Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Diluant Prenadez

Postări Recomandate

La plastic nu prea merge. Adica eu n-am reusit prea multe, in schimb cu benzen e alta poveste. Merge la lipit plastic perfect, il folosesc si in prezent si mai foloseam cloroform pt plexiglas, ciclohexanol pt PVC. Astea au ramas valabile, pt cine mai are acces la asemenea substante. Pt tevi din PVC stiu ca instalatorii bagau span de PVC in ciclohexanol si faceau un adeziv foarte bun, inaintasul celui de acum din comert. Dar pt prenadez, mai bine ca toluenul nu merge nimic.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

La ABS merge nitro, cloroform, acetona. Exista plasticul de galeata, cum ii zic modelistii, polipropilena, care nu se lipeste cu nimic. Doar termic. Ciclohexanona, cred ca mai am putina, daca nu s-a evaporat, o foloseam cind faceam benzile din fire izolate cu PVC. Mai exista Codez-ul, il foloseau instalatorii. Pentru plexiglas, folosram acid acetic glacial, lipea mai bine decit cloroformul, dar putea rau, numai afara puteai lucra.

Toluenul mergea perfect la prenadez, nu ii strica calitatile. Acum nu se mai gaseste nimic, toate au regim special. E drept, ciclohexanona e cancerigena, ca si toluenul, xilenul si altele, de altfel.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, icar a spus:

E drept, ciclohexanona e cancerigena, ca si toluenul, xilenul si altele, de altfel.

Produsele preparate si semipreparate din carne, painea, si cam tot ce se proceseaza industrial...macar de toluen si ciclohexan le mai putem feri, dar de celelalte cine sa ne mai pazeasca?

Link spre comentariu

Din pacate, Dorule, ai mare dreptate! Monociclamatul de sodiu, potentiator de gust, e cel mai nasol. Si se baga in ori ce! Dar nu-i bai, doar ciclohexanona e periculoasa. In oras, acum citiva ani, pe cind varanul avea o fabrica similara in Victoria, eta mare tevatura cu formaldehida! Moa, ne omoara Cronospanul, copiii se imbolnavesc, miroase urit cind esti pe pasarela (desi nimeni nu stia cum miroase formolul), sa se inchida fabrica, huooooo! S-au facut masurari si s-a gasit ...pulbere de cauciuc. Cea mai mare concentratie de formaldehida, s-a gasit intr-o intersectie, departe de fabrica. De cind cu autostrada, copii nu mai tusesc, formaldehida nu mai e... Adica, interesul poarta fesul!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări