Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LC320DUE-VGM1 V05

Alextv

Postări Recomandate

4 hours ago, Alextv said:

Costica imbatranesti....prea repede te pierzi cu firea !

Nu ma pierd deloc cu firea, dar tot tu esti "vinovat' si tot tu zici ca te fierb...pai normal ca daca n-ai postat codul corect al t-conului, cum era sa gasesc eu t-conul cu integratul tau, am gasit alta balarie de t-con dupa cum ai postat tu acest model  "LC320DUE-VGM1 V05"

Codul corect al t-conului (ca exemplu) e cel marcat cu rosu in poza

Acum ca ti-am dat aceste detalii posteaza aici codul corect, ca sa vedem si noi ce t-con ai tu cu integratul asta SW5084C 

327014404_Capturetest.thumb.JPG.377a8cbd1ff30cb05b78e6e402bc300e.JPG

LC320DUE e modelul de ecran cu terminatia (VG)(M1)

_vyrp11_3690LC320DUE-VGM1-9-12-2017-1-22-45-PM.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Buna dmineata

Da, marturisesc sincer ca nu ma gandisem, Costica, ca acea prima serie este modelul de display folosit pe acest sasiu. Nu am dat importanta pentru ca nu repar toata ziua numai t.conuri. Oricum iti multumesc pentru informatie, mereu invatam....si in "meseria" noastra niciodata nu vom putea spune ca le stim pe toate. Asta e... Acum..t.conul cu pricina are seria urmatoare : P/N:  6870C-0488A, exact ca cel postat de tine. Faptul ca are alt CI convertor , poate ca sunt echivalente, sau poate difera dimensiunea panelului, eu alta diferenta nu vad. Am tinut sa.ti raspund si acum o sa dau CI.ul jos sa vad daca imi mai arde siguranta .

Link spre comentariu
54 minutes ago, Alextv said:

Acum..t.conul cu pricina are seria urmatoare : P/N:  6870C-0488A, exact ca cel postat de tine. Faptul ca are alt CI convertor , poate ca sunt echivalente, sau poate difera dimensiunea panelului, eu alta diferenta nu vad. Am tinut sa.ti raspund si acum o sa dau CI.ul jos sa vad daca imi mai arde siguranta .

Asa e cum ai banuit, acum am aflat ca SW5084C este echivalent direct cu SM4053B, uite ca de la o discutie la alta  mai aflam si lucruri interesante....

Am vazut din poza ca ai dat afara de pe t-con C213 si C214....daca scurtul este in integrat, e foarte posibil sa fie si ecranul defect, convertorul DC-DC nu prea crapa asa degeaba, ar fi fost bine inainte sa cumperi t-con, sa scoti rama de la display si sa verifici cu o lupa foliile SD (DRIVER SUPERIOR), in special cele de pe colturi, acolo se strapunge folia (scurt), aproape de lipitura pe sticla pe unde trec tensiunile VGH si VGL catre driverele laterale.

Verifica si c-urile smd de pe pcb-urile ecranului.

Banuiesc ca t-conul e pozitionat jos, asa e ?

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Revin, pentru ca tot discutam aici..,am dat ci.ul jos si tot imi arde siguranta. De o ora ma chinui sa gasesc unde e scurtul si nu.l gasesc. Deja sunt cu nervii la pamant. Da t.conul e pozitionat jos. Nu are logica, sa fie defect pe ecran. Ai scris inainte sa spun eu ca scurtul este tot pe t.con, altfel cu ci.ul jos, nu mi-ar arde siguranta.

Editat de Alextv
Link spre comentariu
Acum 2 minute, Alextv a spus:

Revin, pentru ca tot discutam aici..,am dat ci.ul jos si tot imi arde siguranta. De o ora ma chinui sa gasesc unde e scurtul si nu.l gasesc. Deja sunt cu nervii la pamant.

Alimentează din sursa externă dupa siguranță si da cu alcool pe placa.

Link spre comentariu

Cei doi condensatori sunt suspecti deoarece imi dau la esr.1 ohm.I.am lasat in aer,inainte de a da ci.ul jos. Acum am alimentat din sursa externa si intr.o. o fractiune de secunta imi decupleaza sursa. E un scurt total dar la aparatul de masura fata de masa nu gasesc nimic. Mai sap ....

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Alextv a spus:

Cei doi condensatori sunt suspecti deoarece imi dau la esr.1 ohm.I.am lasat in aer,inainte de a da ci.ul jos. Acum am alimentat din sursa externa si intr.o. o fractiune de secunta imi decupleaza sursa. E un scurt total dar la aparatul de masura fata de masa nu gasesc nimic. Mai sap ....

Pai ce sursa folosești? Orice sursa care tine 2-3 amperi ar fi rezolvat scurtul de ieri

Link spre comentariu

https://postimg.cc/gallery/2jbn05s6i/

Tv.rezolvat. In final dupa ce am folosit sursa externa, care tine 5A(YO9IGS), un cond.smd a crapat. Probabil intra in scurt partial sub tensiune.La ESR i.mi indica normal, si la ap.de masura pe buzer nu zicea nimic. Microscopul si sursa externa m-au ajutat, dar nu in ultimul rand ajutorul vostru. Si uite asa de la LCDDUE-VGM1 ......(model ecran), mi.am reparat t.conul. Va multumesc mult tuturor pentru implicare. Costica, sunt bune si presupunerile tale,pentru perspectiva,si pentru care iti multumesc. Acum tv.ul este in proba. Weekend minunat tuturor !

Link spre comentariu
1 hour ago, Alextv said:

https://postimg.cc/gallery/2jbn05s6i/

Tv.rezolvat. In final dupa ce am folosit sursa externa, care tine 5A(YO9IGS), un cond.smd a crapat. Probabil intra in scurt partial sub tensiune.La ESR i.mi indica normal, si la ap.de masura pe buzer nu zicea nimic. Microscopul si sursa externa m-au ajutat, dar nu in ultimul rand ajutorul vostru. Si uite asa de la LCDDUE-VGM1 ......(model ecran), mi.am reparat t.conul. Va multumesc mult tuturor pentru implicare. Costica, sunt bune si presupunerile tale,pentru perspectiva,si pentru care iti multumesc. Acum tv.ul este in proba. Weekend minunat tuturor !

Acum ar fi frumos din partea ta, sa ne spui si noua ce condensator a fost de vina, majoritatea c-urilor sunt marcate pe t-con.., daca nu, poti edita poza de jos sa incercuiesti c-ul defect.

es30256%20-%20LG%2032LB580D%20-%20T-Con%20-%206871L-3512D%20-%206870C-0488A%20-%20LC320DUE-VGM%20V05.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Costica Tv a spus:

Acum ar fi frumos din partea ta, sa ne spui si noua ce condensator a fost de vina, majoritatea c-urilor sunt marcate pe t-con.., daca nu, poti edita poza de jos sa incercuiesti c-ul defect.

es30256%20-%20LG%2032LB580D%20-%20T-Con%20-%206871L-3512D%20-%206870C-0488A%20-%20LC320DUE-VGM%20V05.jpg

uite cum puteam face si eu un ban muncit ,:aplauzebine ca sa rezolvat mai ieftin

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
38 minutes ago, iuliantv said:

uite cum puteam face si eu un ban muncit ,:aplauzebine ca sa rezolvat mai ieftin

Am si eu iuliane vre-o 200 de t-conuri, placi functionale vre-o 50, surse vre-o 80 tot functionale.....etc..., le-am tot pastrat pentru testare tv+ecrane, dar cred ca in curand le voi pune pe olx, ca trece timpul si o sa raman cu ele sau o sa ramana ele de mine... :rade:, am ramas cu vre-o 400 de integrate pentru tv borcane si ce folos..., ca daca vreau sa le vand acum, nu le mai cumpara nici dracu', cine mai repara borcane..?!?

Link spre comentariu

am si eu destule,am tot cumparat si nu am mai avut timp de ele,de chasie si tv crt,monitoare ,tv-uri,lcd mai vechi,plasme,si multe altele am scapat repede,0.4lei kg ,x1600 kg ,plus vre-o 30 bucati de tv crt (in care mare erau doar tuburile) vre 500kg,am ,,colectori,, in cartier de electronice la kg,mai mult nu vor sa dea.dar decat sa ma chinui sa scap de ele gratis mai degraba recuperez si eu 2-5% din cat am dat pe ele,ce e culmea e ca pe vremea crt-urilor eu cumparam de la ei chasie tv pentru piese,10-30lei buc,si acum mai am peste 100 de chassie crt,am zis ca lasa ca poate iau si eu un 10lei pe bucata,am ramas cu visele si cand o da caldura,scot ceva tranzistoare ,stabilizatoare...ce se mai poate folosi in viitor si am sa le dau iar la vre-o 0.4lei kg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări