roadrunner Postat Octombrie 10 Partajează Postat Octombrie 10 (editat) Citat Banuiesc, pentru ca omul invata ce e rau, nu ce e bun. @DjLeco2021 ca la trecerea de pietoni cand multi pietoni asteapta sa se faca verde, nu prea e trafic si pleaca un pieton sa traverseze pe rosu dupa care toata lumea il urmeaza. Exemplul prost are succes mai mare decat exemplul bun. RR Editat Octombrie 10 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 10 Partajează Postat Octombrie 10 1 oră în urmă, roadrunner a spus: exemplul cu motocicleta ficei mele. Ea e propritara (e inregistrata pe numele ei) - ea are asigurare "numele ei- motocicleta ei" Eu am o saigurare de motocicleta pe motocicleta ei. Asigurarea e "numele meu - motocicleta ei" Trimite-mi daca poti pe mesageria privata cele doua asigurari distincte. Eu din ce stiu (si aici intra inclusiv contractul de comodat - adica contract de umprumut pentru folosinta unui vehicul) asigurarea este una singura si este incheiata pe numele persoanei trecuta in talonul masinii (adica proprietarul). Si asta nu este valabil doar in RO ci si in alte tari de peste gard. Cand dai masina prin contract de comodat se adauga conducatori frecventi aditionali la asigurarea facuta de proprietar. 1 oră în urmă, roadrunner a spus: Acum cazul ala cu masina inchiriata cu doua asigurari. Zbor cu Ryan Air in Spania, cand cumpar biletul de avion inchiariez o masina de la Hertz (de pe website-ul Ryanair ) - Imi cumpar o asigurare in nume propriu pentru cateva zile si e legata de numarul de voucher de la Hertz. La Ghiseu la Hertz platesc alta asigurare aia care e cu contaractul de inchiriere. In caz de accident pot incasa primele de la mandoua - evident cea de la Hertz e cuplata cu Hertz (nu vad eu nici un ban) iar cea care am cumparat-o in nume propriu (de pe site-ul Ryanair) o incasez in nume propriu (are niste clauze specifice) Eu nu inteleg cum incasezi tu prima de asigurare de la Ryanair. Eu asigurarea pentru masina inchiriata o fac prin booking.com (este mai ieftina), dar in caz de belea nu cred ca imi ramburseaza mie nici un ban ci banii se duc direct la firma de inchirieri auto. Din ce spui tu => fac cele doua asigurari si ma duc sa bubui orice masina de la firmele de inchirieri auto si ies pe 0 (ca ce dau pe asigurarea de la firma de inchirieri incasez de la Ryanair). Gresesc cumva? Link spre comentariu
roadrunner Postat Octombrie 10 Partajează Postat Octombrie 10 (editat) Acum 26 minute, merck a spus: Eu nu inteleg cum incasezi tu prima de asigurare de la Ryanair. Eu asigurarea pentru masina inchiriata o fac prin booking.com (este mai ieftina), dar in caz de belea nu cred ca imi ramburseaza mie nici un ban ci banii se duc direct la firma de inchirieri auto. Din ce spui tu => fac cele doua asigurari si ma duc sa bubui orice masina de la firmele de inchirieri auto si ies pe 0 (ca ce dau pe asigurarea de la firma de inchirieri incasez de la Ryanair). Gresesc cumva? Hertz nu recunoste asigurarea aia facuta pe site-ul Ryanair, De obicei lumea o face pentru ca sa evite clauza "in excess" care o au cu Hertz. Clauza "in excess" se refera la cazul cand e un damage mic (o oglinda harjonita) sau o chestie minora care sub suma in excess (de obicei suma in excess e 300 - 500 Eur) In cazul ala asigurarea de la Hertz (cea cu lauza "in excess") nu acopera sumele mici (ca pleaca de la "in excess" in sus) - in cazul asta platesti tu suma sub limita in excess din buzunar si-ti recuperezi banii de l asigurarea aia separata care ai facut-o cu Ryanair. Nu am mai cumparat recent tipul asta de asigurare cu clauza "in ecess" (o faceam pe vremea cand eram mai sarac) acum iau asigurarea cea mai scumpa si nu-mi mai bat capul cu ei. (imi place sa las masina in parcare la ei si sa nu mai am griji cu avea zgarietura asta sau nu inainte s-o inchiriez - nu merita viata e prea scurta si diferenta de bani e prea mica) Citat Trimite-mi daca poti pe mesageria privata cele doua asigurari distincte. inteleg ca nu ma crezi dar nu are absolut nici o importanta pentru mine daca ma crezi sau nu. Motivul pentru care fica mea nu ma putea aduga la motocileta ei pe asigurarea ei e ca are carnet de "L" learner si nu e posibil. Asa ca am eu asigurare pe motocleta ei nu avem nici un act de comodat (nu face nimeni asa ceva aici daca iti da masina/motocilcleta in folosinta - poate si faptul ca nu-ti da nimeni nimic in folosinta, nu stiu) Daca dai masina cuiva si face accident esti raspunzator si tu legal in anumite cazuri. Cele doua cazuri posibile mai jos. (cazul cu motocileta ei e primul) Do you have to be the registered owner of a vehicle to insure it in Ireland? You can insure a car you do not own, however, you must inform the insurer that you are neither the owner of the car nor its registered keeper. You can: Become a named driver: By adding yourself as a named driver, you'll be able to drive someone else's car. RR Editat Octombrie 10 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 10 Partajează Postat Octombrie 10 (editat) Acum 42 minute, roadrunner a spus: Do you have to be the registered owner of a vehicle to insure it in Ireland? You can insure a car you do not own Este ceva specific UK si IRL" Countries with explicit "non-owner" car insurance: United Kingdom, Ireland. Countries with similar options (temporary or short-term insurance for non-owners): Netherlands, France, Germany, Italy, Spain. https://www.facebook.com/reel/1628392081070264 Editat Octombrie 10 de merck Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 10 Partajează Postat Octombrie 10 Acum 8 ore, roadrunner a spus: @DjLeco2021 ca la trecerea de pietoni cand multi pietoni asteapta sa se faca verde, nu prea e trafic si pleaca un pieton sa traverseze pe rosu dupa care toata lumea il urmeaza. Exemplul prost are succes mai mare decat exemplul bun. RR Exact. Spiritul de turma. Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 12 Partajează Postat Octombrie 12 La 03.10.2024 la 8:22, Sharky a spus: https://www.facebook.com/share/r/jBGPs8pkP6YmmQPG/ Prostii satului... Din aceiasi categorie... https://www.facebook.com/reel/904080747715163 Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 (editat) Cred ca stiti cu totii despre incidentul din Brasov unde o Tesla evita un pieton: Acum o discutie intre doi politisti (unul dintre ei fiind Pârțea): https://www.facebook.com/reel/850373223957980 De mult am spus ca Pârțea este prost ghem gramada, dar acum exista si dovada clara!!! Citat Dar nu la lovit nimeni pe pieton ....... Aia este o prezumtie, nu stim ce s-ar fi intamplat, noi avem un accident intre doua masini. Cine a incalcat o regula de circulatie intre cele doua masini? Deci Pârțea elimina pietonul din cadru ca sa isi faca scenariul lui, de parca nu pietonul a fost cauza pentru care Tesla (incercand sa il evite) vireaza stanga! Pentru mine, treaba este clara: pietonul s-a dezechilibrat datorita unei gropi => primaria trebuie sa plateasca totul! Daca pietonul nu ajungea pe carosabil => nu exista accident! Cum pietonul nu a ajuns pe carosabil din vina lui => primaria este vinovata. Daca insa pietonul ajungea pe carosabil din vina lui => era vinovat! Peste gard cetatenii au o asigurare care despagubeste masinile implicate daca acestia cauzeaza un accident din vina lor (sa zicem ca erai beat). Editat Octombrie 13 de merck Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 Pentru accidentul cu cealalta masina fara discutie cel din Tesla este vinovat, a tras stinga, a lovit masina de pe contrasens. Pietonul este vinovat de intregul carambol insa politia, cel mai probabil va aplica sanctiuni minime soferului de Tesla gen avertisment ca totusi au si eu exprienta in astfel de cazuri. Motivul este simplu, politistul este agent constatator, el a constatat ca Tesla a iesit de pe banda si a lovit alta masina, cauza a fost pietonul impiedicat insa dreptatea o imparte judecatorul nu politistul, daca are dovezi va trece asta in PV, aici exista filmulet. Asta e bine s-o tineti minte, evitati o masina si daca masina aia nu v-a atins sinteti vinovat de consecinte si asa va trece politistul in PV. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 (editat) 1 oră în urmă, merck a spus: Cred ca stiti cu totii despre incidentul din Brasov unde o Tesla evita un pieton: Acum o discutie intre doi politisti (unul dintre ei fiind Pârțea): https://www.facebook.com/reel/850373223957980 De mult am spus ca Pârțea este prost ghem gramada, dar acum exista si dovada clara!!! Deci Pârțea elimina pietonul din cadru ca sa isi faca scenariul lui, de parca nu pietonul a fost cauza pentru care Tesla (incercand sa il evite) vireaza stanga! Pentru mine, treaba este clara: pietonul s-a dezechilibrat datorita unei gropi => primaria trebuie sa plateasca totul! Daca pietonul nu ajungea pe carosabil => nu exista accident! Cum pietonul nu a ajuns pe carosabil din vina lui => primaria este vinovata. Daca insa pietonul ajungea pe carosabil din vina lui => era vinovat! Peste gard cetatenii au o asigurare care despagubeste masinile implicate daca acestia cauzeaza un accident din vina lor (sa zicem ca erai beat). Aceeasi parere ca si tine, o am si eu si am mai scris-o si pe postarea accidentului (una dintre ele, ca-s mai multe cu acelasi subiect), doar ca nu l-am inclus si pe Pertea, pentru ca nu citisem nicaieri despre ce a expus el. In cazul de fata, mai mult ca sigur, PRIMARIA nu-si va asuma NIMIC, pentru ca "poate". Cel (cea) cu Tesla, va fi vinovat de producerea accidentului, desi circula cred cu viteza SUB cea legala in acea zona. Bucuria este ca acel pieton nevinovat, care s-a impiedicat intr-o groapa din pavajul de pe partea pietonala, NU a fost accidentat grav in incident, Tesla l-a atins un pic din ricoseu, cu spatele masinii insa nimic grav. Daca Tesla nu vira brusc, stinga, pietonul era CALCAT PE CAP! In cazul in care soferul/soferita Tesla, este scoasa vinovata (tehnic Tesla a produs accidentul), desi moral PRIMARIA l-a produs, ar trebui sa-si angajeze un super avocat, sa dea primaria in judecata si sa ceara daune/despagubiri morale mari (sau cum s-or clasifica ele in acest caz), astfel incat primariile sa-si faca treaba cum trebuie, nu sa stea basinosii si basinoasele alea de biroisti/biroiste, cu gaoazele pe scaune si sa incaseze salarii babane, aiurea. Mai ales ca cineva spusese de niste garduri (continue, fara spatiu intre stilpi), iar un reprezentant al primariei a spus categoric NU, pentru ca strica vizual, peisagistica zonei". Am dat la stiri din ce va relatez aici, bolduit. Pai in mortii ei de primarie, daca peisagistica p**ii, este mai importanta decat viata unui om, atunci sa se duca pe pustiu toti de acolo si sa fie arsa primaria de un avocat capabil! My 2 cents. Editat Octombrie 13 de DjLeco2021 Link spre comentariu
maresaldeflota Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 https://www.facebook.com/share/v/193qLVkbMs/ Nu știu dacă a mai fost urcată, dar tot mă amuză! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 Ce e amuzant acolo ? Că depășește unul o mașină a poliției și e oprit? Link spre comentariu
maresaldeflota Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 Pe line continuă?! Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 (editat) Acum 23 minute, validae a spus: Ce e amuzant acolo ? Tupeul/marlania soferului care depaseste masinia politiei pe linie continua si sigur depaseste si viteza legala. Macar peste gard, cand vad masina politiei se fac toti mici si merg in varfu' picioarelor. Editat Octombrie 13 de merck Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 Păi era evident că mașina poliției circula la limita vitezei legale și ăla a depășit limita, plus faptul că a făcut-o pe tronson cu depășirea interzisă.Dar astfel de fapte nu le găsesc de fel amuzante, poate am eu alte standarde pentru umor.Mă amuză orice în afară de fapte de mârlănie și nesimțire... Link spre comentariu
maresaldeflota Postat Octombrie 13 Partajează Postat Octombrie 13 (editat) Nu faptul în sine, ci prostia.Credea că scapă, ghinion.. Editat Octombrie 13 de maresaldeflota Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum