Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bareta led Samsung

ilcsa

Postări Recomandate

Buna ziua, am la mine un tv samsung smart UE32ES5700 cu o singura bareta led srip (32 2012svs32 44 2d rev1.0) defecta, ledurile sunt de 6 v. Am comandat o alta bareta fara sa stiu ca exsita si cu varianta (mai ales ca si seriile au fost ascunse de o folie alba care acopera) de 3v si la primire fara sa-l probez am observat ca la bareta comandata ledurile erau de 3v. Furnizorol nu are varianta cu 6v ca sa-l pot schimba. Intrebarea ar fi ca la sursa invertor led BN44-00501A ar fi posibila ceva modificari simple pentru a reduce alimentarea baretei, numarul ledurilor pe bareta e  44 fie de 6 ori 3 volti legat in serie 2x cate 22 leduri, sau sa fac modificare pe bareta sa fie alimentat in serie toate  44. La iesire invertor alimentare  bareta fara sarcina am 174 v.

Ulterior am aflat ca diferenta face ultima cifra din serie bareta: rev 1.0=6 v; rev 1.1=3 v.

Astept sugestile dv.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu72

1

• ilcsa

1

• lucadorin

1

• Marian Roman

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, ilcsa a spus:

Buna ziua, am la mine un tv samsung smart UE32ES5700 cu o singura bareta led srip (32 2012svs32 44 2d rev1.0) defecta, ledurile sunt de 6 v. Am comandat o alta bareta fara sa stiu ca exsita si cu varianta (mai ales ca si seriile au fost ascunse de o folie alba care acopera) de 3v si la primire fara sa-l probez am observat ca la bareta comandata ledurile erau de 3v. Furnizorol nu are varianta cu 6v ca sa-l pot schimba. Intrebarea ar fi ca la sursa invertor led BN44-00501A ar fi posibila ceva modificari simple pentru a reduce alimentarea baretei, numarul ledurilor pe bareta e  44 fie de 6 ori 3 volti legat in serie 2x cate 22 leduri, sau sa fac modificare pe bareta sa fie alimentat in serie toate  44. La iesire invertor alimentare  bareta fara sarcina am 174 v.

Ulterior am aflat ca diferenta face ultima cifra din serie bareta: rev 1.0=6 v; rev 1.1=3 v.

Astept sugestile dv.

Multumesc.

nu prea ai cum sa reduci tensiunea pentru leduri la jumate... se gasesc pe aliexpress destule la preturi rezonabile

Link spre comentariu

Tu ai 4 arii de leduri ,cate 2 arii puse in paralel.Vezi cum sint conectate si pune.le in serie,am facut de mai multe ori operatia cind neavind led.uri de 6v am pus de 3V si a trb sa modifuc circuitul.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări