Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul roti de schimb strung SN320

Ioan Cavaleru

Postări Recomandate

Buna dimineata,

Aveti cumva idee daca toate rotile de schimb sunt modul 1.25? (stiu ca au 12mm latime si diametrul il deduc din Z si modul)

Intreb deoarece am gasit un domn care are multe roti dintate pentru utilaje (strunguri, masini frezat, etc), problema este ca el le are amestecate si nu stie exact care pentru ce sunt. 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Ioan Cavaleru a spus:

Buna dimineata,

Aveti cumva idee daca toate rotile de schimb sunt modul 1.25? (stiu ca au 12mm latime si diametrul il deduc din Z si modul)

Intreb deoarece am gasit un domn care are multe roti dintate pentru utilaje (strunguri, masini frezat, etc), problema este ca el le are amestecate si nu stie exact care pentru ce sunt. 

Da toate Sunt de 1.25, pe tabel sunt toate roti dintate pt filete.

received_2209588125810485.jpeg

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Ioan Cavaleru a spus:

Multumesc pentru raspuns, asa am dedus si eu din manual

De curiozitate cum ati "tiparit" tabela aceea pentru strungul dvs?

Din pacate si pe strungul meu lipsește, am gasit această poza pe un forum străin, au făcut și pt stranietate.

Editat de Balazs Andras
Link spre comentariu

Ma enervează faptul că când găsești un strung second ai noroc daca vine cu universalul si portcutitul, unde sunt roțile de schimb sau lunete,? platoul cu 4 bacuri? Tăblițe cu filete si viteze? Fie care strung care pleacă de la fabrică are, dar după câteva anii totul dispară.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, Balazs Andras a spus:

Ma enervează faptul că când găsești un strung second ai noroc daca vine cu universalul si portcutitul, unde sunt roțile de schimb sau lunete,? platoul cu 4 bacuri? Tăblițe cu filete si viteze? Fie care strung care pleacă de la fabrică are, dar după câteva anii totul dispară.

Vrei să știi unde sunt accesoriile ? 99% sunt la fier vechi . Deoarece "meșterii" le-au dat pe 2 L bere .

Pentru ce le trebuie lor platou si Lineta , ca eu au lucrat 100 de ani la fabrica si nu le-au folosit nici odată , ca ei sunt " Meșteri".. 

nu poti îndrăzni sa le zici ceva

Si 1% care nu l-au dat pe bere si l-au dus acasă mai apar de vânzare pe olx

Link spre comentariu

Domnule, e "profesionisti" cu diploma!

Si sportivi de performanta la halbere!

Cu astia am ramas dar si cu obiceiurile lor!

Am vrut si eu sa iau un 320, era la Orastie la fosta fabrica, refacut, insa il vindeau ... fara universal, fara o roata de schimb, doar papusa era pe el.

Cind i`am intrebat...raspunsul a fost cumva asemanator cu ce spuneti dumneavoastra.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
La 20.02.2020 la 12:19, Ioan Cavaleru a spus:

Multumesc pentru raspuns, asa am dedus si eu din manual

De curiozitate cum ati "tiparit" tabela aceea pentru strungul dvs?

O metoda simpla de a "tipari":

Se realizeaza tabelul, desenul sau ce este si se printeaza negativ pe hartie autocolanta, sau daca nu exista asa ceva, pe hartie normala de scris la o imprimanta cu jet de cerneala. Se pregateste un suport din tabla, preferabil din aluminiu, daca are gauri sau decupaje se vor practica inainte, apoi se lipeste cu atentie printul autoadeziv. Daca e hartie normala se poate folosi adeziv bicomponent, dar suprafata tablei trebuie smirgheluita si degresata cu un diluant pentru vopsele. Se preseaza intre doua suprafete plane pana la uscare. Dupa uscare se aplica mai multe straturi de lac auto transparent cu duritate mare, pentru protectie. 

Iata un exemplu realizat prin metoda aceasta:

20200202_104709.jpg

Link spre comentariu
Acum 5 ore, CIBY2 a spus:

Se realizeaza tabelul, desenul sau ce este si se printeaza negativ pe hartie autocolanta, sau daca nu exista asa ceva, pe hartie normala de scris la o imprimanta cu jet de cerneala. Se pregateste un suport din tabla, preferabil din aluminiu, daca are gauri sau decupaje se vor practica inainte, apoi se lipeste cu atentie printul autoadeziv. Daca e hartie normala se poate folosi adeziv bicomponent, dar suprafata tablei trebuie smirgheluita si degresata cu un diluant pentru vopsele. Se preseaza intre doua suprafete plane pana la uscare. Dupa uscare se aplica mai multe straturi de lac auto transparent cu duritate mare, pentru protectie. 

Iata un exemplu realizat prin metoda aceasta:

20200202_104709.jpg

Genial idea! Deja vad pe olx Vând table sn320!

Link spre comentariu
La 22.02.2020 la 6:28, CIBY2 a spus:

Se realizeaza tabelul, desenul sau ce este si se printeaza negativ pe hartie autocolanta, sau daca nu exista asa ceva, pe hartie normala de scris la o imprimanta cu jet de cerneala.

Asa ma gandisem si eu sa imi refac tabelele (am aflat de metoda pe youtube) dar nu credeam ca merge asa bine, multumesc pentru sfaturi.

Referitor la starea utilajelor de la noi... din pacate la noi in tara nu prea exista un respect pentru utilaje si scule in general, am vazut de ex la un service auto destul de bine utilat ca mecanicul arunca pe podeaua de beton sculele! Efectiv le lasa sa cada in loc sa sa le puna pe dulapul de scule, doar pistolul de impact a avut parte de un tratament mai "bland", i-a infranat caderea tinand de furtun..., l-am intrebat de ce face asa si raspunsul a fost: "ce domne, si-au scos banii!". Nu inteleg aceasta mentalitate si din pacate acelasi lucru se aplica si pentru utilaje si auto.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Sansa face ca cei care nu se pricep sa aiba acces la f multe ocazii de scule bune.Cei care se pricep un pic,trebuie sa faca ceva sacrificii si sa mestereasca mult pt a obtine o scula...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Domnilor!!

E lipsa de educatie si cultura tehnica. Pentru ca orice s-ar zice exista si cultura tehnica. Daca de mic, copilul a vazut ca parintele isi arunca rindeaua ,coasa sau biciusca de la caruta,asa va face si el si nu va avea niciodata respect pentru dotarile din gospdarie. Si la un alt nivel,scoala nu cultiva respectul pentru lucrul bine facut si pasiunea pentru tot ce ajuta  sa ajungi la a avea un lucru bine facut.Unul dintre motivele pentru care nemtii au pierdut razboiul, a fost si acela ca au pierdut prea mult timp cu calitatea si precizia de executie a armamentului in detrimentul cantitatii. Aliatii au facut invers.M-am uitat la englezi;au fabrici-muzeu pentru toate lucrurile mari sau mici,care le-au schimbat modul de viata: pentru nasturi,etichete de whisky,hartie igienica,caramida,tigla,samd.Noi? Le-am considerat vechituri si le-am aruncat. De ce nu invatam de la altii? Nu stiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări