Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare

Postări Recomandate

Hristos a inviat ! Am o nelamurire in legatura cu o schema din Tehnium va raman recunoscator . Schema este din Tehnium martie 2002 si vreau sa-i fac cateva modificari s-o alimentez la 32 V si sa il folosesc cu un difuzor de 8 ohmi daca ai pun difuzor de 8 ohmi sa modifica cu ceva reactia negativa intre intrarea si iesirea amplificatorului . Schema mi se pare ca a fost desenata gresit , nu stiu daca se vede in poze dar traseul care vine din baza lui T2 face contact si cu C5 si pune in scurt tranzistorul T1 asa mi se pare mie ca e facut un punct si acolo .

post-248454-0-96521400-1492841010_thumb.jpg

Editat de VEF
Link spre comentariu

Pentru entuziastii incepatori si nu numai lor , le recomand calduros o schema extrem de simpla .

Tranzistorul VT1 trebuie montat pe un mic radiator , iar VT4 in contact intim cu radiatorul finalilor .

Atentie , transformatorul de alimentare trebuie sa fie de minim 160 VA pentru performante deosebite in varianta stereo .

Darlington_20_W.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

adaug și eu o schemă de amplificator hibrid de chitară (cineva căuta o schemă mai veche pentru amp de chitară, asta e din anii '80-'90). Partea de overdrive conține un tub ECC83 sau 12AX7.

Ai ideie ce operationali sint IC5B si IC5A?

Daca nu sint ceva "open colector/drena" atunci schema e la vrajeala pt ca are doua iesiri de operationali conectate in paralel - asta la prima vedere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări