Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Energie alternativa - magneti

gabau86

Postări Recomandate

Sunt sute, chiar mii de variante ale aceleiasi prostii..Sa fim bineintelesi, magnetul te ajuta sa transformi o energie mecanica in una electrica, atat!

Editat de gica70
Link spre comentariu
Acum 8 minute, gica70 a spus:

Sunt sute, chiar mii de variante ale aceleiasi prostii..Sa fim bineintelesi, magnetul te ajuta sa transformi o energie mecanica in una electrica, atat!

Și invers! Gindeste-te numai la motoarele electrice. 

Link spre comentariu

Magnetii ajuta la aplicatii fara pretentii, dar nu sunt o solutie buna pentru generatoare sau motoare serioase. Comparativ cu electromagnetii cu miez din fier, au permeabilitate mica, inductie in intrefier mica si pierderi magnetice mult mai mari. Si reglajul campului este mai simplu la electromagneti.

Link spre comentariu

De multe ori m-am trezit cu cate un coleg de munca dornic de a realiza asemenea "generatoare".

Chiar daca majoritatea intelege conceptul de perpetuum mobile, totusi sunt putini care au inteles magnetismul cu adevarat iar de aici apare confuzia si increderea in asemenea sisteme.

Majoritatea considerau ca energia ("puterea", "curentul") e trasa din magneti = magnetii sunt sursa energiei (mai exact forta magnetica, puterea pe care o au magnetii). Cu alte cuvinte puneau egal intre campul magnetic si lumina in cazul sistemelor fotovoltaice. Logica asta scoate aceste "generatoare" din categoria perpetuum mobile.

Toata harababura asta e din cauza manualelor si profesorilor care nu stiu nici ei sa explice foarte bine procesele si a elevilor neinteresati de fizica sau scoala in general.

In liceu si eu am cazut in aceasta capcana dupa ce profa de fizica ne-a explicat cum apare curentul electric dar fara sa aduca in discutie si lucrul mecanic. Noroc ca tatal meu avea cunostinte avansate de fizica si mi-a explicat tot procesul.

Inteleg reactiile de amuzament, exasperare, nervozitate pe care vi-l aduc asemenea subiecte, totusi si dumneavoastra ar trebui sa intelegeti ca nu toti au asimilat toata materia din generala/liceu. Fizica e totusi o materie destul de grea si este nevoie de profesori buni sa ajute elevii sa inteleaga si sa faca legaturiile intre legiile care guverneaza acest domeniu, iar limbajul tehnic in care sunt scrise manualele face fizica sa fie cu atat mai greu de inteles.

Imi cer scuze daca am deranjat pe careva cu aceasta postare, tot ce vreau e sa se inteleaga ca nu toti am avut aceleasi experiente in viata (inclusiv in scoala) iar asta duce la moduri diferite de gandire si intelegere a lucruriilor/fenomenelor.

Link spre comentariu

Tocmai asta cauta, oameni pe care sa-i pacaleasca  vizionandu-le prostiile! Fii sigur, daca cineva ar fi descoperit energia moka, nu s-ar mai lauda! La fel si cel care ne arata cat de usor se pot obtine bani moka!

Link spre comentariu

Cei care creaza asemenea continut pe net sunt excroci si trebuiesc tratati ca atare si nu o sa le iau in nici o situatie apararea.

Amaratii care cad in capcana de cele mai multe ori nu au nici o vina, societatea in care au trait si nivelul de educatie sunt principalele cauze.

Doar proprietarul domeniului (forumului in cazul nostru) are dreptul sa hotarasca daca au voie sau nu sa-si faca cont si sa posteze.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Mai este cineva pe youtube si pe facebook care se straduieste sa consume multa energie electrica pentru a genera putina... ce? Pai energie electrica desigur. Are o fixatie pe generatoare improvizate cu magneti din aia rari sau cum le zice.

Ba cu bormasina, ba cu motor de masina de spalat, ba cu te miri ce, invarte din baterii o dracie din aia ca sa se dea zmeu pe youtube ca aprinde niste becuri :rade:

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Nu ne cred fraieri pe toţi, dar sunt milioane de proşti care după ce văd astfel de aberaţii, le recomandă şi altora.

Şi aşa strâng ăia milioane de vizualizări, pe care Google le plăteşte cu câţiva cenţi.Faceţi calculele...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări