Nu conteaza ce merita ala sau nu. Ca nu poti sa traiesti toata viata cu scuze: el a inceput, tovarasa invatatoare!

Da unii poate trai toata viata intr-o depasire continua? DA! De ce? Pai ei e smecheri! (Vezi huidu, sotia lui adrian paunescu, mario iorgulescu si lista este al nabii de lunga!).

Eu tot sa conduc preventiv ca meltenii sa se inmulteasca si sa nu mai am eu loc de ei, nu? Daca eu fac un pas inapoi, melteanu face un pas inainte, daca eu fac doi pasi inapoi, el face doi pasi inainte. Stii foarte bine asta. Eu am avut ocazia sa vad cum tarile din vest se degradeaza. Cum se circula in 2008 si cum se circula astazi in 2021. Deci eu nu vorbesc din teorii sau carti, eu vorbesc de pe teren. 

Chiar sunt curios, ce metoda propui tu pentru educarea (civilizarea) meltenilor???

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Liviu M a spus:

Articolul 45, alineatul 4. În sfârșit o argumentare validă a ilegalități depășirii (prin stânga a) mașinii care semnalizează virarea la stânga. Da' cum rareori cel care virează e polițist, nu e treaba lui ce reguli încalcă cel din spate, el trebuie să se asigure...

https://lege5.ro/Gratuit/heztgmjx/art-45-depasirea-ordonanta-de-urgenta-195-2002?dp=gi4tknjrgi3da

In regulament, in cod, ca in codul rutier nou art 4 este altceva, art 5 reglementeaza asta insa...

(5) Depășirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depășit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenția și s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depășește prin partea dreaptă.

Cum este aia si cum se interpreteaza este destul de aiurea pentru ca acolo nimeni nu spune ca acel vehicol s-a oprit...

Daca este oprit si semnalizaeaza dar unu vine din spate ....

Art. 135
Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si în urmatoarele situatii:

f) când se pune în miscare sau la patrunderea pe drumul public venind de pe o proprietate alaturata acestuia fata de vehiculul care circula pe drumul public, indiferent de directia de deplasare;

Mno, aici e buba... :d

Tot acolo art 1 explica clar manevra de depasire :

Art. 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.

Daca s-a aflat in sir inseamna ca va depasi mai multe vehicole in sit adica o coloana.

Hai sa incheiem cu aiureala cu depasirea unei coloane este interzisa.

Acum 1 oră, Sharky a spus:

Cine spunea ceva de tine?

Colegul villy se facea ca nu intelege.

El se facea dar colegul @merk chiar a luat-o de buna, ma rog a deviat-o...

Acum 5 ore, merck a spus:

Ca sa nu zici ca iti raspund eu, uite ce ti-a raspuns altcineva:

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Domnule, o coloana in mers se depaseste.

Daca acel care face stinga a oprit si toata coloana este oprita normal aplicati reglamentul si aflati ca nu depasiti.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Tu cand incepi depasirea unei coloane habar nu ai cand si intre ce masini ai sa revii inapoi in coloana. Tu doar apesi pedala depasind viteza legala si speri sa ajungi sa depasesti cat mai multi. Cand in fata iti apare o masina ai pretentia ca cei din coloana pe care tu o depasesti sa pastreze distanta regulamentara ca sa poti tu sa te bagi intre oricare doua masini si sa te lauzi ca stii sa depasesti. De cate ori cand erai in depasire nu ai fost salvat de soferi cu bun simt care au franat ca sa-ti faca loc sa te incadrezi inapoi pe banda? Nu mai zic de cei care veneau spre tine care si ei la randul lor au franat cand au vazut ca nu ai timp sa te repliezi. Deci nu-mi veni mie ca ai stiut sa apreciezi si nu ai pus in pericol viata nimanui atat timp cat ai fost ajutat in trafic. 

Link spre comentariu

A n-spea mașina din coloana, nu știe de ce sta primul. Deci ai crede ca are voie sa depășească. Dar tocmai ca să se evite astfel de situații se mai aplica și linie continua înaintea acestor intersectii, deci oricum ai lua-o nu ai voie sa depășești. Fie ca e coloana, fie ca e doar unul care vrea sa vireze la stânga. Restul sunt cazuri particulare, și se discuta separat de situația prezentata. 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Ion_Bumbu a spus:

Domnule, o coloana in mers se depaseste.

Daca acel care face stinga a oprit si toata coloana este oprita normal aplicati reglamentul si aflati ca nu depasiti.

Pai tu daca mai ai cateva masini in fata, cum iti dai seama daca prima masina este oprita sau inca are rotile in miscare (franeaza in 1-2 metri)? Ca ai sa zici: eu cand am intrat in depasire coloana inca se afla in miscare si apoi s-a oprit. Nu-i mai preventiv ca ca incepi si tu sa franezi si sa ramai in coloana decat sa te aventurezi sa depasesti?

Totusi apreciez ce ai scris si am pus in bold! :aplauze

Acum 5 minute, doru3160 a spus:

A n-spea mașina din coloana, nu știe de ce sta primul. Deci ai crede ca are voie sa depășească. Dar tocmai ca să se evite astfel de situații se mai aplica și linie continua înaintea acestor intersectii, deci oricum ai lua-o nu ai voie sa depășești. Fie ca e coloana, fie ca e doar unul care vrea sa vireze la stânga. Restul sunt cazuri particulare, și se discuta separat de situația prezentata. 

Esti in minoritate! :rade: In democratie majoritatea are dreptate! Tu nu vezi cati sustin ca vinovat in poza de mai jos este dubita alba!

Capture-d-e-cran-2021-11-01-a-15-02-46.p

Link spre comentariu
18 minutes ago, merck said:

Chiar sunt curios, ce metoda propui tu pentru educarea (civilizarea) meltenilor???

In nici un caz nu ma comport ca ei, ca sa "inteleaga mesajul". 

Link spre comentariu

Da, citeste ce am scris deja.

In plus, inceteaza sa mai asumi ca toti sunt nesimtiti si o fac dinadins. Gandeste-te doar la cazul in care intri intr-o masina cu portiera deschisa, dar imagineaza-ti ca portiera e deschisa de un copil sau o bunicuta, deci oameni fara nici o idee despre regulamente sau alte conceptii despre securitatea in mijlocul strazii. 

Acuma, stiu ca exista si multi nesimtiti, dar ce faci de faci terci un copil din prisma convingerii ca o merita marlanul? Caci tu futi marlanii si meltenii. Ai sa dormi bine restul vietii?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări