Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LED Sony KDL-32EX600

Vizitator

Postări Recomandate

Din descrierea la telefon parea defecta sursa pt LED-uri si am zis ca nu poate fi ceva asa dificil. Este adevarat ca in viteza, pe schema nu am putut identifica componentele sursei LED. dar am zis ca este altceva cu placa pe masa. Cu greu am inteles cum ar functiona aiuristica schema dar asta a devenit neimportant cand am vazut ca de fapt lipsesc comenzile DIMMER si BL_ON. Din ce vad eu in ultimul timp voi aproape in exclusivitate gasiti defecte de memorie sau soft, daca credeti ca este la fel si aici voi apela la un coleg din BUC. dispus sa preia aparatul.

Link spre comentariu

Nu se aprind LED-urile. Da comanda ON de 3 ori si apoi intra in STBY. Tensiunea pt leduri se obtine ciudat, asa cum am scris. Pe un pin sunt 100V constant redresat cu o dioda sin sursa de forta si dintro infasurare flotanta obtine o tensiune negativa. Aceasta tensiune este obtinuta doar daca avem BL_ON care aici lipseste. Culmea ca pe BL_ERR il genereaza.

power-on.jpg

Link spre comentariu

In speranta ca nu e “topic de adunat fluturi la bec”, as sugera injectarea pe BL_ON din sursa externa a unei tensiuni intre 1,8V -3,3V.

Daca Dimmer si BL_ON lipsesc, de regula e defecta placa de baza.

Osciloscopul in Gate-ul feturillor te-ar putea lamuri.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ne cunoastem de ani buni si tot ma derutati. Cum sa apara curent prin leduri daca lipseste comanda care inseamna "alimenteaza ledurile"? La toate sursele intalnite pana acum puteam inlocui ledurile cu rezistente calculate pe acelasi consum si testam fara probleme. Asta are o schema imbarligata fara circuit specializat (Sony este experta in asta) si inca nu mi-am facut un plan ca sa verific sursa separat. Probabil ca maine incerc o solutie dar deocamdata am lipsa un semnal de start.

Si placa pt cei ce vad fluturi:

IMG-9507-1024.jpg

Am postat aici pe 7 nov comportarea cu rezistente diferite in locul ledurilor:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 21 minute, Koko a spus:

Ce IC are  in driver? Ai schema?

Pentru fluturii aia te rog sa nu mai intervii pe niciun topic al meu. Esti trecut la "ignore".

CITAT:   Asta are o schema imbarligata fara circuit specializat (Sony este experta in asta) si inca nu mi-am facut un plan ca sa verific sursa separat. Probabil ca maine incerc o solutie dar deocamdata am lipsa un semnal de start.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai, ce faci tu mai nene aici, dai franturi de informatii doar pentru a te da important si denigra?

Postezi doar parti din schema, de ce?

Nu te mai da interesant atata timp cat nu esti in masura sa intelegi influenta softului asupra hardului.

Nu te mai speria de „scheme imbarligate“, este si mai grele.

sony_kdl-32ex600_chassis_az1-n_3a-0.5.pdf

FII OM!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 16 ore, miticamy a spus:

Culmea ca pe BL_ERR il genereaza

Daca BL_ERR este prezent inainte ca main-ul sa genereze BL_ON si DIMMER atunci  defectul ar putea fi la nivelul leduri sau convertor DC-DC leduri. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări