merck Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Acum 5 minute, Mircea a spus: E foarte posibil, si asta e cam des cazul, ca cei din spate sa intre in depasire daca vad ca cei din fata incetinesc. Asa ca, sunt cazuri unde se poate depasi si tu nu ai ce face decat sa astepti pana nu mai e nimeni in stanga ta. Daca intra in depasire cand eu si altii din spatele meu stationam incalca sau nu articolul: Citat Se interzice depasirea vehiculelor: k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule în asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Accidentul se produce pentru ca cel oprit nu verifica daca are loc (in sensul ca nu e vreun vehicul acolo). Restul e teoria care bate la fund practica, insa nu toti conduc cu regulamentul pe bord. Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 (editat) @Mircea imi raspunzi la intrebarea de mai sus? Se incalca litera k din legea 120? Prima data lamurim teoretic legea, nu adaptam legea in functie de ghiolbanii de pe sosele care au neuroni stingeri la mansarda. Editat Noiembrie 1, 2021 de merck Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 2 minutes ago, merck said: Daca intra in depasire cand eu si altii din spatele meu stationam incalca sau nu articolul: Exemplul meu arata ca nu erai inca oprit, doar incetineai. In momentul in care ai oprit, ala de depasea era in dreptul tau. NB: cred ca stationarea e interzisa pe drum, daca tot ne impiedicam de regulament. 1 minute ago, merck said: @Mircea imi raspunzi la intrebarea de mai sus? Se incalca litera k din legea 120? Prima data lamurim teoretic legea, nu adaptam legea in functie de ghiolbanii de pe sosele care au neuroni stingeri la mansarda. Incalca legea, n-am sustinut niciodata contrariul. Dar nu asta e cauza accidentului. In caz de accident, ala de a facut stanga plateste pentru ca nu s-a asigurat, ala de depasea pentru ca depasea nepermis (in cazul in care era masina din spatele tau care a decis sa te depaseasca cand incetineai, dar nu semnalizasesi, apoi nu are nici o vina). Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 (editat) Acum 3 minute, Mircea a spus: Exemplul meu arata ca nu erai inca oprit, doar incetineai. In momentul in care ai oprit, ala de depasea era in dreptul tau. NB: cred ca stationarea e interzisa pe drum, daca tot ne impiedicam de regulament. Defineste stationarea! Cind esti oprit ca sa dai prioritate la masinile ce vin din fata pt ca apoi sa virezi stinga se numeste stationare? Editat Noiembrie 1, 2021 de sesebe Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Acum 3 minute, Mircea a spus: Exemplul meu arata ca nu erai inca oprit, doar incetineai. In momentul in care ai oprit, ala de depasea era in dreptul tau. NB: cred ca stationarea e interzisa pe drum, daca tot ne impiedicam de regulament. Luam exemplul meu: sunt oprit si in spate am coloana de masini si vreau sa virez stanga, are cineva voie sa vina prin partea stanga a masinii mele? Da sau ba? Acum 4 minute, Mircea a spus: NB: cred ca stationarea e interzisa pe drum, daca tot ne impiedicam de regulament. Si atunci cum faci virajul la stanga daca din fata iti vin masini? Le iei fata sau cum? Ca zici ca stationarea este interzisa pe drum. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Dacă-i motociclist și are numere de Constanța, are. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 3 minutes ago, sesebe said: Defineste stationarea! https://www.scoalarutiera.ro/intrebari-posibile-drpciv-categoria-b/597/care-este-deosebirea-dintre-oprire-si-stationare @sesebesi @merck, daca aveti nevoie de mai mult de 5 minute ca sa faceti o manevra (adica sa va stationati), orice om cu cap va depaseste si pe linie continua. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 (editat) Acum 5 minute, Mircea a spus: https://www.scoalarutiera.ro/intrebari-posibile-drpciv-categoria-b/597/care-este-deosebirea-dintre-oprire-si-stationare Perfect! Deci daca din fata vin masini dupa masini si nu reusesti sa virezi stinga in maxim 5 minute se cheama ca ai stationat si esti pedepsit de lege, indiferent de faptul ca in locul respectiv este permisa virarea la stinga. Acum 5 minute, Mircea a spus: https://www.scoalarutiera.ro/intrebari-posibile-drpciv-categoria-b/597/care-este-deosebirea-dintre-oprire-si-stationare @sesebesi @merck, daca aveti nevoie de mai mult de 5 minute ca sa faceti o manevra (adica sa va stationati), orice om cu cap va depaseste si pe linie continua. Din contra, aia sint oameni fara cap. Si aici te contrazici cumva pt ca daca incep sa te depaseasca pe sitnga aia incalca legea pt ca nu ai voie sa depasesti prin stinga masina cu semnalizare activa pe stinga. Daca ai avea voie atunci nu ai mai putea vira niciodata la stinga indiferent ca te asiguri si din stinga spate sau nu pt ca tu te opresti sa dai prioritate la masinile ce vin din fata si masina ce vine din spate te depaseste si ea prin stinga. Editat Noiembrie 1, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Acum 18 minute, sesebe a spus: In regulament scrie ca masinile ce s-au oprit sa vireze la stinga se depasesc doar prin dreapta daca este loc. Articolul 45, alineatul 4. În sfârșit o argumentare validă a ilegalități depășirii (prin stânga a) mașinii care semnalizează virarea la stânga. Da' cum rareori cel care virează e polițist, nu e treaba lui ce reguli încalcă cel din spate, el trebuie să se asigure... Ș-o luăm de la capăt. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 4 minutes ago, sesebe said: Perfect! Deci daca din fata vin masini dupa masini si nu reusesti sa virezi stinga in maxim 5 minute se cheama ca ai stationat si esti pedepsit de lege, indiferent de faptul ca in locul respectiv este permisa virarea la stinga. Daca din fata vin masini, nu esti pedepsit de lege, dar nici nu te depaseste nimeni, deci nema accident, deci discutam despre ce aici?! Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Acum 3 minute, Mircea a spus: @sesebesi @merck, daca aveti nevoie de mai mult de 5 minute ca sa faceti o manevra (adica sa va stationati), orice om cu cap va depaseste si pe linie continua. Vad ca refuzi sa raspunzi la intrebarea mea. Si tacerea este un raspuns. Eu de mult nu mai fac stanga in Romania, sunt prea multi la care nu li se mai scoala p.la si se simt barbati doar la volan. Mie inca mi se mai scoala p.la deci prefer sa ajung si cu o ora mai tarziu acasa ca imi place mai mult sa fac sex decat sa conduc. Ca vorbesti de linie continua: cel care vrea sa vireze la stanga de ce ar trebui sa se mai uite in oglinda retrovizoare? Doar pentru ca vine o p.la bleaga care este intr-o eterna depasire? Cand ai o farama de logica stii ca primul care greste trebuie sa fie sanctionat. Cel cu dupa nici la anu' nu mai vireaza la stanga ca se vede in clip. prima data vin doua camioane din spate tot in depasire continua, apoi vine p.la bleaga asta si tot asa. Dupa cum zici tu, cine opreste pentru viraj la stanga trebuie depasit prin stanga, nu conteaza ca incalca legea. Daca s-ar aplica legea ar mai fi fost posibil accidentul din filmulet? NU!! Si atunci? Ne legam de cei care nu vireaza stanga intr-o nano secunda? Mircea, ai sotie, ai copii, nu sunt asa voinici ca tine la volan, nu fac viraj la stanga intr-o nano secunda, ti-ar conveni ca un p.la bleaga comitand o infractiune sa ii ia in coarne? Eu cred ca nu! Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 5 minutes ago, Liviu M said: Articolul 45, alineatul 4. În sfârșit o argumentare validă a ilegalități depășirii (prin stânga a) mașinii care semnalizează virarea la stânga. Da' cum rareori cel care virează e polițist, nu e treaba lui ce reguli încalcă cel din spate, el trebuie să se asigure... Ș-o luăm de la capăt. Coane, nu am vazut pe cineva sa sustina ca era legala depasirea prin stanga, insa punctezi bine cu asigurarea. Mie imi plac discutiile de oameni drepti, oameni care nu gresesc si care fac orice (chiar un accident) ca sa-si exercite dreptul la dreptate. PS: Sper ca stiti si de gluma! Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Hai sa va mai dau o teme de dezbatele: Iti deschide un bou portiera si chiar coboara din masina exact in fata ta (la 5-10 metri distanta in localitate deci viteza de maxim 50km/h) iar tu eviti sa-l faci terci intre botul masinii tale si portiera lui dar astfel acrosezi o masina de pe contrasens, cine-i bun de plata? Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Acum 3 minute, sesebe a spus: Hai sa va mai dau o teme de dezbatele: Iti deschide un bou portiera si chiar coboara din masina exact in fata ta (la 5-10 metri distanta in localitate deci viteza de maxim 50km/h) iar tu eviti sa-l faci terci intre botul masinii tale si portiera lui dar astfel acrosezi o masina de pe contrasens, cine-i bun de plata? Intr-o tara civilizata bun de plata este boul care a deschis portiera, in Romania tu, ca nu te-ai asigurat cand ai schimbat directia de mers! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum