Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine este vinovatul?

adrian_pic

Postări Recomandate

Nu e BMW-ul de vină pentru ,,renumele,, căpătat printre cocalari.E doar o maşină de firmă bună încăpută pe mâinile unor nespălaţi. Eu cred însă că ar trebui sancţionată utilizarea telefonului ţinut în mână la volan cu suspendarea pe minim 3 luni a permisului, atât de periculos e obiceiul ăsta.Poate fi mai periculos decât condusul sub influenţa alcoolului uneori, măcar când eşti băut tot te uiţi în faţa ta, dar cu ochii în ecran e ca şi cum a dormi la volan.

Am văzut şoferi care făceau realmente slalom printre benzi, în timp ce stăteau cu ochii în telefon la volan.Asta nu din povestite, ci văzute de mine în trafic.

Am mai scris de un caz petrecut nu de mult la mine în localitate, cu un şofer de camion ce conducea cu ochii pe feisbuc, care a intrat într-o maşină oprită regulamentar pe dreapta şi apoi într-o casă, unde a şi terminat definitiv sesiunea de feisbuc...:mort

Link spre comentariu

Validae, exista lege prin care se interzice utilizarea telefonului când conduci, dar cine o respecta? Nici handafree nu e bun, pentru ca, vorbitul la telefon, chiar daca nu il tii in mâna, iti distrage atentia de la condus. Telefonul, in masina, ar trebui folosit doar când nu se invârte roata!!!!

Link spre comentariu

Eu as nuanta putin treaba asta.

Vorbitul in sine la telefon ( numai si numai vorbitul, adica apel vocal ) cu telefonul conectat prin bluetooth la mp3-ul masinii e acelasi lucru ca si cum ai conversa cu unul dintre pasageri, daca esti suficient de pampalau incat o astfel de conversatie sa te distraga suficient cat sa provoci accident atunci oricum nu ai ce sa cauti la volan. 

In schimb ceea ce provoaca des accidentele nu-i vorbitul in sine, ci scrisul de mesaje, live-ul, navigarea pe facebook sau pe net, etc...

Adica in principiu orice activitate pe telefon care presupune tinerea tel in mana si privirea la ecranul sau si nu in fata la condus, este potential o activitate periculoasa si ar trebui sanctionata drastic. 

Mai multe camere de supraveghere in trafic ( mult mai multe ) si o legislatie adaptata care sa permita folosirea directa de catre politist a acestor imagini pe post de probe. Minim 30 de zile permis suspendat ( cu sau fara amenda, e mai putin relevant ), cand stii ca riscul e atat de mare sa ramaj pieton, o sa-ti piara cheful de telefon.

Link spre comentariu

Marian, ai dreptate, dar vorbitul la telefon implica o alta atrntie decât o conversatie cu cel de alaturi. Care conversatie, nici ea nu prea e OK. De câte ori, fiind pe scaunul de alaturi, nu ati exclamat: "ia uite ce casa frumoasa, colo pe deal", iar soferul, instinctiv, a intors capul?

Pe de alta parte, câd a aparut legea cu vorbitul la telefon, nu existau retelele de socializare. Cât despre folosirea imaginilor ca probe, nu se poate, au avut grija parlamentarii de asta. Ca doar nu or fi prosti. Vezi accidentul facut de soferul ministrului care "dormea". Desi exista filmare cu taierea liniei continuie, dosarul s-a clasat!

Link spre comentariu

E deja sanctiune pt carnet pt folosirea telefonului.

Asta cu BMW-ul e prost gramada. Pun pariu ca nu se uita la nici un telefon, doar isi lua avant sa ii faca pe amandoi, el credea ca aia incetinesc de fraieri...

Link spre comentariu

Politaii nostri vaneaza babe care traverseaza aiurea sau nici macar atat. In fiecare zi vad multi cu telefonul la ureche in trafic...si cine sa-i vada, si cine sa aplice legea? Ca sa nu mai spun ca la semafor, ca-i femeie, ca-i barbat, tot cu nasul in tastatura e. Nu pot sa inteleg ce urgente are de nu mai poate sta pana ajunge la destinatie. De regula, in targ nu mergi mai mult de 30 min din A in B, deci sigur nu moare nimeni in timpul asta fara un mesaj scris. 

Link spre comentariu

Este o mare problemă cu telefonul ăsta la volan. Zilnic văd în trafic șoferi care se holbează la ecran. Aproape că ajungi să îți dai seama că prostul din fața e cu telefonul în mână.  Când îl depășesc îmi vine să-l bag în șanț sau sa îi franez în fața. 

Link spre comentariu

Nu fac nimic, îți dai seama, dar zău că îmi vine. O singură dată am vrut să blochez un dement care a călcat un cățel pe trecerea la nivel peste calea ferată.  Era chiar în fața mea dobitocul . Un pieton a aruncat cu sacoșa în el după ce îi strigase să fie atent la câine. 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, icar a spus:

Cât despre folosirea imaginilor ca probe, nu se poate, au avut grija parlamentarii de asta. Ca doar nu or fi prosti.

Imaginile, ca si inregistrarile audio,  se admit ca probe dar doar coroborate cu alte probe (expertize, declaratii de martor etc). Asa e in toata lumea deoarece se pot falsifica relativ usor, n-are treaba cu parlamentarii nostrii.

Acum 9 ore, icar a spus:

Vezi accidentul facut de soferul ministrului care "dormea". Desi exista filmare cu taierea liniei continuie, dosarul s-a clasat!

Acolo nici nu era nevoie de filmare, existau martori. Cel mai probabil, a intervenit intelegerea intre parti.

Link spre comentariu

Venit de la Dej acu pe seara, pe zonele drepte vedeai coloana cat se poate cu ochii. Masina dupa masina.

Evident ca erau care depaseau f agresiv si fortau pe cei de pe contra sens sa se fereasca, drumul fiind practic de 4 benzi inghesuite, dar marcat ca 2 + refugii.

La un moment dat s-a intamplat fix ca in film, unu face stanga, eu opresc, in spatelele meu un X5 opreste, dupa vreo 3s dupa cee stateam aud scartaieli de gume si un buf. A intrat cineva in x5. Cum a reusit nu stiu....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări