Ion_Bumbu Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) Cind am de facut dreapta incep sa semnalizez doar cind am trecut de ultimul colt de strada si voi intra pe urmatoarea chiar daca distanta dintre ele este sub 50m, nu sta nimeni cu ruleta sa-ti masoare spatiul de semnalizare. Niciodata nu trec de o strada semnalizind dreapta, nu de alta da poate dau idei unui coleg de trafic ca intru pe strada lui si-mi taie fata, asta este motivul pentru care e bine de facut asa, lipsa confuziei in trafic. Simplu, clar si mai ales corect dpdv al traficului. Editat Iulie 28, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Când a fost vorba să dau prioritate cuiva, niciodată nu m-am bazat pe semnalizarea lui și să mă bag. Mulți merg înainte cu semnal dreapta, și dacă iei de bun ce zice el, te întâlnești fix în mijlocul intersecției. App de semnalizare https://www.facebook.com/share/v/LdvpdsKAenmbnEQC/ Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 N-ați pomenit de cazurile cu parcări pe dreapta,cum avem câteva în Severin.Când semnalizezi dreapta se poate interpreta că parchezi sau faci prima la dreapta... Link spre comentariu
merck Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) 1 oră în urmă, Ion_Bumbu a spus: Cind am de facut dreapta incep sa semnalizez doar cind am trecut de ultimul colt de strada si voi intra pe urmatoarea chiar daca distanta dintre ele este sub 50m, nu sta nimeni cu ruleta sa-ti masoare spatiul de semnalizare. Niciodata nu trec de o strada semnalizind dreapta, nu de alta da poate dau idei unui coleg de trafic ca intru pe strada lui si-mi taie fata, asta este motivul pentru care e bine de facut asa, lipsa confuziei in trafic. Simplu, clar si mai ales corect dpdv al traficului. De ce nu imi scrii clar pasii pe care ii faci cand rulezi cu 50km/h si vrei sa faci dreapta pe a doua strada si dintanta intre prima si a doua astrada este de 25m? Ca ori franezi fara sa semnalizezi ori semnalizezi mai mult de 25m. Una din doua tot faci, dar nu spui clar: da dom'le eu ca sa nu-l induc in eroare pe ala nu semnalizez decat dupa ce am trecut de ultima strada pe dreapta inainte celei pe care voi face manevra dar incep sa reduc viteza cu mai mult de 25 de metri inainte, deci din spate apare ca franezi fara rost (daca insa semnalizezi dreapta si incepi sa franezi, cel din spate oricat de bizon ar fi nu are ce comenta, pentru ca asa asa se procedeaza) . Tu vrei ca toata lumea sa procedeze la fel cum spui tu pentru ca tu ai nevoie sa iesi de pe o strada din dreapta si te avantajeaza asta. Sa nu vii sa imi spui ca tu mergi cu 40 sau 30km/h prin localitate ca sa spui ca tu nu apesi pedala de frana inainte sa semnalizezi dreapta ca nu inghit asa ceva! Eu cand am facut scoala instructorul mi-a spus clar: prima data semnalizezi si apoi apesi pedala de frana. Cel din spate in prima faza va reduce si el viteza si va vedea daca nu este posibil sa te depaseasca. Dar daca tu incepi sa franezi fara sa semnalizezi cel din spate nu va cauta sa te depaseasca pentru ca nu stie ce se intampla in fata. Practic trebuie sa sacrificam ori pe cel care vine din spate cand facem dreapta ori pe cel care din dreapta incearca sa intre. Nu exista solutie care sa ii ajute pe amandoi. Cei care au facut legea au decis ca daca ala din dreapta oricum este oprit sau se va opri trebuie sacrificat in favoarea celui care merge in spatele celui care va vira la dreapta si care merge cu 50km/h. Acum 31 minute, BRANCA a spus: N-ați pomenit de cazurile cu parcări pe dreapta,cum avem câteva în Severin.Când semnalizezi dreapta se poate interpreta că parchezi sau faci prima la dreapta... Perfect adevarat, si cel care vrea sa iasa din dreapta nu are cum sa inteleaga ce doresc eu sa fac, deci nu poate decat sa astepte ca nu suntem o armata care parcam pe dreapta sau facem la dreapta. Editat Iulie 28, 2024 de merck Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Acum 13 ore, doru3160 a spus: Îți cumperi bemeweu. Sau arboghini. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Arborghini are semnalizare, bemeweu, nu. Deci nu ai semnalizare, nu semnalizezi. Clar ca apa. Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) Exemplu real Se coboara pe o strada destul de mare care are o gramada de stradute laterale Undeva la mijlocul strazii este o intersectie importanta unde se face la dreapta Si pe dreapta inainte de intersectie e un bloc mare Doar ca inainte de bloc se face iar dreapta si poti intra pe acolo intr-o parcare la un supermarket si in spate la mine la firma unde e o parcare destul de mare pentru locatari Distanta este foarte mica intre intersectia principala si intrarea la supermarket , cam cum s-a discutat aici Ok Vrei sa iesi de pe acea straduta si sa o iei la dreapta spre intersectie Iar de sus de pe strada principala coboara masini Majoritatea semnalizeaza dreapta dar nu toate intra la supermarket , unii semnalizeaza dreapta pentru intersectie Cine stie zona si majoritatea o stiu ca sunt loco care vin la supermarket sau locuiesc acolo , nu ies direct pe principala daca il vad pe ala ca semnalizeaza sa intre la dreapta Toti asteptam sa vedem daca ala chiar intra la supermarket sau merge in intersectie si face la dreapta Multi din alte localitati care merg cu waze de ex semnalizeaza dreapta ptr intersectie fara sa isi dea seama ca mai e o intrare acolo imediat inainte Deci mare mare atentie Editat Iulie 28, 2024 de Tavi Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Acum 22 minute, merck a spus: Sa nu vii sa imi spui ca tu mergi cu 40 sau 30km/h prin localitate ca sa spui ca tu nu apesi pedala de frana inainte sa semnalizezi dreapta ca nu inghit asa ceva! Super nevoia de a avea dreptate si cind nu aveti dreptate. Sa inteleg ca dumneavoastra frinati doar cu semnalizare dreapta sau stinga! nu credem ca-i interzis sa reduci viteza inainte de a face o manevra prin utilizarea frinei de motor sau serviciu, dupa caz. Cu inghititul e mai simplu, exista si frina de motor nu doar frina de serviciu deci asta o inghititi. O folosesc preponderent, in trafic in oras, la Dieselul mare aproape nu ating pedala de frina, din pacate la Megane trebuie, nu are frina de motor de 2 bani, vestita metoda de rev hang aplicata la tot ce e nou. Link spre comentariu
vghesm Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) Acum 10 ore, daniels a spus: Eu nu am gasit nicaieri ca se semnalizeaza dreapta cand revin pe banda mea dupa depasire. In schimb tin semnalizarea stanga pe toata perioada depasirii adica din momentul in care ies de pe banda si pana revin pe banda, pt ca in regulament scrie ca semnalizarea se mentine pe toata durata manevrei, adica semnal stanga. Există o asemenea prevedere legală, dar nu în ordonanță ci în regulamentul de aplicare. Tu ai tot citat din OUG195/2002, care este legea organică, dar mai avem și un regulament de aplicare al legii, care este HG1391/2006, care la articolul 118 lit. d, spune așa: Art. 118. - Conducătorul de vehicul care efectuează depăşirea este obligat: d) să reintre pe banda sau în şirul de circulaţie iniţial după ce a semnalizat şi s-a asigurat că poate efectua această manevră în condiţii de siguranţă pentru vehiculul depăşit şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Aceste două prevederi legale sunt complementare (se completează reciproc) sunt obligatorii și sunt în vigoare. În cazul în care între cele două există diferențe, are întâietate legea organică, adică OUG195/2002. Ambele prevederi sunt constant actualizate și modificate, în lege5 ai posibilitatea de a afișa atât forma actuală cât și oricare dintre variantele anterioare. Editat Iulie 28, 2024 de vghesm Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Acum 31 minute, merck a spus: De ce nu imi scrii clar pasii pe care ii faci cand rulezi cu 50km/h si vrei sa faci dreapta pe a doua strada si dintanta intre prima si a doua astrada este de 25m? Pe mine m-a bagat la inorati. Dar poate ma lamureste cineva cum pe o bucata de drum de 25m poti atinge 50km/h? De fapt in 12.5m ca daca te apropii de o intersectie si vrei sa faci un viraj mai trebuie sa si franezi. Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) @daniels Pe autostrada cand intri pe banda de viteza sa depasesti nu semnalizezi stanga ? Si cand revi pe banda 1 dupa depasire sa ii lasi pe cei din spate sa treaca nu semnalizezi dreapta ? Sau tot tot stanga semnalizezi mereu ? Verifica daca ai semnalizare dreapta in dotarea masinii Editat Iulie 28, 2024 de Tavi Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Acum 3 minute, Tavi a spus: @daniels Verifica daca ai semnalizare dreapta in dotarea masinii Asta a fost gratis... scopul e doar de scandal. Se putea și fără. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 Nu ma refer la strazi cu 2 benzi pe sens. Cred ca in cazul in care se circula cu 2 benzi pe sens nu ar trebui sa existe notiunea de depasire. Ma refer la o sosea cu o singura banda pe sens. Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) @daniels are multiple postari in zona de sofat din care deduci ca nu are masina sau nu a condus pana acum Pai daca schimbi banda nu semnalizezi ? Ce treaba are cu depasirea ? Semnalizezi de o mie de ori daca schimbi de o mie de ori banda si daca esti singur pe o strada cu 8 benzi Editat Iulie 28, 2024 de Tavi Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 28, 2024 Partajează Postat Iulie 28, 2024 (editat) Foarte interesanta deductiea logica. Tavi urmareste discutia. Se se vorbea de depasiri. Nu intotdeauna cand treci de cineva depasesti. Editat Iulie 28, 2024 de daniels Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum