Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UNITED LED TV 19H13

mariantoader82

Postări Recomandate

Va salut ! 

Acest led se aprinde  backlight-ul pentru  2-3 secunde si se stinge .

Am conectat bareta de led-uri la un sasiu de proba si ledurile lumineaza perfect .am conectat o bareta de proba la invertorul tv defect si face la fel .

Parerea mea e ca nu face on-off pentru ca am luat 5v de la ledul de stby  si am pus pe pinul de on-off al invertorului si ledurile stau aprinse , pe acest pin nu am nici o tensiune.

Mai jos pun niste poze ,rog frumos un pic de ajutor ! 

thumbnail (4).jpg

thumbnail (5).jpg

thumbnail (6).jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariantoader82

6

• attilaa0

4

• Florinel TV

4

• bobo

1

Vezi unde duce pinul on-off,acolo ar trebui sa fie un tranzistor.Daca nu ,gaseste un alt loc de unde este o tensiune gen on -off,ex firele rosii de la cablu lvds,cred ca acolo sunt12v dar reduci cu un srabilizator si faci 5v.E doar un exemplu de a rezolva problema.

Link spre comentariu

Ai probat baretele de leduri pe un tv exact la fel? baretele de proba sunt tot dintr-un tv identic? eu cred ca tot leduri de pe barete sunt cu problema

Sunet are tv-eul?

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Am verificat tranzistorii din zona cuplei care pleaca la invertor ,nu imi dau seama unde duce firul de on-off ,se stinge doar backlightul ,imaginea si sonorul raman .

Am probat baretele pe un televizor cu o diagonala mai mare dar cu un invertor asemanator si baretele de proba sunt de la acelasi televizor cu diagonala mai mare .

E posibil ca unele leduri sa fie cu probleme  dar nu stiu cum sa procedez mai departe ,multumesc! 

Link spre comentariu

Omul zice clar ca-i lipsesc 5v de on off de la invertor.Ca poate fi din dump nu contest,vom vedea.Ar fi bine sa citeasca memoria sa puna aici.Si sa incerce alt dump.Trebuie insa stiut date despre main,panel.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, attilaa0 a spus:

Omul zice clar ca-i lipsesc 5v de on off de la invertor.

Da ii lipsesc 5v de on/of de la invertor, asta nu este clar ca este din dump 100%, poate fi si din leduri ca intra invertorul in protectie si atunci clar nu mai are acea tensiune de 5v pentru on, el spune ca se aprind pentru 2 sau 3 secunde, deci poate fi si din leduri defectul

cand incerci cu barete de acel fel si la alt tv functioneaza atunci spui clar ca nu de la ele este defectul, dar el a probal de la alt tv mai mare si atunci nu se stie nimic pana nu probeaza alt dump, sau sa probee ledurile, eu as merge pe varianta 2 sa desfaca panelul si sa verifice ledurile unul cate unul

Link spre comentariu

Primul pas asta am facut am desfacut panelul si am verificat fiecare led in parte si atunci cind se aprind pentru citeva secunde lumineaza corect  toate la aceeasi intensitate .

Panel M185 BGE-L23

Mb MS-1E198407  KB6160

Are o memorie K24co2 si una nand.

Editat de mariantoader82
Link spre comentariu
Acum 17 minute, mariantoader82 a spus:

Primul pas asta am facut am desfacut panelul si am verificat fiecare led in parte si atunci cind se aprind pentru citeva secunde lumineaza corect  toate la aceeasi intensitate .

Cu ce ai verificat ledurile? ele se pot aprinde, dar conteaza cat consuma fiecare in parte, acolo este problema, nu ca se aprind ci cat si consuma, daca unul consuma cat 2 atunci sursa DC-DC intra in protectie

Link spre comentariu

Main CV 9202-LS .

Am gasit langa mufa care pleaca la invertor un tranzistor care are 5v  pe baza si in stby are 0v am pus acolo firul de la on-off si acum functioneaza bine .,sper sa fie corect asa !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări