Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut electronist in Iasi

maski

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maski

7

• Marian

2

• Florinel TV

2

• Mircea

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Momentan am 2, un Enermax RevoBron 700w ce are o problema cu ventilatorul (merge la turatie maxima continuu) si un Corsair RM 700w ce trimite un soc de curent cand e deschisa (atat cat sa miste un ventilator pentru cateva secunde), apoi moare.

Nu am stocuri dar mai cumpar cate o sursa defecta din cand in cand pentru cabluri. Ideea e ca unele sunt marci destul de bune si ma gandesc ca poate merita reparate daca, costurile sunt acceptabile (Enermax-ul e nou nout).

Link spre comentariu

Enermax RevoBron 700w este posibil sa fie asa de noua sa mearga ventilatorul la maxim, se poate monta un stabilizator de 8v si va merge mai lent si silentios, racirea o va face cu succes, sau montat un ventilator mai silentios, ca banu-i ca te deranjeaza zgomotul produs de ventilator(sunt ventilatoare silentioasa) , cu sursa Corsair RM 700w este defecta si trebuie reparata, are ia un defect

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Producatorul de fraier o fi pus ventilatorul ala sa mearga asa. Lasa ca il punem sa mearga la jumatate din turatie si facem ciorba de electrolitici ca sa vina clientul in service din nou peste vreun an.

Daca vrei sa fie silentioasa cauti un ventilator care sa aiba acelasi flux de aer la decibeli mai putini. Exista variante cu siguranta, dar nu vor fi ieftine. Asta in cazul in care nu e controllerul ventilatorului cu bube si il tine intr-adevar la turatie maxima. Daca e ala defect se investigheaza.

Corsair-ul e posibil sa aiba nevoie doar de o cura de condensatori. Chieftecul meu facea exact la fel anul trecut. Dupa ce am schimbat electroliticii a revenit la functionarea normala. Nu e mereu ceva atat de banal, dar e posibil sa ai noroc.

Link spre comentariu

Enermax-ul are vent cu 4 fire (control PWM ). In plus, initial se invarte in sens invers (10 sec) pentru a se curata de praf, apoi isi revine la sensul normal. Sursa are un senzor de temperatura sau ceva de genul, defect (din fabrica, pt. ca sursa este noua). Nu cred ca producatorul a facut asta intentionat. Am si varianta de 600w care are ventul silentios (si am schimbat venturile intre ele dar rezultatul este acelasi, cel de pe 700w e silentios pe cea de 600w si celalalt zgomotos si la turatie maxima pe 700w).

Asa cum am spus in anunt, caut pe cineva care sa le repare, mai bine zis, sa le expertizeze inainte pentru a vedea daca merita reparate. Nu caut pareri pentru ca daca nu e ceva simplu, nu ma pricep sa le repar.

20200109_161432.jpg

20200109_161446.jpg

20200109_161500.jpg

20200109_161503.jpg

20200109_161510.jpg

20200109_161515.jpg

Editat de maski
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Luati legatura cu @Marian, cred ca el este cel mai in masura sa va poata ajuta. Pentru reparatii la cate o sursa, din cand in cand, eu  zic ca se pot trimite acele surse prin posta sau curier unui depanator priceput. Luati legatura cu dansul si mai departe va va spune el daca se poate si cum se procedeaza! Succes!

Link spre comentariu

Prefer sa gasesc un electronist bun in Iasi, la distanta apar costuri suplimentare (plus timpul pierdut cu transportul).

Daca nu gasesc, astept pana strang mai multe apoi incerc sa iau legatura cu domnul Marian sa vad ce spune.

Multumesc!

Link spre comentariu

Electronisti sunt, insa nu i-ati gasit inca. Stiu unul cu atelier in spate la policlinica de copii de linga spitalul de copii din Tatarasi. Un altul la o firma de depanari de electronice in garantie - polidom. problema care se ridica este daca merita financiar reparatiile , deoarece nimeni nu lucraza gratis.

Link spre comentariu

Cautam pe cineva care sa efectueze niste reparatii minore la niste surse nu chiar ieftine, ba din contra . Am scris ca vreau pe cineva priceput, tocmai din acest motiv, sa nu piarda timpul si sa ofere un diagnostic rapid, pentru a putea lua o decizie (nici eu nu vreau sa repar surse ce necesita mult timp si multe resurse).

Daca vede cineva anuntul si crede ca ma poate ajuta, il rog sa-mi lase PM (pensionar sau nu, nu ma intereseaza).

Multumesc!

Link spre comentariu

Ce-ar fi sa va vedeti fiecare de ale voastre si sa lasati omul in pace?

Daca aveti de gand sa raspundeti cererii bine, daca nu atunci ocoliti topicul!

PS: Din punct de vedere financiar este intr-adevar mai rentabil sa gasesti pe cineva din zona.

Daca totusi nu se intampla asta si gasesti ca merita sa le trimiti la mine ( ca mi s-a pomenit numele pe aici ), nu refuz, nu promit nici marea cu sarea, ci doar ca incerc.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări