raidaru Postat Februarie 12, 2020 Partajează Postat Februarie 12, 2020 Salutare, nu demult am achizitionat un sandwich maker si cam atat a tinut cat am si dat pe el, 40 lei Nu se mai aprind ledurile si nici nu se mai incalzeste. Aveti idee cam ce componenta s-ar fi putut duce? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2020 Partajează Postat Februarie 12, 2020 E stricat, ca și globul meu de cristal și deci nu-ți pot spune exact ce e stricat. Înăuntru este foarte simplu, nu sint multe chestii ce trebuie verificate. Ai multimetru și știi să-l folosești? Link spre comentariu
raidaru Postat Februarie 12, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2020 Acum 7 minute, sesebe a spus: E stricat, ca și globul meu de cristal și deci nu-ți pot spune exact ce e stricat. Înăuntru este foarte simplu, nu sint multe chestii ce trebuie verificate. Ai multimetru și știi să-l folosești? Da am intrebat ca poate e o chestie generala ce se strica la ele........am sa-l desfac si am sa masor sa vad unde se opreste curentul si dc Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 Verifici prima dată continuitatea cablului, de la ştecher până la intrarea în aparat.Apoi rezistenţele, conexiunea flexibilă dintre ele şi apoi siguranţa termică ce protejează în cazul blocării termostatului cu bimetal. Link spre comentariu
raidaru Postat Februarie 13, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2020 Am masurat la intrare si nu indica nimic, nu mi se pare normal..... Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 Ce masori acolo tovarășu? Volti sau ohmi? Ia o babeste... cablu de alim ia si măsoară l . Valoarea ohmica a rezistentelor. Ntc sau ptc daca e bun dau nu . În funcție de ce găsești defect , tu decizi daca reușești să l repari sau mai dai 40 lei pe altul nou . Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 (editat) Dacă văd eu bine, în poză aveai cablul de reţea conectat la multimetrul setat pe domeniul de tensiune alternativă de 200Vc.a. şi indicaţia era 1(over range).Adică tensiunea măsurată depăşea domeniul de măsură, lucru normal, fiindcă reţeaua are în mod normal între 220 şi 240V. Probabil că nu ai multă experienţă cu măsurătorile astea.Setează multimetrul pe Buzzer (cel mai mic domeniu de rezistenţe) şi cu dispozitivul deconectat de la reţea, măsoară continuitatea dintre fiecare pin al ştecherului şi capătul cablului ce intră în aparat.Trebuie să ai continuitate între un pin al ştecherului şi firul maro, apoi între celălalt pin şi firul albastru.Dacă nu ai, cablul e întrerupt undeva, de obicei lângă ştecher.Dar fiind nou, e puţin probabil, deşi nu imposibil.Aceeaşi măsurătoare o faci şi cu disjunctorul termic (piesa aia neagră cu două lamele de contact) şi trebuie să dea coninuitate.Apoi identifici capetele celor două rezistenţe de încălzire(fiecare capac are una) şi verifici continuitatea, ar trebui să-ţi dea ceva de ordinul a 90 de Ohmi la fiecare.Nu e greu, trebuie doar să identifici care sunt firele şi unde duc.Firul galben/verde îl ignori, e împământarea care e legată la carcasa metalică, el nu trebuie să dea continuitate cu nimic în afară de lamela proprie de pe ştecher. Editat Februarie 13, 2020 de validae Link spre comentariu
raidaru Postat Februarie 13, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2020 (editat) Acum 19 minute, mihai1979 a spus: Se vede foarte clar in poza ca este pe pe curent alternativ comutatorul,atat ca am pus pe 200 in loc de 700 :))) deci la intrare este curent,220, mai departe nici unde, nici la rezistente, nici la sensorul de temperatura, nici unde.......e posibil ca daca se ard becurile alea sa intrerupa si curentul? Editat Februarie 13, 2020 de raidaru greseala Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 Faza si nulul .... da stecherul e băgat în priza ? Ca de nu i băgat nu vezi nimic tensiune ... Ia fa altfel ... pune aparatul pe diode ( acolo unde aparatul tiuie ) . Un tester pe firul albastru si altul cauti contactul aferent la stecher. Dacă tiuie e ok firul albastru . Acelasi procedeu si pt maro . Dacă ai cordonul de alimentare bun ... continui " săpăturile " sa vezi unde e defectul . Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 (editat) Păi dacă erai pe domeniul de 200Vc.a. nu e bine, trebuie să măsori pe ultimul domeniu, de 700V.Dacă nu aveai tensiune afişa 000, nu 1 (depăşire domeniu).Dacă rezistenţele sunt bune şi ai măsurat circa 35 de Ohmi la fiecare, atunci ai doar o întrerupere de cablu, poate fi cablul flexibil dintre jumătăţile aparatului, sau chiar disjunctorul termic (bimetalul). Editat Februarie 13, 2020 de validae Link spre comentariu
raidaru Postat Februarie 13, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2020 (editat) Credeam ca am gasit problema dar m-am inselat, cautam mai departe , rezistentele au 35 ohm ambele. Editat Februarie 13, 2020 de raidaru gresit Link spre comentariu
raidaru Postat Februarie 13, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2020 Schema e identica si la mine mai putin becurile care la mine au faza comuna si unul din ele se stinge cand termostatul intrerupe nulul. Termostatul e functional, are continuitate, l-am verificat. Doar dupa ce am vazut schema lu indianu asta mi-am dat seama ca am si o siguranta termica ascunsa sub o izolatie termica pe faza. Aia e stricata se pare ca, nici nu-i prea vad rolul pentru ca oricum termostatul intrerupe nulul cand atinge 170 grade(la mine)...... poate ca o a doua masura de sigutanta in caz ca se strica termostatul sa nu iei foc, cine stie.........acum nu e mare chestie sa o inlocuiesc dar daca tot asa dupa 1 luna de folosinta se strica nu e nici o afacere sa desfac aparatul toata ziua....., aveti vreo idee mai buna ce as putea pune in loc la siguranta aia termica? sau sa o anulez pur si simplu? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 Acum 4 minute, raidaru a spus: Doar dupa ce am vazut schema lu indianu asta mi-am dat seama ca am si o siguranta termica ascunsa sub o izolatie termica pe faza. Aia e stricata se pare ca, nici nu-i prea vad rolul Aia e ca să te încarce la pret, nu e degeaba. Nimic nu e degeaba. Pune alta, ca nu e o avere. Dacă tu nu-i vezi rolul, ea și-a făcut treaba, si decât o casa în flăcări, mai bine 2 lei pe o siguranta termica. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 (editat) ai putea sa pui efectiv o sarma in locul ei. dar banuiesc ca nu vrei sa faci o reparatie gen "Dorele" e o siguranta termica si mai bine ai cumpara-o daca tot vrei sa faci ceva. ma tem ca pretul cu tot cu transport ...nu e suficient de mic. daca se arde prea repede, inseamna ca nu functioneaza termostat-ul corect. ai putea sa-i spui sarumana la siguranta aia. te-a salvat de ceva mai urat. Editat Februarie 13, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
raidaru Postat Februarie 13, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2020 Acum 2 minute, doru3160 a spus: Aia e ca să te încarce la pret, nu e degeaba. Nimic nu e degeaba. Pune alta, ca nu e o avere. Dacă tu nu-i vezi rolul, ea și-a făcut treaba, si decât o casa în flăcări, mai bine 2 lei pe o siguranta termica. pai nu e vb de aia 2 sau 4 lei cat e, dar asta s-a stricat dupa o luna, sa desfac aparatul tot la o luna nu-mi convine, nu ca as da 2 lei pe siguranta...... Chiar acum, Gilbert Sparios a spus: ai putea sa pui efectiv o sarma in locul ei. dar banuiesc ca nu vrei sa faci o reparatie gen "Dorele" e o siguranta termica si mai bine ai cumpara-o daca tot vrei sa faci ceva. ma tem ca pretul cu tot cu transport ...nu e suficient de mic. am magazin de electronice in oras.....e 2-4 lei acolo probabil......dar daca tine tot 1 luna nu e nici o treaba sa tot repar pe el toata ziua...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum