Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare

Postări Recomandate

inca cateva scheme , posibil de interes , una de la PROEL , care reprezinta o familie de amplificatoare de buna calitate , cu MOS FET , care se gasesc usor , si ieftine , si un DYNACORD ceva mai vechi , de referinta pentru anii 80.....cunoscatorii care apreciau sunetul unor asemenea amplificatoare acum au posibilitatea de a vedea ceea ce montau nemtii in cutiile alea minunate....

Link spre comentariu

Inca ceva , tot de la FBT ( remarc un interes deosebit al colegilor de forum pentru aceasta firma , mai ales ca sunt divizia europeana a lui RENKUS HEINZ de ceva timp , stiu cunoscatorii ! ) si ceva extrem de rar de la Mackie , un subwoofer activ cu o functionare mai ciudata , cred eu ca este probabil singura si viitoarea cale de evolutie , nu este clasa H , G , D , sau AB , ci un fel de hibrid intre clasa AB si D , oarecum , pentru ca are o sursa cu urmarire , un convertor DC-DC ce alimenteaza finalul comandat de semnalul de pe iesirea audio , cam ca la LAB GRUPPEN , YAMAHA ..... are randament de clasa D dar pastreaza simplitatea clasei AB , merita studiat si puricat , mai ales ca exista si cablajul , practic mura-n-gura pentru cei ce doresc o clona dupa un produs de mare clasa !!

Link spre comentariu

LEM este o firma italiana , iar schemele acestora de amplificatoare de mica si medie putere au fost , probabil , sursa de inspiratie pentru proiectantii de la PHONIC.....ca particularitate , folosesc doua surse simetrice si etaj final in clasa G pentru cresterea randamentului avand drept consecinte benefice micsorarea disipatiei termice , micsorarea dimensiunii radiatoarelor , in general scaderea costurilor de fabricatie......din pacate la noi , in Romania , chiar si printre colegii de forum sunt putin cunoscute solutiile tehnice de mare randament , iar o asemenea abordare ar putea permite inghesuirea intr-o cutie cu racire deficitara sau radiatoare subdimensionate , caz frecvent intalnit la constructorii amatori.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări