Razvan Pavel Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Buna ziua ! Vara aceasta a fost montata centrala pe lemne, care de cand am inceput sa o folosim am avut probleme cu ea cu fumul . De fiecare data cand deschidem usa sa bagam lemne uscate de cativa ani iesi foarte mult fum in camera aia , o alta problema ar fi gudronul foarte mult care se formeaza pe interiorul ei . Insa o problema nou aparuta este condensul care se scurge in cus aproape cativa litrii pe zi . Fumul iese din centrala si se duce printr un burlan care trece prin incaperea cuptorului , burlanul e inclinat intr un unghi destul de mare . Deasupra cuptorului se afla o afumatoare dar are usile inchide deci fumul din centrala nu ajunge pe acolo. Ce solutie recomandati pentru a scapa de condens ? Am incercat sa dam si centrala mai tare adica la aproximativ 70 de grade dar tot degeaba. Link spre comentariu
yo9gcc Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Am avut si eu astfel de probleme! Condensul apare datorita fumului cald in contact cu peretii hornului care sunt reci. Personal am facut un alt horn din teava de metal imbracat cu vata minerala. Iesirea din centrala era direct in horn prin perete, asa ca am mai pus un horn din inox de 1m in incapere cu coturile aferente si m-am conectat in hornul exterior undeva la 2 m inaltime. Am si caldura in incapere, caldura degajata de horn, si nici pic de condens. Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 9, 2020 Partajează Postat Februarie 9, 2020 Am scris mai sus, ca sa nu ai probleme trebuie ca fumul sa nu coboare sub 20*C ca temperatura. Pierzi multa caldura pe traseul fumului. Poti izola traseul de fum mai bine si masori temperatura la iesirea din cos, si micsorezi inaltimea cosului. Daca cladirea permite alt traseu de fum, poti scurta traseul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum