Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Retro TubeAmp

Усилитель

Postări Recomandate

Amplitudinea brumului nu este data numai de valoarea c-urilor de filtraj .ESR-ul este hotarator in acest caz si de multe ori condensatorii moderni au un ESR mai mare decat unul de 50microF de care se foloseau la filtrajul radiourilor chiar daca capacitatea este de multe ori mai mare.Ar fi bine sa te gandesti si la acest aspect.

Cat priveste masa, este asa de imprevizibil rezultatul cu masa la sasiu ...mai ca-mi vine sa-l aseman cu prognoza meteo.Pana la urma este alegerea ta si tin inca odata sa te felicit pentru perseverenta si abordare .

Link spre comentariu

De ESR nu mi-a frica , am condensatori de calitate ,vin mai mmulte in paralel si decuplate cu NOS cu ulei ,etc.Oricum minusul general vine pe platbanda de cupru ce va lega cele 2 module ,deci nu va circula 30cm din spate in fata prin sasiu , iar cele cateva piese care vin la placa de cupru nu cred sa faca diferenta , e chiar mai buna situatia decat cele facute pe circuit imprimat unde tot exista ceva ramificatii ,rezistente de traseu etc .

Link spre comentariu

Am niste rusoaice NOS  patrate cu ulei ,cam 5/6cm ,au talpa de fixare cu 2 suruburi......

Celelalte sunt Nippon Chemichom ,japoneze......NOS ,930uF/450V

Link spre comentariu

Foarte multe amplificatoare Fender și nu numai, care au fost fabricate până în anii 80, Fender încă mai fabrică câteva modele pe "cartoane", au masa la sasiu, cine a avut ocazia să asculte așa ceva a observat că nu au pic de humm, hiss sau alte zgomote. Se pot construi amplificatoare cu masa la sasiu. 

Am pus și două poze cu un amp pentru chitară, construit de mine, la care sasiul este masă, din 102 amplificatoare pentru chitară construite de mine, cred că maxim 10 au masa la sasiu. Amplificatorul nu are zgomot, doar un hiss mai mare pe canalul 2, acest canal fiind high gain, pentru metale grele și foarte grele. 

chassis-after1.jpg

post-4481-0-61355800-1340043659 (1).jpg

post-4481-0-06780500-1340043653.jpg

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

Una e sa pui masa la sasiu, cum ai facut tu si alta e sa folosesti masa ca sasiu ! Altfel ce rost au firele albastre care leaga cosele de masa ...Poate fi folosit sasiul ca masa , desigur , dar nu intotdeauna este o solutie buna. In acest sens am postat mai sus si bineinteles constructorul alege propria metoda.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, gheo23 a spus:

Una e sa pui masa la sasiu, cum ai facut tu si alta e sa folosesti masa ca sasiu ! Altfel ce rost au firele albastre care leaga cosele de masa ...Poate fi folosit sasiul ca masa , desigur , dar nu intotdeauna este o solutie buna. In acest sens am postat mai sus si bineinteles constructorul alege propria metoda.

Ce ai văzut în zona tuburilor sunt doar câteva conexiuni la sasiu,nu aveam cum să lipesc pinii 1 și 8  ale soclurilor direct pe sasiu, sunt multe locuri unde masa este sasiul, cele mai multe conexiuni sunt în zona potențiometrelor. 

Editat de Faust2018
Link spre comentariu

Mi-a sosit cu curierul  pachetul cu piese comandate pt amplif , din pacate sunt numai jumatate din piese , am contactat telefonic TME si au spus ca nu au pe stoc rezistorii ceruti si o sa-i primesc mai tarziu ,si ca nu trebuie sa platesc inca un transport ( sper ) .

Au venit si cei 4 condensatori Miflex 0.33/400 audio capacitor cu polipropilena ,la 8lei /buc e bun ......deocamdata .

Varianta cu cupru PP si ulei costa 118 lei/buc......dar macar  "merge"pana la 600V ...

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Daca-mi este permisa si mie o mica interventie: am facut si eu mai demult un amplificator PP hibrid cu opamp ca preamplificator si defazor si GU29 tuburi finale.

Ampliful l-am bagat intr-o carcasa din tabla de fier de 1,5 mm grosime si i-am facut un asa zis star ground, intr-un punct din mijlocul sasiului am conectat cu surub, saibe zimtate si piulite, toate minusurile din amplif, preu si sursa. Rezultatul a fost brum 0 si nici zgomot de fond nu aveam, decat un foarte firav hiss pe tweetere.

Mai jos o poza spre exemplificare, din pacate nu mai am pozele cu interiorul amplifului.

amps_chips_and_star_ground.jpg

Link spre comentariu

Am pus soclurile si comutatorul "SCTI " ( sistem control tensiuni importante ) am facut si o scala deocamdata negradata , dar cu toate ca arata retro si ca material ,si ca design  parca lipseste ceva "suflet ".....

Vreau sa fac la strung niste inele care sa acopere suruburile soclurilor , strungarii de aici stiu cam unde as gasi mai ieftin bara alama de 50mm ,lungime 250mm , nu la 2m cum au firmele ?

var110.jpg

Link spre comentariu

Dupa un pahar de vin Sirah Australia , mi-a venit inspiratia , am tras la pila in prostie , totul e facut de mana , si am gasit solutie pt scala "SCTI" care are suflet ( si lumina din spate ) prin textolitul de 0.8mm ( cumparat de la Leo , multumesc ) si arata mult mai bine......

var210.jpg

Link spre comentariu
La 17.06.2020 la 18:32, Усилитель a spus:

Vreau sa fac la strung niste inele care sa acopere suruburile soclurilor , strungarii de aici stiu cam unde as gasi mai ieftin bara alama de 50mm ,lungime 250mm , nu la 2m cum au firmele ?

Daca gasiti vreun atelier mecanic pe undeva, in mod sigur exista resturi ramase de la alte prelucrari, pe care strugarii le strang in dulapiorul lor. Zic din experienta, am fost strungar 10 ani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări