Bloodmist Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Excelenta ideea! Deci sa intelegem ca se refera la STK457 pana la 460 ? Nu de alta, dar acelea le vad mentionate, ca restul din pacate n-am idee ce spune :cry: Link spre comentariu
Vizitator dooctoor Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 un anplificator discutat mult pe un forum rusesc Link spre comentariu
Vizitator pwffi Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 Amplificator audio putere 40W TDA2030Semnalul audio se aplica la intrarea neinversoare a amplificatorului operational de putere IC1 prin mufa K1 si condensatorul C1. Curentul de alimentare al lui IC1 variaza in concordanta cu semnalul de intrare. In consecinta, va exista o variatie similara a caderii de tensiune pe resistoarele R5, R7, R8 si R9, intrucat acestea sunt plasate pe liniile de alimentare ale AO.Cat curentul este mai mic decat aproximativ 1 A, caderea de tensiune pe rezistoare este insuficienta pentru deschiderea tranzistoarelor T1 si T2. Aceasta inseamna ca puterea de iesire sub 2 W pe 4 Ω este debitata in intregime de TDA2030. O data ce curentul de iesire depaseste 1 A, tranzistoarele se deschid si contribuie la puterea de iesire.Tensiunea de alimentare trebuie sa fie cuprinsa intre 12 V si un maxim de 44 V. Realizarea amplificatorului de 40W cu TDA2030 nu ar trebui sa puna probleme. Tranzistoarele ca si circuitul integrat trebuie montate izolat pe un radiator de aproximativ 20K/W. Puneti suficienta vaselina siliconica.Bara de alimentare trebuie protejata cu o siguranta fuzibila de 3.15 A.Date tehnice amplificator 40W TDA2030:Puterea maxima de iesire: 22W pe 8 Ω si 40W pe 4 Ω cu THD=0.1%.Distorsiuni armonice:- 1 kHz / 8 Ω / 11W = 0.012%- 1 kHz / 4 Ω / 20W = 0.032%Curentul de repaus: aprox. 38 mARandament la putere maxima: 8 Ω – 62.5% / 4 Ω – 64% Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Schema etajului final audio ( mono ) . Functioneaza pe principiul Full Balanced Amplifier , adica simetric de la cap la coada... Link spre comentariu
retrosong Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Vermona regent 1010 http://tvr.vejas.lt/uploads/Amplifiers/ ... 201010.jpg Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Amplificator de putere ( 150Wx2 ) cu circuite dedicate pentru toate tipurile de protectie , signal , clip si control pentru ventilator : Link spre comentariu
Vizitator robertino Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Amplificator de putere ( 150Wx2 ) cu circuite dedicate pentru toate tipurile de protectie , signal , clip si control pentru ventilator :O imagine mai clara se poate ? Va rog frumos ! Link spre comentariu
flores72 Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Postez si eu un link, eu acum l-am descoperit , poate fi util dupa parerea mea. http://schematic.narod.ru/a_index.htm O zi buna Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Amplificator de putere ( 150Wx2 ) cu circuite dedicate pentru toate tipurile de protectie , signal , clip si control pentru ventilator :O imagine mai clara se poate ? Va rog frumos !Din pacate , mai buna de atat nu am...sper sa se inteleaga ceva , ceva .Oricum majoritatea valorilor pot fi recalculate ( in functie de alimentare si sarcina ) sau cere ajutorul colegilor mai priceputi la simulare , in sectiunea dedicata . Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Un amplificator " istoric " : Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 De remarcat ce exista intre emitoare si iesire! http://www.tubecad.com/2009/11/blog0177.htm Si o varianta interesanta de "cascoda împaturita". Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Un amplificator " istoric " : Multi or sa rida de simplitatea schemei, insa suna mai bine decit orice tda, sau puscarie de STK. Nu am dorit sa fac niciun comentariu...ar fi fost de prisos . O varianta cu CI tip 709 a fost publicata si in fostul Tehnium in numarul din Ianuarie 1989 ... Leco si-a amintit perfect , dupa atatia ani...si eu am modificat multe amplificatoare Electromures folosind aceasta schema , dar cu CI tip B 081 , de productie RDG , echivalent ( sau mai bun , dupa parerea mea ) cu TL 071 . Altii se chinuie sa copieze Electromures-ul si azi ... Oricum acest amplificator " ciudat " ABC ramane un amplificator de referinta ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Un amplificator la fel de " istoric " ca si cel prezentat in postul anterior , care a folosit ca sursa de inspiratie pentru majoritatea autorilor schemelor amplificatoarelor ce fac parte din familia amplificatoarelor denumita generic LOW TIM : Link spre comentariu
radu8982 Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Pun si eu o schema de la Sansui . Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Etajul final al unui mixer audio produs de venerabila firma Biamp : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum