Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HELP telecomanda tv LG

victordascalescu54

Postări Recomandate

Am o telecomana de la tv-ul LG la care tasta de volum nu mai merge.

Am desfacut telecomanda si am curatat-o dar defectul persista.

Ma poate ajuta cineva cu o sugestie? Eventual cum sa imperechez o alta telecomanda, daca e fezabil?

Multumesc

IMG-20200212-WA0015.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• victordascalescu54

3

• Gabriel_S

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce tastă de volum nu funcţionează ? Vedeţi dacă nu cumva mai sunt şi alte taste care nu mai funcţionează, asta ar însemna că e un traseu comun întrerupt, iar asta se întâmplă de obicei la nivelul trecerilor (traversări) de traseu.Dacă doar acea tastă e singura nefuncţională, încercaţi să lipiţi cu superglue pe spatele butonului corespondent o bucată de staniol sau hârtie metalizată recuperată de la ciocolată.Cu timpul unele butoane se uzează prin ştergerea stratului de carbon, dar se pot recupera.Există şi kituri de reparaţie, ce au mici discuri acoperite cu carbon, se lipesc peste cele uzate...

Ar ajuta o poză clară de aproape cu partea cablată a plăcii, se pot eventual observa punctele slabe..

Link spre comentariu
Acum 55 minute, validae a spus:

E un exerciţiu practic care nu strică nimănui, nu din considerente de cost.....cu banii nu poţi cumpăra experienţă.

FOARTE CORECT.

Acum 58 minute, YO9IGS a spus:

E 25-30 de lei o telecomanda din asta... are rost sa mai pierzi timpul desfacand-o? 

DE UNDE?

Acum 2 ore, validae a spus:

Ce tastă de volum nu funcţionează ? Vedeţi dacă nu cumva mai sunt şi alte taste care nu mai funcţionează, asta ar însemna că e un traseu comun întrerupt, iar asta se întâmplă de obicei la nivelul trecerilor (traversări) de traseu.Dacă doar acea tastă e singura nefuncţională, încercaţi să lipiţi cu superglue pe spatele butonului corespondent o bucată de staniol sau hârtie metalizată recuperată de la ciocolată.Cu timpul unele butoane se uzează prin ştergerea stratului de carbon, dar se pot recupera.Există şi kituri de reparaţie, ce au mici discuri acoperite cu carbon, se lipesc peste cele uzate...

Ar ajuta o poză clară de aproape cu partea cablată a plăcii, se pot eventual observa punctele slabe..

Voi face diseara niste poze, multumesc. Oricum singura care nu functioneaza e cea de volum, nici in sus nici in jos.

Editat de victordascalescu54
Link spre comentariu

Deci sunt practic două comenzi nefuncţionale.Credeam că ori (Volum+) ori (Volum  -) nu funcţionează.Acolo e un traseu comun întrerupt cel mai probabil, doar dintr-o poză clară cu cablajul se poate desluşi unde ar fi întreruperea.Dacă se doreşte neapărat, există telecomenzi ce se pot programa chiar prin ledul propriu IR cu comenzile unui anumit tip de televizor, sunt multe mărci ce fac acelaşi lucru.

Link spre comentariu

Multumesc colegilor pentru sfaturi si pilde, mi-au prins bine.

Totusi, a fost alarma falsa.

Dupa ce am demontat, spalat , curatat, urmarit traseu cu traseu.......am realizat ca era o nefunctionare a tv-ului (habar n-am dece)

l-am resetat si a revenit la normal.

Inca odata multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări