icar Postat Septembrie 3, 2020 Partajează Postat Septembrie 3, 2020 Da, m-am prins, glumeam si eu. Spor! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 3, 2020 Partajează Postat Septembrie 3, 2020 Super frumoase cablajele! De unde pot procura doua bucati ? Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 3, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2020 (editat) 2 hours ago, Ovidanie said: Super frumoase cablajele! De unde pot procura doua bucati ? Nu sunt cablajele mele, eu fac in stil clasic, point to point... Sunt facute de Dyscus si se dau doar impreuna cu transformatoarele de iesire aferente. Editat Septembrie 3, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2020 S-a terminat concursul foto TME : „Electronica prin ochiul obiectivului” ( nu am luat nimic ) Vă prezentăm mai jos lista celor premiaţi, ale căror fotografii au fost considerate cele mai bune şi vor fi incluse în calendarul TME 2021: Ancuta Bocsa Rafał Feldzensztajn Marta Florczak Petr Havlíček Claudiu-Ion Mihai Sebastian Krawczyk Mateusz Michalik Krzysztof Pabisz Dawid Remisiewicz Remigiusz Sosnowski Jaroslav Šubr Jan Wójcik Mateusz Wróbel Pentru autorii câtorva fotografii care nu s-au aflat printre câştigătoare am rezervat menţiuni suplimentare. Iată lista autorilor recompensaţi astfel: Tomasz Bajraszewski Otniel Bocsa Alexandru Danco Stefan Fodor Józsa László Piotr Oleksy Zbigniew Ragin Leszek Zdrach Noul calendar va fi editat la sfârşitul lunii decembrie – începutul lunii ianuarie. Informaţiile despre data exactă a publicării vor apărea pe site-ul nostru. Calendarele vor fi ataşate la comenzile primite de la TME. Intretimp m-am lovit de o problema ,soclurile cumparate din Germania sunt foarte proaste ,probabil chinese ,am luat ceramice pe considerentul ca transmit caldura mai eficient ,pe capac ,care la mine e destul de gros ,asa am si facut gaurile sa fie contact bun .Octalele au pinii miscatori ,nu au partea de sus in forma de palnie sa ghideze piciorul tubului ,asa ca 2-3 dau in margine si nu lasa tubul sa intre ,ceva poate ajuta daca pinii vor fi lipiti si nu vor misca . Cele novale au pinii putin elastici ,tubul intra greu ,sunt sanse de spargere ,crapare in zona pinilor . Am testat cu rusesti ,au sticla mai groasa .....Dupa ce intra ,se misca tubul in toate directiile "balangane " cele 2 piese ceramice au joc ,nitul nu strange ca lumea ,la o incercare de nituire s-a crapat .Am pus surub cu cap ingropat ,acum nu mai misca , dar se misca pinii in sus si jos ,inca e naspa .Am indoit in L pinul la iesirea din ceramica si combinat cu lipire picatura de cositor va mai imobiliza .....dar nu sunt multumit cu situatia......am testat niste socluti recuperate ,e o placere sa bagi si sa scoti tuburi.Numai ca sunt prea mici pt gaurile facute.... Daca ma apuc de montat piese ,nu mai pot sa le schimb..... Interior inainte de montat socluri... : Ocoliti soclurile urmatoare : Link spre comentariu
tm07uxo Postat Noiembrie 13, 2020 Partajează Postat Noiembrie 13, 2020 Buna ziua....Azi ar putea fi zi norocoasa ptr. Dvs. Sunt putin derutat si de acea va intreb....aveti circuitul imprimat nu-l veti folosi ? Va fi facut montajul pe cose ? Daca da ....va pot dona eu socluri de calitate dar din demolari.. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 13, 2020 Partajează Postat Noiembrie 13, 2020 Nu stiu ce sa zic in privinta soclurilor. Cam din astea am pus si eu. E drept, cam bălăngăne contactele, dar dupa ce lipesti pesele/firele, se fixeaza. La mine, tuburile au intrat perfect. Link spre comentariu
Mitica M. Postat Noiembrie 13, 2020 Partajează Postat Noiembrie 13, 2020 Recomand introducerea unui tub consumat (de sacrificiu) in soclu, indoirea coselor putin spre exteriorul soclului, eventual si o sucire a lor cu 10-20grade si pe urma lipite. In felul acesta nu cred ca se vor mai balanganii tuburile in soclu pe viitor. E adevarat ca soclurile chinezesti sunt mai proaste decat cele rusesti iar diferenta de pret...e justificata. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 13, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2020 2 hours ago, tm07uxo said: aveti circuitul imprimat nu-l veti folosi ? Nu este circuir imprimat , este tabla de cupru de 0.8mm ,care va fi masa ,vine in paralel prin suruburi cu placa de aluminiu care e in paralel cu cea de alama de deasupra.Piesele vin intre pinii soclului si cose ,am facut in mare asezarea lor ,asa e rezultat asezarea coselor.Din demolari am si eu socluri ,dar marimea nu corespunde ,m-am bazat pe aste ,noi din Germany .....Cel mai apropiat sunt cele novale NOS rusesti , dar la capac da 1mm distanta care arata urat ,intre capac si inelele racitoare ,care si mascheaza prinderea soclurilor . 2 hours ago, icar said: Nu stiu ce sa zic in privinta soclurilor. Cam din astea am pus si eu. E drept, cam bălăngăne contactele, dar dupa ce lipesti pesele/firele, se fixeaza. La mine, tuburile au intrat perfect. Si la mine dupa ceva bagat scos intra mai bine , am facut cu tuburi rusesti..... am ECC83 si 88 Telefunken, cand le iei in mana simti ce subtire este sticla.... 2 minutes ago, Mitica M. said: eventual si o sucire a lor Asta e o idee buna , parca am si vazut practic in aparate vechi , mersi de idee... Link spre comentariu
tm07uxo Postat Noiembrie 13, 2020 Partajează Postat Noiembrie 13, 2020 Pai mai sus nu este postat placa circuit imprimat ? http://audioforum.hu/download/file.php?id=4142 Editat Septembrie 3 de Усилитель Citează Усилитель Membru Membru activ 760 postări Autor Postat Ieri la 15:08 Scuze am gresit in mare graba postarea Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 13, 2020 Partajează Postat Noiembrie 13, 2020 (editat) In modelul ăsta nu bălăngane tubul https://www.tube-town.net/ttstore/socket-octal-ceramic-chassis.html La modelul octal cumpărat mai apare ceva nasol, în timp pinii tubului nu mai fac contact ferm, se lărgește partea mamă a solului, dacă se scoate și se introduce des un tub în soclu. La cele novale trebuiesc răsuciți un pic pinii solului, tubul intră mai greu în soclu până se scoate și se băga un tub de.... 10...15 ori. Novale, eu folosesc asa ceva https://www.tube-town.net/ttstore/noval-socket-ceramic-chassis-mount.html Astea https://www.tube-town.net/ttstore/socket-noval-belton-vt9-st-c-chassis.html sunt cele mai proaste, te chinui să bagi tubul în soclu. tuburile novale Electroharmonix nici nu intra in ele, fiind un pic mai mari în diametru, nu le dă voie gulerul pe care se prinde ecranul. Eu prind soclurile "pe dedesubt" nu se văd sistemele de prindere, se vede doar partea in care se introduce tubul. Dacă știam ce ați comandat.... vă dădeam eu niște socluri. Editat Noiembrie 13, 2020 de viobio Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Am desfacut cu greu una din doua boxe Electronica Industriala , Totul era bine lipit ,in multe locuri ,si fata si spatele ,doar difuzoarele erau prinse cu suruburi .Interesant este intaritura din apropierea difuzorului de bas ,bine lipita roata si cu 20 gauri pt circulatia aerului ,dar si pt amortizare . Am 2 difuzoare Visaton BG 20-8 noi , am gandit niste boxe , retro , in stil Cathedral radio .( partea de sus ) In partea de jos va fi basul ,placa groasa de la boxa EI va fi intoarsa ,voi slefui materialul gros pt a face o mica palnie exponentiala .In mijloc buton rotativ vechi ,la potentiometru reglaj medii sau inalte .Basul va fi "protejat "de 3 fire de alama in paralel pe mijloc....Cateva intrerupatoare basculante duble cu 6 pini ,marime mare ,vor varia filtrul de la "fara filtru= banda larga " la mai multe valori pt bas si medii . Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 16, 2020 Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 Interesant proiect, imi place! Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2020 1 hour ago, Liv said: Boxa aia o să arate ca aparatul ăla de radio? Putin ,partea de sus si marginile,inchipuie ca se prelungeste in jos cu boxa romaneasca ..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Acum 7 ore, Усилитель a spus: Putin ,partea de sus si marginile,inchipuie ca se prelungeste in jos cu boxa romaneasca ..... Acu', pe bune, trebuia sa te faci...tamplar! Doar daca privesc boxa aia ''bisericeasca'' si-mi trece tot cheful de ...muzica. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 17, 2020 Partajează Postat Noiembrie 17, 2020 Cu un traforaj bun, ceva rabdare si pricepere, se rezolva. Din pacate, dupa moartea frafelui, nu mai am acces la vreo scula de timplarie, asa ca, proiectul meu, cel putin deocamdata, e blocat la faza... lemn. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum