Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

1 hour ago, Mircea said:

Stiu si inteleg lehamitea fata de cei "care pot ca poate muschiul lor", dar lehamitea asta nu rezolva problema cu mârlanii. 

Astia la care le poate muschiu' se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie. Tinerii musca din steroizi si devin nervosi in cateva secunde, astia mai in varsta nu mai pot da la buci si trebuie sa isi demonstreze ca inca mai sunt barbati si lista poate continua. Eu ce fac? Devin pieton?

Pai si ca pieton inainte sa trec strada trebuie sa ma asigur nu? Si daca un bou ma spulbera cu 100km/h pe trecere, nu se vor gasi unii care sa zica: pai nu te-ai asigurat ca pieton! Nu conteaza ca idiotul ala "zbura" cu 100km/h pe trecere", nu conteaza ca ala incalca codul rutier, eu care nu m-am asigurat, eu sunt vinovatul!

Pe mine sincer ma uimeste logica unora! Daca iau axa timpului si la momentul t1 unul greseste, la momentul t2 greseste din nou, la momentul t3 comite iar o greseala si la momentul t4 se intampla un accident , lumea judeca doar ce s-a intamplat la momentul t4, nu conteaza t1,t2,t3. Nu poti cumula greseli cu nemiluita fara sa nu o incasezi. Soferul ala de pe autospeciala nu este la prima abatere de incalcarea codului rutier, dar daca nu a incasat-o niciodata normal ca a continuat sa greseasca. Daca ar fi incasat 4-5 amenzi garantat nu mai era "zmeu"! Dar la umbra autospecialei si-a permis multe!

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Si ce-i cu asta?!?

Nu toti e smecheri sa aiba oglinda fermecata.

Ce-mi place ca ABS, ESP si alte nazdravaneli scumpe incep sa fie obligatorii pe orice masina indiferent de categorie dar o amarita de oglinda fara unghi mort se gaseste doar pe modele sau doar la echipari de top, si-i muuuuult mai ieftina comparativ cu un ECU + accesoriile lui + elementele de executie (daca e cazul)

Te pui cu dizainaru?

Vezi fordu ce scaune de 2 lei are pe modelu standard. Mai ales fiesta 2010 sau focusu 2.

In schimb de dai bani iti pune scaune decente cu lombar.

Penibil. Eu is ceva mai inalt, poate ca altii stau mai bine, nu stiu.

Vezi ce oglinzi de cacao ai pe e classu ochios, ala 95-2002. Sau si pe ala de dinainte.

Citroenu c5 eu zic ca are oglinzi bune.

Doar treaba de designer si estetica, cred ca li se rupe in rest.

Link spre comentariu
41 minutes ago, merck said:

Pai si ca pieton inainte sa trec strada trebuie sa ma asigur nu? Si daca un bou ma spulbera cu 100km/h pe trecere, nu se vor gasi unii care sa zica: pai nu te-ai asigurat ca pieton! Nu conteaza ca idiotul ala "zbura" cu 100km/h pe trecere", nu conteaza ca ala incalca codul rutier, eu care nu m-am asigurat, eu sunt vinovatul!

Eu sunt mai fericit, asa prost si in viata, decat drept si corect dar mort. Vinovatul pentru moartea ta, in exemplul tau, esti tu! Puteai sa decizi sa nu treci strada. 

Doar tu esti capabil sa ai grija de tine, nu te baza pe lege. 

Nu apar pe pompier dar nici nu vreau dreptate cu orice pret. Viata nu are pret. 

Accidente multe se vor gasi ca exemple de "asa nu!". Insa multe ar putea fi prevenite daca participantii la trafic ar participa activ, nu doar sa lase legea sa-i apere. 

Link spre comentariu
56 minutes ago, merck said:

Unchiul meu a fost locotenent-colonel la pompieri :), deci cred ca stiu mult mai bine ce "eroi" sunt pe acolo, decat multi altii.  

Eroi, ne-eroi, fac o treaba pe care nu multi ar face-o. Multa, putina... eu prefer sa fie putina, sa fie platiti sa stea degeaba. Tu ai vrea sa faca ore suplimentare?

Sper ca nu-ti inchipui ca la pompieri sunt doar Superman, Hulk si Aquaman?! Aceeasi materie prima e ca la medici, strungari, profesori...

Inclusiv cei mai tari oameni de pe planeta tot oameni sunt, cu bune si multe rele. Asta ne e rasa. 

Link spre comentariu
Acum 53 minute, Mircea a spus:

Accidente multe se vor gasi ca exemple de "asa nu!". Insa multe ar putea fi prevenite daca participantii la trafic ar participa activ, nu doar sa lase legea sa-i apere. 

Eu nu am inteles ce vrei sa spui. Cum sa participe activ? Sa ii ia la bataie pe aia care nu respecta regulamentul?

Te rog fi mai explicit.

Link spre comentariu

Adica sa fie atenti ce se intampla in jur si sa actioneze in consecinta cat sa nu agraveze situatia.

Repet a nspea oara: cu ce ma incalzeste ca am avut dreptate, dar am ramas olog? Vezi un cretin ca face slalom, ii fac loc. Asta e participare activa.

Editat de Mircea
Link spre comentariu

Asta e din pacate. Nu sari in fata masinii, ca tu mori iar ala ia cu suspendare si in 2 3 ani e iar pe drum.

Vezi huidu...

Iar mortii in cazu ala n au avut de ales, a venit jmekeru si i a omorat. Tu pe trecere macar te poti feri.

Ca vrei doar sa il sperii sa simulezi ca treci, ok...

Link spre comentariu

Problema este ca astazi fata de acum 10 ani in urma, numarul "zmeilor" s-a inmultit. Numarul celor care conduc preventiv insa nu s-a diminuat. Nu am fost niciodata impotriva condusului preventiv si in trafic ajut cat pot de mult (nu ma trezesc cu 3 minute inainte sa incep lucru si ma arunc in masina gonind ca un nebun sa ajung in 2 minute la job), dar asa cum am zis: apar din ce in ce mai multi marlani care se bazeaza ca tu ai sa cedezi. In calitate de pieton, in ultimul timp era sa fiu cosit de cateva ori pe trecere de pietoni si nu vorbesc de o trecere de pietoni pe o strada cu doua benzi (una intr-un sens si cealalta in sensul opus). Cand cobor de pe trotuar ma uit in stanga, traversez o banda, continui sa ma uit in stanga, traversez si a doua banda, ajung la mijlocul drumului si incep sa ma uit in dreapta si ma trezesc cu un bou venind din partea stanga care depaseste pe contrasens toata coloana oprita la trecerea de pietoni si  care opreste la nici 50cm de picioarele mele.  Eu am fost o singura data in postura asta insa nu o data la acea trecere de pietoni am vazut fix accelasi scenariu.

Nu mai amintesc de cei care intra pe linia tramvaiului (statii cu refugiu):

Screenshot-2020-11-18-at-12-21-07.png

Editat de merck
Link spre comentariu
1 oră în urmă, merck a spus:

ma trezesc cu un bou venind din partea stanga care depaseste pe contrasens toata coloana oprita la trecerea de pietoni si  care opreste la nici 50cm de picioarele mele. 

Trebuia sa-i dai o bere...putea sa opreasca cu 50 cm dincolo de picioarele tale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări