Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalatArtic ef6100

Florin berdila

Postări Recomandate

Sal ,am  o problema am avut la masina de spalat pompa de apa de evacuare avea un carait pana pleca din loc ,am comandat pompa apa noua am montato a disparut acel carait dar dupa ce evacuiaza apa se aude ca si cum ar mai avea apa in pompa si vrea sa o evacuieze zmmm zmmm zmmmm zmmm parca ar mai ramane o cantitate mica de apa si ar inpingeo apoi iar ii vine inapoi si tot asa ce ma sfatuiti

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

7

• doru3160

4

• validae

3

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Păi şi nu ţi se mai opreşte pompa de evacuare sau durează ceva mai mult evacuarea ? Că uneori e normal să evacueze ,,în şuturi,, ultima dată, fiindcă e apă puţină şi se întoarce de pe furtun o parte...

Link spre comentariu

Aveţi mare dreptate domnule Validae ca o parte de apa de pe furtun se reintoarece dar inainte dc nu facea la fel sau am,dereglat eu furtunu la montarea pompei si cum ad putea face sa nu mai ramana apa pe frtun

Link spre comentariu

Pompa veche avea uzura la palete si nu dovedea sa arunce ultimii stropi si sa-i plimbe pe furtun. Eu de cand am masina aud zgomotul ala, si chiar nu m-a deranjat, nu stiu unde e problema.

Link spre comentariu

E normal sa ramana un scuipat de apa in pompa, pt ca altfel s-ar bloca dupa ce se usuca. In furtun e o coloana de apa de aprox. 0,5m (ca de asta ti se recomanda sa pui furtunul pe marginea cazii, sau undeva mai sus, nu la sol, sa nu se duca apa pe principiul vaselor comunicante)  pe care pompa are tendinta sa o arunce afara. Cum in cuva nu mai e apa, cand coloana ajunge sus, pompa se dezamorseaza, si coloana de apa vine inapoi.Daca pompa nu e oprita, ciclul se repeta, cu zgomotul de rigoare.

Link spre comentariu

Domnule Doru la mine furtunu pleaca de jos de la pompa urca in sus pe interiorul masini iar apoi coboara vreo 40cm si intra intrun furtun de scurgere am sa fac,o poza sa vedeti daca este bine

Link spre comentariu

E foarte bine, furtunul trebuie să aibă o buclă al cărei scop e tocmai să reţină apa, fiindcă maşina nu are o supapă care să facă asta, iar fără buclă, umplerea maşinii ar fi imposibilă.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florin berdila a spus:

la mine furtunu pleaca de jos de la pompa urca in sus pe interiorul masini

Au facut ei tot ce trebuie, tu nu mai ai decat sa-i dai apa, paie si bataie. Poti pune furtunul cum vrei, bucla se formeaza oricum prin traseul din interior.Au fost masini la care iesirea din pompa a furtunului se facea pe partea de jos a masinii. La alea trebuia sa ai grija sa faci bucla...la a ta, e ok asa.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 19.02.2020 la 8:43, doru3160 a spus:

E normal sa ramana un scuipat de apa in pompa, pt ca altfel s-ar bloca dupa ce se usuca. In furtun e o coloana de apa de aprox. 0,5m (ca de asta ti se recomanda sa pui furtunul pe marginea cazii, sau undeva mai sus, nu la sol, sa nu se duca apa pe principiul vaselor comunicante)  pe care pompa are tendinta sa o arunce afara. Cum in cuva nu mai e apa, cand coloana ajunge sus, pompa se dezamorseaza, si coloana de apa vine inapoi.Daca pompa nu e oprita, ciclul se repeta, cu zgomotul de rigoare.

Dacă punem furtunul la sol apa din cuvă nu se duce ""pe principiul vaselor comunicante "" care face referire la un alt fenomen  ci doar prin fenomenul natural al curgerii lichidelor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări