Gilbert Sparios Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 (editat) Chiar nu am stiut cum sa pun numele acestui topic. Ce se vede in imagine este un fost "hranitor pisici" - adica defect. dar nu conteaza pentru ca il vom readuce in serviciu. Este compus dintr-un fel de farfurie compartimentata, modulul central care contine un motor si farfuria despicata care vine atasata ca o ciuperca pe modul. Se invarte practiv farfuria despicata, cea de jos compartimentata este fixa sta asezata pe pamant. O sa vreau la gata sa stea in standby pe unul din compartimente care va fi in permanenta fara mancare, urmand ca in prezenta pisicii, care are o zgarda...care va fi detectata , sa comute la urmatorul compartiment plin cu mancare. Dar, probabil ca pisica nu va manca deodata tot, va pleca si va reveni. Iar aici apare o intrebare, poate stupida. Am vreo sansa, sa "observ" daca intr-un compartiment mai este sau nu mancare ? Pentru ca as vrea sa evit situatia in care i se va oferi pisicii un compartiment gol, celalalt fiind plin. Dar nici nu as vrea de cate ori revine sa-i ofer un alt compartiment plin, celalalt sa ramana pe jumatate...etc cred ca am uitat sa mai spun ceva. cu toate ca e destul de logic. fiind o farfurie trebuie adesea spalata. cel putin partea fixa, farfuria compartimentata.. mâncarea nu e doar boabe. e si hrana umeda.. Editat Februarie 4, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Poti sa pui un "cintar" in compartiment, poti sa pui un senzor optic, poti pune o multime de senzori dar eu m-as asigura ca de fiecare data compartimentul va fi plin prin umplere dintr-un recipient superior, umplere pina la buza compartimentului. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2020 chestia cu cantar in fiecare compartiment.. nu stiu cum rezista la spalat.. optic.. ma gândesc sa nu aiba erori gen, ramane o boaba sau vreo bucatica de mancare care acopera senzorul, si returneaza ca ar fi plin. ideea cu plin pana in buza.. nu am înțeles. încărcarea se face manual, e si hrana umeda in unele compartimente. poate am înțeles gresit eu sau te gândeai sa fie doar un compartiment reumplut la oferire. dar ideea e sa fie mancare mixta. fiecare compartiment contine mâncare diferita.. umeda sau uscata. as dori mai mult idei despre cum sa stiu sigur ca compartimentul e gol sau aproape gol. si cumva.. sa ramana lavabil. poate chiar nu pot..? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 (editat) Cât timp poate mânca pisica din toate compartimentele ? Sau cât timp trebuie să fie hrănită pisica de automat ? O automatizare care să-ţi spună şi dacă e gol un compartiment, fără să afecteze sau să fie afectată de conţinut, poate fi doar una optică.O fotodiodă, sau mai multe, vor fi luminate (sau mai puţin, în funcţie de gradul de umplere) din partea opusă a compartimentului de către nişte leduri.Ledurile vor trimite scurte pulsuri de ,,interogare,, ca să nu consume mult.Un comparator după fotodiode, va stabili gradul de umplere, funcţie de rezultatul interogării.Cel mai important în acest caz, e ca pereţii compartimentelor să fie transparenţi sau măcar translucizi, ca să poată fi traversaţi de lumina ledurilor.... Editat Februarie 4, 2020 de validae Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2020 autonomie cam pentru 2.5 zile. unul din compartimente mereu gol, va fi poziția de protectie alte animale. pereții, asa cum se vede in foto, sunt opaci. ar merge totusi prin reflexie. doar ca nu prea as avea loc intre capac si peretii despărțitori sunt vreo 3mm. dar as putea crea deasupra o pozitie de citire. tip sonar ar merge mai bine decât optic oare..? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Nu sonar, detecţie optică prin reflecţia luminii pe fundul sertarului.Vei trimite un spot sau mai multe spre fundul recipientului, iar lumina reflectată va fi mai multă sau mai puţină în funcţie de gradul de umplere, hrana fiind opacă....mai departe chestia cu comparatorul, etc, etc. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 4, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2020 (editat) o sa incerc sa fac experimente cu ideea asta. totusi.. mancarea cred ca va reflecta destul inapoi, fiind vorba de "umeda", iar fundul fiind gri.. poate sa-l vopsesc alb. dar cu ce.. sa nu dea gust ciudat mâncării.. si-asa e un pretentios pisicu asta.. poate sa dau un ultim strat de rasina epoxidica.. Editat Februarie 4, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
validae Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Poţi să lipeşti un plastic alb pe fund, sau ceva autocolant lucios.Mâncarea nu poate reflecta nici pe departe cât o suprafaţă albă....iar un comparator poate discrimina între o reflecţie totală şi ceva slab pe resturi de mâncare. Link spre comentariu
core Postat Februarie 4, 2020 Partajează Postat Februarie 4, 2020 Teoretic ai putea deduce aproximativ greutatea compartimentelor, cu trei senzori de presiune, pusi sub tava, la 120 de grade, avand si rol de picioare, insa e greu de spus cat de precis ai putea identifica sertarul gol sau partial gol, mai ales daca nu ai acelasi fel de mancare in fiecare compartiment. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 5, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2020 ce reflecta mai bine oare. alb sau banda aluminu? parca totusi alb, nu? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 5, 2020 Partajează Postat Februarie 5, 2020 Camera IP și te conectezi cu telefonul și verifici starea compartimentelor. Bănuiesc ca selecția compartimentului o ai și pe telecomanda. Dacă nu pune-o! Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 5, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2020 ideea poate s-ar potrivi unor persoane cu mai mult timp liber. in cazul meu.. nu e ok. uneori am timp de ma plictisesc dar când plec, adesea nu am nici internet; nu mi se potrivește. dar cred ca o voi scoate cumva la capat cu reflexie in infrarosu. o sa incerc azi sa fac teste de reflexie pe mâncarea aia umeda. ca eu am impresia ca va fi cam dificila. poate va trebui sa inversez citirea, adica sa fie fundul negru si sa citesc doar reflexia pe mancare.. o sa vad. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2020 Partajează Postat Februarie 5, 2020 O idee deloc simpla dar oarecum interesanta este tot legata de o camera si un ESP32 ca tot te pasineaza jucarelele astea interesante. Vezi daca poti gasi ceva infromatii despre ESP32-CAM si recunoasterea unui model (pattern) desenat pe fundul fiecarui compartiment, daca reusesti chestia asta poti dezvolta un proiect interesant. Personal m-am jucat putin cu proiecte gasite pe internet pentru recunostere faciala https://www.hackster.io/andri/esp32-azure-custom-vision-83d9c1 dar erau departe de ce trebuie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2020 Partajează Postat Februarie 5, 2020 un amic a facut pt scoala un proiect care detecta cand pubela e plina, putin mai complex erau mai multe pubele si o monitorizare centrala. in esenta a folosit un senzor de ultrasunete fixat in capac, care masura o distanta pe verticala. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Februarie 5, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2020 am facut niste teste.. dupa cum ma gandeam, se comporta mai bine detectia la gol/semi/plin daca compartimentul e de culoare inchisa. de preferat ar fi negru, el e gri. ma gandeam ca in timpul rotatiei, sa "scanez" continutul, "scannerul" fiind cu un compartiment inaintea celui deschis. si daca nu mai e nimic in el, sau doar cateva resturi, trece la urmatorul pentru servire. am folosit o incliniatie de 30º si la emitator si la receptor. putin cam prea mult , cred.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum