Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare

Sharky

Postări Recomandate

Subwoofer activ , tot de la Yamaha , din componenta unui Home Cinema , pentru cei ce pot vedea smecheriile din schema lui Yamaha care il fac sa sune cracanator ..... simplu si eficace.... se poate folosi la orice schema acest artificiu si dintr-o data si subwooferul vostru o sa sune ca un Yamaha , dar pe bani mult mai putini , merita analizat , eventual cineva curajos sa deschida un subiect care sa trateze realizarea sa practica , in conditii de DIY de ROMANIA , succes !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator alessia70578

Rasfoind niste reviste RADIO (rusesti) - bineinteles ca pe internet - am gasit doua scheme de amplificatoare cu tuburi electronice. Prima schema este destinata constructorilor incepatori, care vor sa "guste" din placerea de asculta o bucata muzicala cu un sunet de calitate, iar a doua este destinata constructorilor versati si foarte pretentiosi in materie de calitatea sunetului obtinut. A trebuit sa fac o arhiva rar divizata in trei bucati.

Link spre comentariu
Vizitator alessia70578

Am gasit cateva scheme interesante in revista RADIO-HOBBY nr2 - 1998, pe care le supun atentiei utilizatorilor acestui forum. Sunt in format pdf. Un dezavantaj al acestor pdf-uri este acela ca au textul in limba rusa. Cred totusi ca nu va fi un impediment major mai ales ca schemele sunt foarte clare. A doua schema este de mare putere:350w cu un coeficient de distorsiuni armonice de maxim 0,05% pe o banda de frecventa cuprinsa intre 20Hz si 20KHz, avand o sursa de alimentare diferentiala de 60V la un curent maxim de 10A. (Sa nu uit ca varianta prezentata este MONO).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator alessia70578

Din revista FUNKSCHAU din 1967 - Am gasit extras un articol despre calculul transformatoarelor de iesire folosite, in majoritatea cazurilor, la amplificatoarele cu tuburi electronice. Datorita marimii fisierului a fost arhivat in doua sectiuni.

Link spre comentariu
Vizitator alessia70578

Pentru a confirma faptul ca multe montaje audio cu semiconductori nu necesita transformatori de iesire si chiar nici condensatori de separare a caii de semnal, voi posta o schema franceza (Musique & Technique) a unui amplificator cu semiconductori in clasa A, avand o putere de numai 8w, alimentat la o tensiune continuua diferentiala de +/- 17v (necesita alimentarea dintr-o sursa de tensiune alternativa de 2x12Veff, urmat de un filtru in Π cand randamentul difuzoarelor este foarte inalt, asigurand un curent de repaus de 1,5A). Sarcina este asigurata de un difuzor sau grup de difuzoare avand impedanta de 8 ohmi.

Link spre comentariu

Atasez si eu 2 scheme mai rare, Crest 9200 si QSC PL340, si, in acelasi timp, am rugamintea ca cine a apucat sa descarce schemele de la Dynacord PowerMate 1000-2 si Dynacord Madras (pag.8 a acestui topic), sa le ataseze pe forum sau sa mi le trimita pe privat.

Link spre comentariu

Acestea sint o parte din schemele primite pe mail de la @hpaVictor. Dupa un mic retus, postez documentatia de la CARVER M4, TFM42, TFM45 si TFM4,0. Deasemenea, prima parte de la seria CARVER ZR.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări