Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lamele de contact- de unde fac rost?

Gilbert Sparios

Postări Recomandate

Cautati releu RTPA7, erau romanesti,relee de temporizare,destul de lungi lamelele releului, cu pastila de argint la contact inposibil sa nu gasiti prin vreun targ de vechituri,sau mai scurte in RI 13 erau cateva aici pe forum de vanzare    

Capture.PNG

Capture.PNG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gilbert Sparios

7

• sesebe

3

• costi_b

2

• validae

2

Salut Gilbert! Daca ai la indemana tamburul de alimentare rotativ de la un aspirator defect ,este perfect pentru ce ai nevoie! ...are tot ce trebuie, lamele elastice si placi circulare pe care fac contact aceste lamele....trebuie doar indepartat arcul care face revenirea si indepartate zonele laterale pe care se sprijina cablul de alimentare....daca nu ai asa ceva ,te pot ajuta eu......

Link spre comentariu

sunt super, toate ideeile.

o sa caut maine prin targ, sigur gasesc eu ceva. doar ca...se vor uita iar targovetii aia luuung la mine :) 

dar, ne-am obisnuit. 

deocamdata am demontat doua baterii de 4.5V.  (apropo de bateriile astea. candva au fost in varful lantului trofic ca baterii, si acum sunt relicve de noi)

Au lamele destul de lungi, scoase din carcasa ma refer, sunt si elastice dar nu foarte.

o sa vad daca ma descurc cu ele pana maine daca nu...am comvingerea ca am vazut pe la ei ceva RTPA7

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Pot sa te ajut cu ceva palpatori auriti cu arc la interior si cursa de 2 mm ,dar au dimensiuni mici si necesita planeitate intre corpuri si greutate care sa apese pe ei .

Dar stii mai bine ce si cum .

Mai am ceva cabluri de nokia din vremea de aur a service gsm .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

cilindrul se rotește dar baza, talpa e fixa. se rotește camasa ca sa zic asa. nu e serie e doar unicat. 

nu vreaj wireless. vorbim de DC 9V 200mA in full load. mu vreau wireless pentru simplul fapt ca nu mai vrrsuysa fac alta comanda pe net. fac cu ce am.. 

m-ar costa deja a treia comanda.. in fine

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sunt curios cum arata "obiectul"...Pentru contacte cele mai bune sunt lamelele din relee,cum s-a mentionat mai sus.Sunt din bronz fosforos.Alama nu este la fel de elastica.

Link spre comentariu

pana la urma am folosit tot lamele dintr-o baterie.

nu sunt foarte elastice dar isi fac treaba. 

obiectul nu are o foarte mare greutate, astfel ca nu puteau fi foarte dure lamelele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări