Cristianradu Postat Februarie 14, 2020 Partajează Postat Februarie 14, 2020 Buna ziua sunt nou pe acest forum si as dori daca se poate o informație. Ma poate ajuta si pe mine cineva informativ cu o ideea cum ar fi mai bine sa fac instalația electrică într-o casă nouă daca am proiectul? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 14, 2020 Partajează Postat Februarie 14, 2020 Păi nu ai tot ce trebuie în proiect ? Link spre comentariu
Cristianradu Postat Februarie 14, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2020 Am doar partea de arhitectură fara planuri de instalație electrica și termică. De asta voiam informativ daca cineva Poate sa ma ajute pe planul meu cu ceva idei cum s.ar putea efectua Link spre comentariu
validae Postat Februarie 14, 2020 Partajează Postat Februarie 14, 2020 Păi instalaţia electrică o poţi personaliza după cum vrei, ca şi poziţie a corpurilor de iluminat, prizelor şi întrerupătoarelor.În rest există normative privind secţiunile cablurilor şi tipul aparatelor folosite.Instalaţia poate fi concepută mai uşor după construcţia efectivă a casei, când te poţi plimba prin camere şi hotărăşti unde vrei să fie poziţionate fiecare.Că există şi programe ,,Virtual Reality,, ce permit acelaşi lucru, dar nu toţi avem acces la ele... Link spre comentariu
Cristianradu Postat Februarie 14, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2020 Am inteles. Deci mai bine astept sa ridic casa si dupa sa vad Link spre comentariu
validae Postat Februarie 15, 2020 Partajează Postat Februarie 15, 2020 E de preferat aşa, vezi mai bine pe ziduri unde vrei să fie fiecare aparat... Link spre comentariu
valangjed Postat Februarie 15, 2020 Partajează Postat Februarie 15, 2020 Ideal ar fi ca arhitectul sa puna in proiect si pozitia corpurilor de iluminat in functie de ce material se foloseste la "interioare".Altfel, cand casa e "la rosu" (atunci se face instalatia electrica) e mai greu sa-ti dai seama cum va fi iluminarea camerelor. Link spre comentariu
Cristianradu Postat Februarie 15, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2020 (editat) Am inteles. Eu vroiam mai mult Sa vad unde ar fi mai ideal sa poziționez tabloul principal si daca as putea sa merg cu circuitele peste planseu. Precizez ca proiectul nu are etaj Editat Februarie 15, 2020 de Cristianradu Link spre comentariu
valivoi Postat Februarie 16, 2020 Partajează Postat Februarie 16, 2020 (editat) Dupa schita pe care ati pus-o, tabloul electric se va pozitiona fie pe hol fie in garaj,in apropierea usii de acces in hol,daca traseele electrice trec prin pod prin apropiere de elemente combusibile eu le-as face cu cablu antifoc vor fi protejate in tuburi metalice(copex metalic),iar dozele derivatie le-as pune metalice ,cu insemnarea neaparat a traseelor si dozelor pe schita constructiei.Se poate face toata instalatia in pod,cu acces permanent la dozele metalice,cu,coborarea in directia fiecarui aparat prin tavan in jos,dar aceasta varianta de instalatie este mai scumpa datorita costului copexului metalic a cablului antifoc si a dozelor de legaturi metalice.Neaparat centrala termica ,masina de spalat,aparatul(aparatele) de aer conditionat,boilerul electric si eventual plita electrica,hidroforul vor avea fiecare circuite individuale dedicate. Editat Februarie 16, 2020 de valivoi 1 Link spre comentariu
Cristianradu Postat Februarie 16, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2020 Multumesc mult pt informație. O sa tin cont de ea Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 La 15.02.2020 la 19:09, valangjed a spus: Ideal ar fi ca arhitectul sa puna in proiect si pozitia corpurilor de iluminat in functie de ce material se foloseste la "interioare". Idealul e scump intotdeauna.Nu cred ca cel care a facut proiectul a refuzat sa faca si restul, doar ca majoritatea isi spun ca le fac ei si singuri, ce mare branza un kil de cas? Link spre comentariu
Cristianradu Postat Februarie 20, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2020 Acum 6 ore, doru3160 a spus: Idealul e scump intotdeauna.Nu cred ca cel care a facut proiectul a refuzat sa faca si restul, doar ca majoritatea isi spun ca le fac ei si singuri, ce mare branza un kil de cas? Nu e chiar asa si nu a fost vb de bani. Poti sa alegi sa faci cu un arhitect doar proiectul. Iar daca vrei si partea de interioare este altceva. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 20, 2020 Partajează Postat Februarie 20, 2020 Cum zici tu, poti alege ce vrei in functie de banii care ii ai. De regula o instalatie electrica la o casa nu e o problema ce o poti rezolva pe forumuri. La majoritatea li se pare o gluma, a carei rezolvare nu merita platita unuia care a tocit bancile facultatii, si atunci se apeleaza la electrozugravi cu indicatii pretioase de pe forumuri. Ce sa zic...succes. Link spre comentariu
Cristianradu Postat Februarie 20, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2020 Acum 1 minut, doru3160 a spus: Cum zici tu, poti alege ce vrei in functie de banii care ii ai. De regula o instalatie electrica la o casa nu e o problema ce o poti rezolva pe forumuri. La majoritatea li se pare o gluma, a carei rezolvare nu merita platita unuia care a tocit bancile facultatii, si atunci se apeleaza la electrozugravi cu indicatii pretioase de pe forumuri. Ce sa zic...succes. Perfect adevarat. Ai subliniat foarte bine si iti dau dreptate. Doleanta mea era alta. Proiect de instalații propus am. Doar doar sa vad si alte variante. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum