Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare

Sharky

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

In pdf-ul de mai sus s-a strecurat o greseala la alimentarea de la trafo .Este +/- 50V ,nu +50V/-35V cum este notat!  

Alimentarecorectata.thumb.jpg.44a2232340ac4ba8e2a8728f451c6aa0.jpg

Editat de nel65
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 10.01.2025 la 22:56, Shambala a spus:

@ FLONE   _   +/- 68V este o tensiune destul de mare pt o cl.D de 200W/6ohmi.  

Poate ar fi mai sigur sa va orientati spre o cl. B.  Doua module IPA 400 sh nu ar trebui sa fie mult mai scumpe dar vor fi mult mai robuste.

Plecand de la recomandarea asta de mai sus, ma gandeam sa incerc kit-ul acesta: https://www.epsicom.com/index.php?id=kit_produs_detalii&titlu=839164611&search=AV400 - Amplificator de 400W cu MOSFET-uri

Nu am gasit alta schema sau cablaj de IPA400.

Este ok?

Multumesc

Link spre comentariu

Daca tot folositi mosfetii aia IRFP240/9240, mai bine mergeti pe o varianta de schema current feedback.

E diferenta de la cer la pamant fata de varianta IPA sau AV400, cum ii mai spune.

Link spre comentariu

Eu am mers pe recomandarea lui @Shambala, cum am deja partea de alimentare, chiar imi este de ajutor.

Alta schema si loc de unde sa achizitionez sau sa fac un set de cablaje, nu am gasit.

@maxente/@Alic va rog daca puteti sa imi recomandati si unde sa gasesc o schema/cablaj (cu modificari suplimentare), mi-ar fi de ajutor.

Multumesc

Editat de FLONE
Link spre comentariu

N-ai unde s-o găsești.  E munca unora si nu e publica.

În schimb, găsești "n" variante pentru aceeași putere. 

Editat de Alic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări