Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare

Postări Recomandate

...nu are DC la iesire...

Pentru ca este un amplificator cu iesirea prin condensator. Acest artificiu (înserierea condensatoarelor de filtraj si conectarea difuzorului la punctul de înseriere) s-a practicat deja pe vremea amplificatoarelor old school contratimp serie cu transformator defazor. Doar ca atunci nu prea erau accesibile perechi de tranzistoare de putere complementare si nu s-a putut realiza "grounded collector". (Când am plecat din tara am lasat în urma un asemenea amplificator cu trafo defazor, de fapt un modul de putere ce se putea monta la magnetofoanele Tesla B90 în locul difuzorului.)

Editat de franzm
Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

Cu putina imaginatie , se poate desena o schema in care finalii  si prefinalii sa fie conectati in acelasi mod ca la QSC .Reactia negativa globala va " sterge " imperfectiunile trafo driver ...

reactia negativa globala va avea oricum de furca cu un operational care lucreaza la castig subunitar ...trafo driver trebuie sa suporte curenti continui de valoare mai mare decat la tuburi.mai putine spire, raspuns mai bun in frecventa prin prisma cuplajului dintre infasurari, dar saturatie mai mare a miezului, sarma mai groasa...sunt multe exemple de astfel de amplificatoare cu cuplaj cu transformator prin cartile vechi.Poate ca ar merita facut unul cu piese moderne.Posibil sa se obtina performante cu adevarat semnificative.
Link spre comentariu

Un principiu asemantator folosesc si eu , in proiectul initial AE150S , este derivat din schemele de bias numite  sliding bias .

La nivele mici , Bias-ul este reglat astfel incat sa nu existe distorsiuni de crossover , iar la nivel mare curentul de repaus sa scada , pana la aproape clasa B , din motive de randament .

Link spre comentariu

Un amplificator simetric cu un circuit de bias interesant.

Inspirat din Pass, Higuchi, si de ce nu, Hawksford. A se vedea si PM-AB1.

Edit: Era sa-l uit pe Barney Oliver. Mea maxima culpa. Îmi trimiteti, va rog,  un link spre sursa schemei?

Editat de franzm
Link spre comentariu

Amplificatorul e simplu si se compune din 2 "module" ,amplificator in tensiune si amplificator in curent-final ,care in anumite conditii pot fi folosite independent .

Uintrare =1V

P =125W/4 ohm.

Banda = 330 khz/-3dB.

Dmax = 0,003% in banda 20HZ-10KHZ .

Amplificatorul in tensiune ,inversor,are o linearitate buna,distorsiuni mici armonici putine si de valoare redusa,cu servo drive cu DA1;finalul in structura Hawksford e conectat prin etajul tampon cu Q6,7 cu sarcina activa Q5,8, cu impedanta ridicata de intrare care reduce incarcarea etajului cu Q3,4 din partea finalului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări