slave2anubis Postat Mai 24, 2008 Partajează Postat Mai 24, 2008 pentru incepatori asta este aur http://sound.westhost.com/project3a.htm :weedman: Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 24, 2008 Partajează Postat Mai 24, 2008 O schema dintr-un amplif Cambridge audio. Sper sa nu fie probleme legate de copyright! Link spre comentariu
ratza Postat August 7, 2008 Partajează Postat August 7, 2008 Pentru cei care nu au nevoie de puteri de ordinul kW si vor un circuit simplu si plin de satisfactie, recomand LM3875 sau LM3886. Se spune ca LM3875 este mai bun, insa eu nu am reusit sa fac diferenta intre ele. Schema este preluata de aici: http://sound.westhost.com/project19.htm Pentru LM3886, pinul 1 si pinul 5 se leaga impreuna. La R8 si R9 se renunta, precum si la sigurantele de pe alimentare. E necesara insa o siguranta temporizata pe iesirea de difuzor, asta numai daca tineti la el. Cablaj si asezare piese pentru varianta cu LM3886 aici: viewtopic.php?p=267740#p267740 Link spre comentariu
slave2anubis Postat Septembrie 3, 2008 Partajează Postat Septembrie 3, 2008 imi adaug si eu schema la care am lucrat in ultimul timp...precizari:1. in schema este pus un swich pe mute dar cei care nu au nevioe de asa ceva poate sa il indeparteze si sa conecteze pinul mute la railul pozitiv dar pt asta trebuie calculata valoarea rezistentei pt ca prin pinul acela sa treaca un curent intre 50-100uA... deci am sa pun si formula de calcul Imute = (Vmute-0.7V) / (R4+10k?) (A) cei 10kohm is de la o rezistenta interna... daca curentul scade sub 1uA atuni driverul intra in mute... asta se poate face prin conectare la masa...2.R13 trebuie sa fie de cel putin 1W dupa calculele mele, R12 de 3W, R8,R9,R10,R11 sunt de 5W, dupa calculele mele integratul driver disipa cam in jur de 2W deci nu trebe un radiator foarte mare, R7 de 1/2W, C6 ar trebui sa fie de cea mai buna calitare avand un rol inportant in stabilitate se poate creste valoarea pt un slew rate mai mic... in datasheet spune ca condensatorul ar trebui sa fie "silver mica", ledul de clip poate fii de orice culoare neavand alt rol decat de avertizare, valorile la R7,C7,C8 se pot modifica dupa bunul gust... conzi sunt inportanti pt stabilitate.3.tranzistori finali sunt tranzi speciali de la on-semi cu diode de bias incorporate... se pot inlocui cu tranzi normali si diodele de la bias inlocuite cu un modul de super diodda (tranzistor+trimm)...cam atata am de adaugat la schema... nu am incercato inca dar am sa o fac cat de curand... cablajul vine si el in putin timp... Link spre comentariu
retrosong Postat Septembrie 5, 2008 Partajează Postat Septembrie 5, 2008 schema cu bipolari de 400w un fel de ipa 400 Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 Prima schema este amplificatorul original conceput de roender si postat pe diyaudio iar a doua schema este o varianta desenata de mine .E pacat ca un amplificator deosebit sa nu fie cunoscut in romania desi a fost conceput de un roman . Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Vestitul amplificator JLH varianta mai noua ( schema versiunea din anul 2000 ) cat si articolul original din 1969 . 1 Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Pentru fanii clasei A: http://www.passdiy.com/ Link spre comentariu
Vizitator tehnium Postat Octombrie 28, 2008 Partajează Postat Octombrie 28, 2008 Un amplificator bun de la ON Semiconductor, adica cei ce au cumparat divizia de semiconductori de putere de la Motorola.Si un amplificator Motorola. Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 Bine cunoscutul "Ampli simple 160W" sa mai adaugat superdioda si cele doua tr. la etajul de intrareSchema corectata de Alex mm si EmyRulz.Comentariile userilor:Zal: S-ar putea adauga si diode zener in portile mosilor, ca o protectie simpla.Sharky: Nu ar strica si o rezistenta care sa limiteze plaja de reglare a curentului de mers in gol.Cipriyan123:Cred ca e gresita valoarea de 47k ,a rezistentei din emitorul lui bc556 din generatorul de curent care alimenteaza diferentialul de pe intrare.Zal:O fi 4,7k o valoare mai credibila. Link spre comentariu
csongore Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 B5 Un amplificator de la un site unguresc unde ampl. asta are multe admiratorii care au avut numai laude despre montaj. Diferenta dintr-e schemele classice e :reactiile multiple locale si driver darllington. Am executat si eu cu rezultate pozitive are un sunet de calitate. 100W/4 ohm alimentat la +/-32v 150W/4ohm alimentat la +/-48v Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 31, 2008 Partajează Postat Octombrie 31, 2008 un amplificator mai deosebit(totul pe mos-fet): Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 13, 2008 Administratori Partajează Postat Decembrie 13, 2008 O schema cu laterali Link spre comentariu
Ema_power Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Rotel 8 chanel x100w, depinde de finali. Link spre comentariu
Ema_power Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 Cam asa arata cu piesele plantate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum