Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Explicatie fenomen difractie... (?)

Postări Recomandate

Acum 13 ore, +_Florin_+ a spus:

Liviu, formula D = 3.57 x (rad. h1 + rad. din h2) nu am inventat-o eu.

N-am zis c-ai inventat-o tu, am zis ca eu n-o stiu.

Acum 13 ore, +_Florin_+ a spus:

Eu am vrut să subliniez că nu-i suficientă doar atmosfera limpede pentru a obține acea fotografie (se vede inclusiv baza munților) ci și "oleacă" de refracție.

Da, si ai avut chiar dreptate - muntii se vad complet ajutati de efecte de propagare a luminii. Raspunsul meu "adresa" numai prima din intrebarile initiale:

La 13.02.2020 la 16:34, fritz_vali a spus:

De peste o ora tot caut pe net despre cum e posibil sa se vada din Bucuresti Muntii Bucegi (fenomen rar).

Ca mai era o intrabare initiala

La 13.02.2020 la 16:34, fritz_vali a spus:

de ce se vad muntii asa aproape? 

la care raspunsul e, probabil, o combinatie intre raspunsul tau (refractie) si cel al lui ratza - obiectivul zoom folosit.

Eu am fost curios sa citesc si despre autorul pozei si am vazut cu ce tun se plimba dupa el la pozat.

Oricum, am gasit si explicatia autorului

Citat

“It is not the first time when I take such picture, I captured the Carpathians from Bucharest almost every year, both in summer and winter. It is a phenomenon due to the lens I used. When you use lens with wide focal, it is called compression. The plan compresses, because the photo is in 2D, not in 3D, and things are compressed then. But I can guarantee, I captured images even with the mobile phone, they are very visible even with the naked eye. Besides, on Wednesday the weather conditions were very good, the atmosphere was clear after the rain the previous day, the chill in the morning, the fresh air,”

:

Editat de Liviu M
Link spre comentariu
La 15.02.2020 la 20:08, sesebe a spus:

În primul rind pt ca pământul e plat. 

Nu inteleg ce atata filosofie, ati primit deja raspunsul corect. Ce atata trigonometrie si alte prostii inutile. Pamantul este plat si sta pe spinarea a catorva elefanti. Cati? De fapt asta ar trebui sa va intereseze! Calculati asta, nu prostii despre curbura Pamantului. Cand toti elefantii de pe planeta vor fi fost ucisi, luam de acolo, iar in loc punem o proptea, este foarte simplu.

Gata, pe asta am rezolvat-o!

Link spre comentariu

Pai da, Atlas era titanul care tinea Pamintul pe umeri. Cind il mai minca pe oareunde, scarpinindu-se, provoca cutremurele!

Frati-su,  Epimeteu (cel care gindeste prea tirziu sau gindeste dupa ce a comis-o), tot tinan si el, a facut o boacana, dupa ce Zeus a creat animalele si oamenii: insarcinat sa imparta darurile ceresti aninalelor si oamenilor, in exces de zel a daruit aproape tot aninalelor, oamenilor raminindu-le praful de pe toba. Prometeu (cel ce gindeste inainte de a face ceva!!!!), frate si el cu Atlas,   a furat focul si l-a daruit oamenilor. Chestia e ca, Epimeteu, fara sa gindeasca si curios ca o muiere, a deschis cutia Pandirei. Restul il stiti!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări