Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme amplificatoare

Sharky

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator pwffi

Amplificator audio putere 40W TDA2030Semnalul audio se aplica la intrarea neinversoare a amplificatorului operational de putere IC1 prin mufa K1 si condensatorul C1. Curentul de alimentare al lui IC1 variaza in concordanta cu semnalul de intrare. In consecinta, va exista o variatie similara a caderii de tensiune pe resistoarele R5, R7, R8 si R9, intrucat acestea sunt plasate pe liniile de alimentare ale AO.Cat curentul este mai mic decat aproximativ 1 A, caderea de tensiune pe rezistoare este insuficienta pentru deschiderea tranzistoarelor T1 si T2. Aceasta inseamna ca puterea de iesire sub 2 W pe 4 Ω este debitata in intregime de TDA2030. O data ce curentul de iesire depaseste 1 A, tranzistoarele se deschid si contribuie la puterea de iesire.Tensiunea de alimentare trebuie sa fie cuprinsa intre 12 V si un maxim de 44 V. Realizarea amplificatorului de 40W cu TDA2030 nu ar trebui sa puna probleme. Tranzistoarele ca si circuitul integrat trebuie montate izolat pe un radiator de aproximativ 20K/W. Puneti suficienta vaselina siliconica.Bara de alimentare trebuie protejata cu o siguranta fuzibila de 3.15 A.Date tehnice amplificator 40W TDA2030:Puterea maxima de iesire: 22W pe 8 Ω si 40W pe 4 Ω cu THD=0.1%.Distorsiuni armonice:- 1 kHz / 8 Ω / 11W = 0.012%- 1 kHz / 4 Ω / 20W = 0.032%Curentul de repaus: aprox. 38 mARandament la putere maxima: 8 Ω – 62.5% / 4 Ω – 64%

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator robertino

Amplificator de putere ( 150Wx2 ) cu circuite dedicate pentru toate tipurile de protectie , signal , clip si control pentru ventilator :

O imagine mai clara se poate ? Va rog frumos !
Link spre comentariu

Amplificator de putere ( 150Wx2 ) cu circuite dedicate pentru toate tipurile de protectie , signal , clip si control pentru ventilator :

O imagine mai clara se poate ? Va rog frumos !
Din pacate , mai buna de atat nu am...sper sa se inteleaga ceva , ceva .Oricum majoritatea valorilor pot fi recalculate ( in functie de alimentare si sarcina ) sau cere ajutorul colegilor mai priceputi la simulare , in sectiunea dedicata .
Link spre comentariu

Un amplificator " istoric " :

Multi or sa rida de simplitatea schemei, insa suna mai bine decit orice tda, sau puscarie de STK.

Nu am dorit sa fac niciun comentariu...ar fi fost de prisos .

O varianta cu CI tip 709 a fost publicata si in fostul Tehnium in numarul din Ianuarie 1989 ...

Leco si-a amintit perfect , dupa atatia ani...si eu am modificat multe amplificatoare Electromures folosind aceasta schema , dar cu CI tip B 081 , de productie RDG , echivalent ( sau mai bun , dupa parerea mea ) cu TL 071 .

Altii se chinuie sa copieze Electromures-ul si azi ... :rade: :rade: :rade: :rade: :rade:

Oricum acest amplificator " ciudat " ABC ramane un amplificator de referinta !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Un amplificator la fel de " istoric " ca si cel prezentat in postul anterior , care a folosit ca sursa de inspiratie pentru majoritatea autorilor schemelor amplificatoarelor ce fac parte din familia amplificatoarelor denumita generic LOW TIM :

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări