Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comanda si recunoastere vocala

mitalimbasan

Postări Recomandate

Buna ziua.Ma numesc Mihai si sint din Medias.Va rog frumos,daca ma puteti ajuta in legatura cu controlerele.Vreau sa va spun ca mias dori sa imi computerizez intr-un fel casa.Un exemplu: la rostirea cuvintelor APRINDE LUMINA printr-un microfon,un calculator si banuiesc un soft,un sistem electronic,si in final releul ce va aprinde lumina in camera, becul se va aprinde. Puteti sa-mi spuneti cum as putea sa fac acest lucru.Am incercat peste tot dar nu am gasit nici un raspuns concret.Va multumesc anticipat.Cu respect,Mihai

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitalimbasan

4

• lucicop

3

• one

2

• Mondan

1

Top autori în acest subiect

Recunoasterea vocala este un proces complex, dar pentru cateva comenzi teoretic se poate realiza un dispozitiv nu foarte complicat.Recunoasterea vocala cu un circuit cat mai simplu implica inregistrarea anvelopei semnalului vocal si apoi realizarea comparatiei intre anvelopa salvata si cea captata. De obicei sunt memorate cateva puncte importante din graficul acestei anvelope si recunoasterea se face printr-un algoritm care poate avea o acuratete mai mare sau mai mica.Am gasit pe net un soft pe calculator pentru recunoasterea vocala, dar nu l-am testat.

Link spre comentariu

Multumesc Lucicop...miai dat o informatie pretioasa....am vazut si site-ul respectiv.Dar inca o rugaminte mai am la tine,referitor la kitul pe care l-ai cumparat.Poti cumva intra pe mess sa te intreb putin mai mult despre el? mess meu este mitalimbasan.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Vizitator Handyman

Din cate stiu eu, nu exista comanda vocala pentru limba romana. Presupun ca inca se investigheaza problema pe piata romaneasca, totul fiind in faza de experiment. Stiu cel putin o firma insa care se ocupa de cercetarea si implementarea comenzilor vocale in limba romana, in colaborare profesori universitari din domeniu. Dar dureaza destul de mult procesul, asa ca mai devreme de 6 luni ma indoiesc sa auzim de ceva concret lansat.

Link spre comentariu

Recunoasterea e independenta de limba, dar dependenta de vorbitor. Pentru independent de vorbitor, stie numai pentru engleza. La varianta dependenta de vorbitor, se inregistreaza cuvantul care trebuie recunoscut, si inregistrarea e comparata permanent cu acel cuvant.

Link spre comentariu
Vizitator Handyman

Da..dar stiu ca nu e o chestie infailibila, pentru ca persoane diferite pot pronunta in 1000 de variante un anumit cuvant, si atunci exista riscul sa nu fie acceptata comanda vocala.

Link spre comentariu

Solutia e valabila doar pentru o persoana (cea care inregistreaza comanda). Daca ii pui memorie, poti inregistra cate o comanda pentru fiecare "locatar" si astfel se rezolva problema. Nu cred ca vei avea 1000 de persoane intr-un apartament :d

Link spre comentariu
Vizitator Handyman

mitalimbasan, pana se dezvolta mai temeinic aplicatia "comanda vocala", ai putea sa incerci un "aprinde lumina" prin SMS. Cel putin la fel de cool. Si solutia asta chiar exista implementata deja.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Mai este de interes ?

Si eu ma gandeam sa construiesc un intrerupator de lumina + dimmer cu comanda vocala.

Ma gandeam la kit-ul asta:

Merge si nu prea. La cuvinde mai 'deosebite' merge mai bine. Pe cela care seamana le mai incurca.

Nu va avea LCD, care oricum e scump, ci doar PIC-ul si fara codecul audio. Am vrut sa folosesc convertorul A/D propriu PIC-ului in loc de codecul audio.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări