rochester21 Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 Salutari. A aparut o noua dilema in viata mea, am inceput sa filmez 4K/24p/100mbs si nu stiu cu ce as putea sa-l redau. Pe un T430 cu I5 3320M procesorul e solicitat la 100% si 4K ruleaza cu 2-3 cadre pe secunda. Am un desktop din aceeasi perioada care va avea cred aceeasi problema. La o cautare pe www am citit informatia conform careia si placa video poate prelua sarcina decodarii materialului astfel incat sa nu am nevoie musai de un procesor de generatie noua pentru afacerea asta(care am inteles ca decodeaza mult mai usor materialul 4K). Intrebarea mea, e adevarat ca pot lasa redarea 4K in sarcina placii video? Daca cumpar un amd rx550 pentru desktop se ocupa ea automat de 4K, fara sa solicite procesorul la maxim? In plan secund, as vrea de asemeni sa stiu daca un I3 model 2019 o sa surclaseze cu mult un i3 3220 generatie 2012 la transcodare 4K(vorbesc de diferente notabile, peste 50% in viteza)? Asta ca sa stiu daca trebuie sa arunc la gunoi ce am acum si sa cumpar un kit nou.... Multumesc. Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 Un i3 model 2019 ( de la gen 7 in sus ) decodeaza el insusi 4k in hardware ( placa video integrata din el ), fara vreo placa video suplimentara. Daca vrei doar 24 fps merge si gen 6 ( dar 4k 60 fps de pe youtuibe nu ) Link spre comentariu
rochester21 Postat Februarie 6, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2020 (editat) Am inteles ideea. Interesant ca sunt camere si telefoane care filmau 4K inca din 2014, dar resursele necesare redarii materialului au inceput sa fie accesibile abia dupa 4-5 ani. Multumesc. Editat Februarie 6, 2020 de rochester21 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 (editat) De obicei asta asa se intampla, intai ies periferice de ultima moda, softuri, jocuri etc... dupa care apare si hardware capabil pentru ele care la inceput costa mai mult iar dupa ce iese generatia urmatoare mai scad din preturi. Acuma depinde si de fiecare in parte ce intelege prin accesibile, eu am CPU scos pe piata din 2017 care in momentul de fata costa cu aproape 30% mai mult cat costa in momentul in care a aparut pentru ca este un model foarte reusit si cautat la care sa aplicat metoda cerere si oferta... Pentru mine acel CPU a fost accesibil insa pentru altii sunt 100% convins ca e foarte scump, acest CPU reda 8k de pe youtube la 60fps cu o incarcare sub 50%, iar in anul in care a fost lansat nu prea stia lumea ce e aia 8k, asta in idea ca exista hardware capabil pentru ultima generatie de periferice insa pana nu devine acel obiect mai banal cum e 4k in momentul de fata o sa fie si preturile pe masura in idea in care daca omu vrea ultima fita sa plateasca, Ai uite aici o lista cu CPU i3 gen 7 si daca alegi una, in specificatii o sa vezi si suportul 4k si la ce fps e capabil sa duca. https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/series/95545/7th-generation-intel-core-i3-processors.html Editat Februarie 6, 2020 de Bandi Szasz Link spre comentariu
rochester21 Postat Februarie 6, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2020 (editat) In regula, am rezolvat singur dilema, printr-o coincidenta. Conform cu un sfat citit pe un forum strain, am descarcat ultima versiune de MPC-HC/media player classic, varianta pe 64 biti, si vad cu uimire ca laptop-ul meu cu i5 3320m reda fluid 4k la 100mbs acum, procesorul ramane in sarcina cu 50-80%. Nu inteleg diferenta asta uriasa, e adevarat ca pana acum am folosit o varianta clasica de media player, pe 32 biti, dar nu mi-am inchipuit niciodata ca diferenta dintre versiuni ar putea fi atat de mare. Mai ramane o singura problema, si anume cum sa transcodez 4K fara sa astept 7 minute pentru fiecare minut de 4K procesat. Dar...aici e vorba de numarul de nuclee/procese. Cu un i7 de aceeasi generatie as dubla viteza, cu un i5 modern poate ca as tripla-o. Cred ca o sa las materialul asa cum e, cu banii economisiti pe curent cumpar hdd-uri pentru stocare. Editat Februarie 6, 2020 de rochester21 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Februarie 6, 2020 Partajează Postat Februarie 6, 2020 (editat) Cel mai putin pretentios player pe care l-am folosit este "VLC Media Player". Transcodarea depinde si de programele folosite, toate fac acelasi lucru dar in moduri diferite unu-l mai performant decat celalalt, trebuie incercate mai multe optiuni si de vazut care merge mai ok, personal nu am folosit astfel de softuri si nu pot sa ajut cu unul anume. 7 minute / 1 minut la un CPU cu o vechime de 8 ani fara suport hardware de 4k pare cat de cat rezonabil. Editat Februarie 6, 2020 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 13, 2020 Partajează Postat Februarie 13, 2020 Un sistem modest cu APU AMD A10 Kaveri/8GB DDR3/placa baza Gigabyte/SSD, proceseaza 4K cam 1:2, adica doua minute pentru fiecare minut de material video prelucrat. Un Ryzen R3/R5 sigur e mai performant... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum