Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Toyota hibrid

Postări Recomandate

Buna

Sunt pe cale de a cumpara o masina Toyota hibrid.

Intentionez sa profit si de banutii oferiti de programul rabla(bineanteles).

In prima faza doream un Yaris,dar se pare ca nu am sanse la rabla.

Diferenta fiind mica(cam 1000E) am trecut la Corolla.Spatiu mai mult.

As dori sa aflu parerea unor useri care au avut masini hibrid si pot sa dea

sfaturi incepatorilor.

Masina va fi folosita pe o distanta de 33Km pentru naveta zilnica.

Cu posibilitate de incarcare la"ambele capete" ale navetei.Doar la priza,

in zona orasului Dej nu exista nici o statie de incarcare.

Orice idee este binevenita si multumesc pentru raspunsuri.

Spor tuturor

Alex

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Daca nu e plug-in si nu o poti reincarca nu merita.

Masinile hibride au aparut din necesitatea de a fi conforme la normele de poluare nu pentru a economisi carburant sau bani. Aceste masini au sens daca mergi o parte din drum in oras, unde mergi incet si ai multe semafoare, deci mergi pe electric, si apoi iesi afara si treci pe benzina.

Ori mergi pe electrica si atunci ai adevaratul avantaj la poluare. (cui ii pasa ?). Eu mi-as lua electrica dar nu o masina mare de familie.

Ori mergi pe diesel si ai avantajul pretului la combustibil.

Ori mergi pe benzina si ai avantajul simplitatii si mai putine probleme, mai ales ca din 33km pana se incalzeste motorul la diesel deja ai parcurs 15km, in timp ce cel pe benzina ajunge mai repede la regim. E vorba de 33+33 ? sau numai 33 ?

Dar vrei si masina mare, deci consum mare. Cate persoane transporta masina asta pt. 33km ? 

33km pe zi *2 * 365.25zile *10 ani = 241kkm. Fa si tu calculele dar eu hibrida nu as lua.

Link spre comentariu

Buna

Multumesc pentru idei.

Masina este folosita de 2 persoane zi de zi.

Oricum,daca nu poate fi incarcata in regim de amator e o cauza pierduta.

Despre acest lucru nu am fost informat acum cateva ore la reprezentanta Toyota din 

orasul Bistrita.

Multumesc pentru idei.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Buna

Printr-o intamplare opreste in fata mea o Toyota hybrid(ieri pe o strada din Dej).

O tipa pe la 45-47 ani.Am abordat-o rapid,nu a scapat usor de mine.

Dupa cateva minute de discutii am constatat ca era foarte multumita de masina.

Dar am aflat ca am fost indus in eroare de cei de la reprezentanta inca odata.

Consumul pe care il tot flutura in fata clientilor este real doar daca nu folosesti

clima(vara) si incalzirea(iarna),era logic de altfel.Tipa respectiva are masina de 3 ani si din experienta proprie

consumul creste cu 1L la clima si 1,5L la incalzire.Locuieste in apropriere de orasul Dej si

a fost folosita exclusiv pe motor.La incarcat efectiv spunea ca a fost pusa doar de 3 sau 4 ori.

Cea mai apropiata statie de incarcare de orasul Dej este(probabi) la Kaufland,Marasti,Cluj-Napoca),

Nu stiu alta mai apropiata.

Spor tuturor

Alex

Link spre comentariu

Pt 5 masini hibride plug-in nu o sa faca nimeni statie de incarcare decit fortat, si mai trebuie sa aiba si o statie de transformare pe aproape.

La 12.02.2020 la 21:21, +_Florin_+ a spus:

Cam asta e filozofia mea in materie de auto.

Mai ales că benzinarul poate functiona și pe gpl, dacă proprietarul dorește să cheltuiască mai puțini bani pe combustibil.

GPL-ul este util si pt ca polueaza mult mai putin nu neaparat ca este mai ieftin.

Link spre comentariu

Hatchback corolla hybrid e faina.

Mica cat sa te strecori dar fara portbagaj mare.

Sedanu e prea mare ca sa fie util in oras.

Cale de mijloc nu e.

Ii faina, mie imi place.

Statie de incarcare nu iti trebuie la plugin.

Baterie oricum e mica. Si din priza modesta o incarci destul, daca ai de stat mai mult timp la destinatii. Dar nu ai optiunea asta pe corolla.

Eventual cu improvizatii, dar nu merita.

Consumu e mai bun ca la benzina daca mergi batraneste. Sa faci bistrita cluj cu 3.5 nu ai cum cu benzina, cu hibridu ai, daca ai rabdare ca mama nevestei.

Daca merita tu stii.

Hibrid sau diesel ambele sunt complexe si in final va costa reparatia.

Link spre comentariu

Cu consumul o dau toti in stanga si in dreapta, pe mine m-a lalait omu de la reprezentanta (Skoda) ca in oras consuma 5 .4l si pe afara 4.4l (benzina) :85

Pe mine oricum nu ma interesa consumul deci nu i-am dat importanta, insa lucrurile stau total diferit, sub papucul meu care nu e deloc mic in oras mananca 7.5l iar vara cand e solicitat A/C urca la 8 - 8.5l, in afara e undeva la 5l si pe alea putine autostrazi unde ii mai dai un 140 urca la 5.5 - 6l. Am incercat intr-o zi cand eram tare rabdator sa merg cat de babeste am putut in oras si a scazut consumul de la 7.5l la un 6.3l nici cum la aia 5.3l promisi... de unde scot iei numerele alea pe hartie doar iei stiu. 

Pana la urma daca nu vrei sa mergi babeste si cu clima oprita mai adaugi lejer 1.5l - 2l in plus fata de ce promit iei si te aliniezi cat de cat cu realitatea. Eu fac naveta zilnica dus-intors de 30km si nu ma costa benzina chiar atat de mult incat sa amortizez cat de curand pretul unui hibrid-plugin.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări