Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

3 minutes ago, merck said:

Vad ca refuzi sa raspunzi la intrebarea mea. Si tacerea este un raspuns.

Eu de mult nu mai fac stanga in Romania, sunt prea multi la care nu li se mai scoala p.la si se simt barbati doar la volan. Mie inca mi se mai scoala p.la deci prefer sa ajung si cu o ora mai tarziu acasa ca imi place mai mult sa fac sex decat sa conduc.

Ca vorbesti de linie continua:

Capture-d-e-cran-2021-11-01-a-15-02-12.p

cel care vrea sa vireze la stanga de ce ar trebui sa se mai uite in oglinda retrovizoare? Doar pentru ca vine o p.la bleaga care este intr-o eterna depasire?

Capture-d-e-cran-2021-11-01-a-15-02-46.p

Cand ai o farama de logica stii ca primul care greste trebuie sa fie sanctionat. Cel cu dupa nici la anu' nu mai vireaza la stanga ca se vede in clip. prima data vin doua camioane din spate tot in depasire continua, apoi vine p.la bleaga asta si tot asa. Dupa cum zici tu, cine opreste pentru viraj la stanga trebuie depasit prin stanga, nu conteaza ca incalca legea.

Daca s-ar aplica legea ar mai fi fost posibil accidentul din filmulet? NU!! Si atunci? Ne legam de cei care nu vireaza stanga intr-o nano secunda?

Mircea, ai sotie, ai copii, nu sunt asa voinici ca tine la volan, nu fac viraj la stanga intr-o nano secunda,  ti-ar conveni ca un p.la bleaga comitand o infractiune sa ii ia in coarne? Eu cred ca nu!

Coane, n-ai inteles mai nimic, si n-ai nici o idee despre cum conduc eu.

In pozele de mai sus e clar: ala cu dubita o fi avut orbul gainilor sa nu vada pe ala in stanga lui. Ca ala din stanga era in pozitie ilegala nu conteaza, dubita a creat accidentul.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, sesebe a spus:

Nu au voie sa depaseasca. Depasirea se face masina cu masina nu coloana,

Si asa stiu ca masina care urmeaza sa vireze la stanga nu se depaseste ,numai daca este loc atunci pe partea dreapta a ei.

Link spre comentariu

Daca duba alba din imagine a semnalizat stinga cu doar citiva metri inainte iar tirurile aveau viteza (chiar legala sa fie) nu puteau opri complet in 50m de la o viteza de 50km/h deci asta nu inseamna ca tirurile erau angajate in depasire ci au intrat in depasire pt ca nu ar fi putut opri la timp. 

Link spre comentariu
5 minutes ago, sesebe said:

Hai sa va mai dau o teme de dezbatele: Iti deschide un bou portiera si chiar coboara din masina exact in fata ta (la 5-10 metri distanta in localitate deci viteza de maxim 50km/h) iar tu eviti sa-l faci terci intre botul masinii tale si portiera lui dar astfel acrosezi o masina de pe contrasens, cine-i bun de plata?

Esti bun de plata ca nu ai pastrat distanta fata de masina oprita/stationata. Nu stiu unde scrie asta in lege in Ro, dar in alte tari e precizat foarte exact. 

Iar de nu aveai loc sa treci, dadeai prioritate aluia din sens opus (adica opreai) si treceai dupa. 

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Mircea a spus:

Coane, n-ai inteles mai nimic, si n-ai nici o idee despre cum conduc eu.

In pozele de mai sus e clar: ala cu dubita o fi avut orbul gainilor sa nu vada pe ala in stanga lui. Ca ala din stanga era in pozitie ilegala nu conteaza, dubita a creat accidentul.

Complet gresit!

Deci daca tu conduci perfect legal si intra unul in tine incalcind unele reguli de circulatie inseamna ca tu esti cel ce a creat accidentul pt ca nu-i asa cine naiba te-a pus sa circuli pe sosea legal?

Link spre comentariu
1 minute ago, sesebe said:

Complet gresit!

Deci daca tu conduci perfect legal si intra unul in tine incalcind unele reguli de circulatie inseamna ca tu esti cel ce a creat accidentul pt ca nu-i asa cine naiba te-a pus sa circuli pe sosea legal?

Tu ai citit ce am scris?

11 minutes ago, Mircea said:

Coane, nu am vazut pe cineva sa sustina ca era legala depasirea prin stanga, insa punctezi bine cu asigurarea.

Mie imi plac discutiile de oameni drepti, oameni care nu gresesc si care fac orice (chiar un accident) ca sa-si exercite dreptul la dreptate.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Mircea a spus:

Esti bun de plata ca nu ai pastrat distanta fata de masina oprita/stationata. Nu stiu unde scrie asta in lege in Ro, dar in alte tari e precizat foarte exact. 

Iar de nu aveai loc sa treci, dadeai prioritate aluia din sens opus (adica opreai) si treceai dupa. 

Care-i distanta pe care trebuie sa o pastrezi fata de o masina oprita pe dreapta? %m in spatele ei este suficient? 50m? 5Km?

Arata-mi si mie cum opresti tu in 5m de la o viteza de 50km/h!

Link spre comentariu
14 minutes ago, sesebe said:

Care-i distanta pe care trebuie sa o pastrezi fata de o masina oprita pe dreapta? %m in spatele ei este suficient? 50m? 5Km?

Arata-mi si mie cum opresti tu in 5m de la o viteza de 50km/h!

Pai, ajungem iar la conduita preventiva. Adica nu circuli la 30cm de masini si la 5m esti surprins si intri pe contrasens. Pastrezi distanta tot timpul.

Traiesc zilnic aceasta situatie (mai ales in zone de scoala, unde nu stii cand o zbugheste un copil), si sunt 2 solutii:

1. Asigur cam 1m de spatiu acolo unde se poate.

2. Daca nu e loc, ma inteleg cu cel din fata cine trece primul si trec astfel incat sa pot respecta distanta. Adica, trecem pe rand. 

Nu e ideal, dar repet, dreptatea mea poate sa ma coste mai mult decat vreau sau pot sa platesc. Daca nu a fost clar de ce tot sustin tot ce am scris deja. 

Link spre comentariu

Viteza e greu de demonstrat, dar cand omul deschide usa in fata pana iese mai dureaza. ORi apuci sa opresti ori n-apuca el sa se dea jos.

De iesi pe contrasens si nu il atingi pe usier e cam nasol de nu ai filmare si nici martori...

Plus sa te bagi in omul de pe contrasens e nasol rau pt tine, ocolesti cat poti, dar impactul e violent.

Parerea mea.

Link spre comentariu

Eu daca imi deschide unul portiera i-o zbor fara nici o jena! :57Ma doare fix in p.la de portiera lui. De ce sa feresc un bou si sa lovesc un nevinovat???

Apoi vedem care este vinovat!

Editat de merck
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Mircea a spus:

Serios? Deci mergem pe ideea ca hotul neprins negustor cinstit este???

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Mircea a spus:

Hmmm, ce atitudine...

Il faci si terci, si tot nu feresti?

Cum adica ce atitudine? Da el are voie sa deschida portiera ca melteanu fara sa se asigure? 

CAND PRIND MELTENI II F_T!

Chiar acum, Barbu Paul a spus:

Coborarea din autovehicul este reglementata de lege vezi art. 145.

Nu stie lumea din astea! Ei cand coboara din vehicul au prioritate! Ei au voie sa depaseasca pe sector de drum cu linie continua! Altii sunt vinovatii!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări